RIM se ne predaje, stiže tačskrin blackberry

Kategorija: Glavna
Tagovi: Rim, Blackberry, Research In Motion, Mobilni
1 komentar

Kompanija Research In Motion (RIM), koja proizvodi BlackBerry mobilne telefone, najzad je predstavila dugo očekivani BlackBerry 10 operativni sistem, sa kojim se nada da bi mogla da se uspešno vrati na visoku poziciju zahtevnog tržišta mobilnih uređaja.

 
Screenshot/YouTube

Generalni menadžer RIM-a Torsten Hajns je, na početku velike BlackBerry Worlda u Orlandu, izneo prve detalje novog operativnog sistema, ali nije želeo da kaže šta će sve novo imati sledeći modeli. 

Na sajmu je prikazan prototip novog telefona pod nazivom Dev Alpha, međutim, to nije konačna verzija, naglasio je Hajns. 

Prva šokantna novost za ljubitelje BlackBerry novi uređaji neće imati klasičnu tastaturu, na šta su se navikli korisnici ovog brenda, već će se koristiti samo tačskrin.  

Američki PC Magazine, čiji su novinari na prezentaciji na Floridi, navodi da je tačskrin odlično urađen i da može u potpunosti da nadomesti standardnu tastaturu. 

Takođe, na novim uređajima će biti poboljšana i kamera, a biće više usmeren i ka populaciji koja je zainteresovana za korišćenje aplikacija i igrica, što nije bio slučaj sa dosadašnjim "biznis" telefonima ove kompanije. 

 

Hajns nije želeo da otkriva sve novitete vezane za hardver uređaja, kao ni datum kada bi mogli da se nađu u prodaji, ali se spekuliše da će prvi modeli sa novim operativnim sistemom, izaći u drugoj polovini ove godine. 

BlackBerry se sada bukvalno bori za opstanak na tržištu, gde je nekada držao ogroman procenat prodaje. 

Agencija Rojters navodi da bi, kada budu saopšteni podaci za prvo tromesečje ove godine, BlackBerry mogao da padne na ispod pet odsto tržišta mobilnih telefona. 

RIM je u poslednjem tromesečju 2011. godine imao 8,8 odsto tržišta, što je pad od 5,8 odsto u odnosu na isti period lane, kada je kanadska kompanija držala solidnih 14,6 odsto, a tržište preuzimaju Apple i Samsung. 

 

(Tanjug - Mondo.rs)  

  • batoloco
    Zasto se uporno cuti o kupovini kreditnih zadruga u SAD-u zbog kojih je propalo izmedju 4 i 5 milijardi dolara?Cak i ovih 8,8% trzista bi im bilo dovoljno da prebrode krizu da nisu napravili glupost.Nesavjesno poslovanje je glavni krivac.

Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...