Uputstvo za korišćenje tagova

Kategorija: Uputstva
Tagovi: Tag, Tagovi, Tags, Uputstvo, Serbiancafe, Serbian Cafe, Keyword, Keywords
2 komentara

Šta su tagovi?

Tagovi su ključne reči (engl. keywords) koje korisnici Interneta unose prilikom pretraživanja web stranica ili korišćenja Interneta pretraživača. Tagovi su takođe i pojmovi koje vlasnik Internet stranice ili bloga upisuje prilikom kreiranja i objavljivanja svoje stranice ili bloga, a koji u kratkim crtama opisuju web stranicu ili blog koji objavljuje i pomoću kojih će ostali posetioci veoma lako i jednostavno moći da pronađu tu web stranicu ili blog.

Tagovi takođe služe da povežu i skupe više informacija od različitih autora o određenoj temi. Na taj način ne samo da automatski kategorišete tekstove već i pomažete drugim posetiocima da lakše i jednostavnije pronađu tekstove iz iste kategorije i dođu do informacije koju potražuju.


Kako odrediti idealne reči za tagove?

Možda izgleda komplikovano, ali uopšte nije tako. Pre svega treba imati na umu da tagovi trebaju biti maksimalno kratki i jednostavni. Dakle, svaki blog ili tekst koji objavljujete treba definisati tagovima koji bi trebali biti u obliku svega nekoliko reči koje je međusobno neophodno odvojiti zarezima. Za jedan blog ili tekst možete upisati više tagova, ponekad i pet, šest, a možda i više, ali trebate voditi računa da tagove upisujete u obliku jedne ili maksimalno dve reči, međusobno odvijene zarezima.

Prema tome najveća greška koju možete uraditi jeste da objavite celu rečenicu, ili frazu koja se sastoji od nekoliko reči, u obliku taga. Na primer, u polju za tagove nepravilno je upisati tag u obliku rečenice "Ja volim džez muziku". Objavljivanje takvog taga gubi svaki smisao i tako definisan tag neće privući mnogo posetilaca na vašu web stranicu ili blog. U ovom slučaju za tag bi trebalo upisati samo reč: "džez".

tag, tags, tagovi

 

 

 

 

 

  • kangaroos
    sinula mi ideja da bih onda mogla moje postavljene recepte u kuvaru objaviti i na engleskom jeziku kako bi oni koji traze npr. avokado mogli razumjeti recept.
    Dajte sugestiju. Mislim da ima puno nase djece koja lakse barataju citanjem na engleskom nego srpskom jeziku i mozda bi im koristilo. Mozda bi ih tako privukli kuhanju nase domace hrane.
  • Boris
    Odličan blog. Primetio sam da neki posetioci u svojim profilima u polja za interese, hobije i brendove umesto tagova upisuju rečenice "Volim ...." ili umesto zareza koriste veznik "i".

    Cilj je da tag bude minimalan i u obliku u kojem bi se koristio pri pretrazi. Na primer, za članak o Nikoli Tesli, ispravni tagovi bili bi: nikola tesla, tesla

    Posetilac koji bi tražio materijal o Nikoli Tesli u pretrazi bi upisao upravo tesla ili nikola tesla i preko taga bi povezao ključne reči sa člankom, kao i sa svim profilima koji sadrže identičan tag. Niko u pretrazi neće upisati "volim nikolu teslu".

    Na profilima smo odlučili da koristimo tagove baš da bismo povezali ljude sa sličnim afinitetima. Klikom na nečiji tag "citanje" dobicemo spisak svih ljubitelja knjige.

Prijavite se da biste objavili novi komentar
SC_ekipa
CANADA
Vodeći domaći sajt