Sveti toma ubija borisa, i to olovkom, možete misliti!

Kategorija: Gost bloger
Tagovi: Tomislav, Nikolic, Boris, Тадић
6 komentara

Gost bloger: Mahlat.

Politika je kurva i nema čiste političke borbe. To može u boksu, to je plemenita veština, politika nije, nažalost.

Kao žestok kritičar Demokratske stranke i očajna zbog situacije u zemlji, apsolutno svesna da sve što je loše nije postalo loše preko noći pa da preko noći ne može ni biti popravljeno jer taj čarobni štapić ne postoji, već da je put ka boljitku proces, bolan i težak, svesna da Srbija ne egzistira kao “mala zemlja među svetovima” već kao deo mašine koja melje, ovako s tranzicionom pameti što podrazumeva da je nemam, želim da vas podsetim na par stvari, jer pamtim kao slon.

Neposredno pred ubistvo Zorana Đinđića, Tomislav Nikolić, radikal u to vreme, član stranke koja je predvođena Šešeljem unela haos u parlament, poručio mu je da se čuva, onim morbidnim rečima da je i Tito pred smrt imao problema sa nogom.

Danas sam, slušajući radio Fokus (često me na Tviteru pitate kako mogu, mogu jer želim da čujem i tu stranu), slušala kako Ružicu Đinđić koja se nalazi na poslaničkoj listi DS-a nazivaju udovicom i bila sam zgrožena. Ona nije čovek, nije žena, nije osoba, nije kandidat za poslanika već udovica, kako reče voditelj, ne kapira šta će udovica Đinđića na toj listi, šta će raditi, a iznad svega šta je ona uradila za ovu zemlju.

Gospodin Nikolić, večiti kandidat za mesto predsednika, sveti prepodobni, od prilike do prilike, onaj koji uvek zna ko više ne treba da se bavi politikom i koji stalno obećava da će sam izaći iz nje ’’ako izgubi’’ pa nikako da ode, postavio je pre četiri godine jedno vrlo “pametno” pitanje – Šta je Djindjić doneo dobro Srbiji?

Evo da mu odgovorim – ono što je mogao da donese nije stigao. Znači ništa. I nažalost, svojom smrću otvorio je vrata mnogima kojima bi bila zatvorena da je osto živ.

Tomislav Nikolić je u poslednjoj predsedničkoj kampanji saosećao sa ženama govoreći da je u Srbiji najteže biti majka i da on dobro zna kako je to biti majka, fascinantno, pošto to ne zna nijedna žena dok majka ne postane.

Isti taj čovek je na pitanje novinara šta misli o homoseksualnim osobama, onaku u prolazu, rekao da ne misli ništa, da su to bolesni ljudi. Iz ovoga možete zaključiti da on o bolesnima ne misli, bolest je ipak bolest i može biti zarazna.

Da vas ne podsećam više, mogao je da skine bedž, kad god ga ugledam ja taj bedž još uvek vidim na njegovom reveru. Sa slikom čoveka koji je vitlao pištoljem u skupštini.

Danas, ako ste propustili, osvanula je vest na Telegrafu o skandaloznoj slici na kojoj Tomislav Nikolić, prerušen u svetog Georgija, olovkom, kao kopljem, probada aždahu – Borisa Tadića!

Slika osvanula, kako piše na Telegrafu, na Fejsbuk strani Srpske napredne stranke, naknadno uklonjena, a obrazloženje je da je to postavio neko od fanova (kao da stranka može da ima fanove) i da oni ne mogu danonoćno da kontrolišu te svoje fanove. Izvin’te, ali u predizbornoj kampanji, vi, gospodo, morate da imate one koji će danonoćno dežurati na Internetu jer je to nešto što diše dan-noć, koji će kontrolisati te vaše fanove. Ali zar nije slatko čitati komentare fanova – probodi gaaaa, probodi gaaaa?!

 

A i sve to nije tako strašno, zapravo je simbolično, da olovkom na dan izbora “ubiju” Demokratsku stranku i Borisa Tadića, za vjek i vjekova ili dok se ne povampiri Georgijeva aždaha, što neće da bude.

Pa bih ja pitala, bez obzira što nema čiste i poštene političke borbe, šta je sledeće? Hoće li naprednjaci na terazijama da nam dele vudu lutkice sa likom Borisa Tadića da je bockamo špenadlama sve dok pravom Borisu ne poteče krv? Ili će kolektivno kod neke vračare da nam salivaju stravu? Ili će nam reći, ugledajući se na svoje bivše stranačke kolege – Ko ne izašao šestog maja na izbore, ne rodila mu ‘šenica bjelica, ni traktori, ni strana ulaganja, ni Evropa…

Zgrožena sam.

Predizborna kampanja je tek počela.

Kompletan birački narod zemlje Srbije biće izložen ko zna čemu. Dok ne pobrljavi.

