Pet pravih prijatelja - dovoljno za ceo život

Kategorija: Porodica
Tagovi: Prijatelji, Prijateljstvo, Facebook, Porodica, Veza, Brak
1 komentar

Prijatelji nam u životu trebaju kao voda i hrana, no koliko je zapravo pravih prijatelja u životu pitanje je koje se oduvek postavlja.

Istraživanje britanskog društva Nationwide Building Society pokazalo je da je svakom čoveku dovoljno pet pravih prijatelja da mu život bude ispunjen.



Takav rezultat je u raskoraku s, recimo, Facebookom gde svako ima u proseku 190 prijatelja, no to više govori o načinu funkcionisanja ljudi na mreži nego o stvarnim prijateljstvima.

Prijatelji nam, osim za dobra druženja, služe i kao oslonac u teškim situacija i često ih pitamo za savete i pomoć na određenim životnim poljima. Muškarci bično to rade na poslu, a žene od prijateljica očekuju podršku i savete vezane na veze, porodicu i brak.

Kako bi uspešno brodili kroz sve probleme koje život može baciti pred vas, trebate da imate jednog koji zna sa novcem, jednog za emocionalnu podršku, prijatelja za rešavanje problema, osobu koja daje dobre poslovne savete i prijatelja za nove ideje.

S tih pet osoba koje su vam odane i pružaju vam potporu, trebali biste biti u stanju prebroditi sve prepreke i živeti ispunjen život.

 

Autor: Economy.rs

  • mila1955
    Svako moze imati puno prijatelja,ali tesko je imati iskrenog prijatelja.Kad ga covek nadje treba da ga cuva i postuje,nekada da mu oprosti.Svi mi u cijem telu kruzi krv mozemo nekad napraviti ili reci neki pogresni gest,ali i dalje iskreni ostaje iskreni prijatelj.
    Ima takvih osoba,pa kad ih nadjete cuvajte ih -i volite ih kao iskrene prijatelje.
    Ja ih imam i volim ih tj. postujem ih puno,jer znace mi puno.

Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...