Naš mozak muškarce vidi kao ljude, a žene kao delove tela?!

Kategorija: Zabava
Tagovi: Hormoni, Mozak, Muškarci, Žene
2 komentara

Iako je svođenje žena na samo njihove "specijalne" atribute praksa koju u delo sprovode nešto manje razvijeni pripadnici muškog pola ili tinejdžeri suviše neobuzdanih hormona, čini se da za to, čak i njihovom slučaju, postoji valjan razlog.



Naime, novo istraživanje koje je objavio "European Journal of Social Psychology", tvrdi da mozak svih ljudi bez obzira na pol, muškarce "registruje" kao ljude, a žene kao delove tela, prenosi The Frisky.

Učesnici istraživanja posmatrali su fotografije muškaraca i žena, a nakon toga dobili su fotografije koje prikazuju samo delove njihovih tela. Iznenađujuće, ženski delovi tijela bili su lakše pamtljivi i muškim i ženskim učesnicima.

Istraživači taj "fenomen" objašnjavaju funkcionisanjem naših mozgova, tvrdeći da on na taj način procesuira određene delove slika zbog evolucije.

Ipak, ovo istraživanje uzrujalo je mnoge pripadnice nežnijeg pola koje s pravom postavljaju pitanje – gleda li naš mozak žene kao delove tela zbog toga što nas je biologija naučila da će, npr, žene s velikim grudima biti plodnije i time bolje majke ili je naš mozak jednim delom još uvek "zarobljen" onim delom prošlosti u kojem žene nisu imale jednaka prava kao i muškarci?

 

Autor: Economy.rs

  • PlaninskiVetar
    Која будалаштина!!! Је зависно од филтера кроз коју пролази слика коју видимо.

    Лепота је оно што мозак прво ''види''. Није јасно као то мозак види ''људе''

    Највероватније је у питању неки глупи мамлаз који је интерпретирао резултате експеримента!!!
  • mila1955
    Volim gornji komentar,od "Planinski Vetar"

Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...