Samo se malo osvrnite i pogledajte koliko puta su pojedini presvukli kožu. Isto kao zmije. I ostali su otrovni, samo što se od njihovog otrova mnogo duže umire i u mnogo većim mukama nego da vas je pecnula prava zmija.

Ovom narodu je tako malo potrebno da sklizne u ono u šta više ne sme nikada da sklizne – da zaboravi da misli.

Do danas sam imala razumevanja za Srpsku naprednu stranku, zbog broja tih “fanova” odnosno velikog glasačkog tela kako kažu oni koji se bave statistikama, prosto to morate da poštujete. Od danas ga nemam jer kreativnost “fanova” kreira stranka. Nema tu mnogo tajni.

Čak i na slici, dosta je Srbiji, i svima nama sa njom, tih probadanja.

Budite pošteni, jer samo tako možete da nas ubedite da ćete biti pošteni i prema nama.

Setite se onog čoveka koji je nasred ulice udario Velju Ilića u “klemovanu venu”. Došlo mu. Video u njemu razlog neke svoje muke. Kad podstičete ljude razmislite da li su sposobni da shvate simboliku, inače, očas posla može da se desi ono što u ovoj zemlji ne sme da se desi više nikada. I nikome.

Nota bene: Ovo nije post kojim iskazujem ljubav prema Demokratskoj stranci, isto ovo bih napisala da je ovo osvanulo na Fejsbuk stranici DS-a, ne znam ni da li je ima, i možda još gore jer mislim da bi to tek bilo skandalozno.

Inače, olovka nikada nije bila oružje pobede, bar ne u Srbiji, da jeste, ko zna gde bismo bili.

I mislim da ovoj zemlji mnogo veću štetu mogu da nanesu oni koji ne znaju čemu služi.

 

 

  • jagodica
    Pa eto najzalosnije u svemu tome je sto nema KONKRETNIH misljenja sta treba uraditi da Srbiji krene bolje.
    I ako postoje takve smernice zasto ih politicari ne slede,jer zar i njima ne bi bilo lakse da vladaju u zemlji koja njihovom zaslugom ide napred?
  • N4n3
    Apsoluzno se slazem sa napisanim textom i jos bi da dodam neko licno vidjenje th misljenje a pre cinjenice.
    Prosle godine u junu mesecu, prvi put nakon duze pause posle 11 godina, ponovo sam dosao u Srbiju - Beograd. Bicu preterano umeren pa cu euforiju svesti na minimum. Srbija je zemlja bez standarda. Ama bas nikakvog. Kada kazem standard ne razmiljam o ekonomoskom pitanju. Mozda neko i ne bi ali ja licno vucem paralelu od onoga sto se gleda na telivizija (masovno ispiranje mozga praznim emisijama jos glupljim serijama kojima je masa zapaljena ) Slusa na radiju. A propo radio u startu se da primetiti da je naracija dikcija elokvencija vokabular , ravan nuli. Svakog spiekra po akcentu mozes prepoznati iz koga kraja dolazi sto na radiju sto na televiziji. Nema standarda. Policaja me x puta zaustavila ,ni jednom propisno kontrolisala. Sto !? Pa neamju uredjaje kojima bi mogli da ocitaju podatke sa moje nove cipovane isprave. Ali na poverenje ide sve. Dravana televizija ....bolje da ne kazem nista a privatnoj posebno reci necu da trosim. Farme , Kasandre , Talenti ovi oni , Glasovi Srbije , Pijana Elita ...da se zgranes. Kada bi se Kasandra kandidovala za predsenika 100% bi pobedila.
    Hocu da kazem da pored ovakve kolektivne (ne)svesti nije ni cudo sto doticni Tomislav Nikolic i njemu slicni sepure Beogradskim parlamentom. Nepostoji nacionalna svest jos manje nacionalni cilj. Dok je tako narod ce snositi posledice ali tako i treba jer su i sami indirektno zaslusni sto nam ovaki kroje sudbinu. Na zalost-.
  • JV
    Posto i ja pamtim kao slon evo i ja tebe da podsetim da je Djindjic u vladu usao na mala vrata a ne zato sto je bio izabran. Narod je glasao za Kostnicu koji je kasnije napravio koaliciju, i tako se Djindjic docepao vlasti.
  • N4n3
    O pokojniku sve najbolje ....bese li tako.
    (ne)sumnjam da je Djindjic imao ideje da od Srbije napravi nesto dobro ali isto tako ja ne mogu zaboraviti njegovu posetu ovde u Berlinu i huskanje NATO da posto poto Bombarduje Beograd.

    PS: Ako je doticna iznad JV sa zenskog kutka , veliki pozdrav od Backk-a (Admin) ...ziveli,.
  • N4n3
    bwe Marsal...^^ kako upses samo sa tako malo reci toliku glupost da narpavis!?
    Primili smo K-znanju..svratio si, dosadan ti topik ali da si pored sve dosade smogao snage jos i da se javis ....svaka ti cast :D Niko te ne moze upropostiti u tolikoj meri koliko covek moze samog sebe ...(zjev) :P

Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...