Đokoviću nagrada za pomoć mladima

Kategorija: Sport
Tagovi: Novak, Djokovic, Novak Djokovic!, Uniqlo
1 komentar

Na svečanosti u Londonu 8. decembra, Novaku Đokoviću će biti uručena nagrada Centrepoint namenjena onima koji pomažu mlade beskućnike širom sveta. Noletu će nagradu uručiti Princ Vilijam. 

Svečanost dodele nagrade će biti organizovana u Rojal Albert Holu. Princ Vilijam je pokrovitelj Centrepointa od 2005. godine, čime je nastavio dobrotvorni rad svoje pokojne majke, Princeze Dajane.

Prihod ostvaren te večeri biće doniran Centrepointu za unapređenje rada i pružanje podrške i pomoći beskućnicima u Velikoj Britaniji uzrasta od 16-25 godina.

"Ovo je jedna od najvećih nagrada koju sam ikada dobio, jer prepoznaje doprinos moje Fondacije poboljšanju života mladih ljudi širom sveta. Centrepoint je humanitarna organizacija posvećena rešavanju problema mladih beskućnika i velika mi je čast što ću primiti ovu nagradu od pokrovitelja dobrotvorne ustanove, Njegovog Kraljevskog Visočanstva Vojvode od Kembridža", rekao je najbolji teniser sveta i ambasador Unicefa, Novak Đoković.

Nagrada će Noletu biti uručena tokom egzibicionog Statoil Masters turnira koji se u Rojal Albert Holu održava od 5. do 9. decembra, a tada će čitav prostor biti uređen kao zimska zemlja čuda.

Teniski velikani Džon Mekinro, Bjorn Borg, Boris Beker, Ivan Lendl i Kris Evert su potvrdili svoj dolazak. Mekinro će igrati u dublu, a Lendl, Borg, Beker i Evert će svojim prisustvom podržati manifestaciju. Goran Ivanišević i Tim Henman će takođe igrati u reprizi polufinala Vimbldona iz 2001. godine.

Posle egzibicionih teniskih mečeva uslediće i dodela nagrade Novaku Đokoviću.

Novak Đoković Fondacija prikupila je 1.4 miliona dolara za obrazovanje dece na prvoj humanitarnoj večeri u Njujorku u septembru ove godine, a nedelju dana kasnije Novak je posetio vrtić "Ispod lipa" u Lešnici, sa ciljem da podigne svest o značaju ulaganja u rani razvoj i učenje u ranom detinjstvu.

U oktobru je sa svojim sponzorom, kompanijom UNIQLO, pokrenuo program "Odeća za osmeh" koji ima za cilj da obezbedi deci svih uzrasta šansu za bolju budućnost.

Veče će pored teniskih legendi uveličati i brojne zvezde iz sveta zabave i sporta.

Gledaoci koji budu kupili VIP ulaznice imaće priliku da u gala večeri uživaju u društvu najvećih svetskih zvezda, na belom tepihu i prijemu, a potom i na eksluzivnoj večeri na Galeriji koja će biti ukrašena kao čarobna zimska palata

 

Mondo.rs

  • mona_liza
    Bravo i sve cestitke :)

Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...