Pet dobrih izgovora zbog kojih ostajemo u lošim vezama

Kategorija: Ljubav i seks
Tagovi: Ana Krkeljić, Izgovori, Muško Ženski Odnosi, Pet Dobrih Izgovora Zbog Kojih Ostajemo U Lošim Vezama, Veza
1 komentar

Izgovori su najbolji način da ne rešimo problem. U stvari, zbog raznih izgovora koje pravimo vremenom postajemo slepe i nesposobne da problem uopšte vidimo. A onda se problem zakomplikuje, produbi, sve do tačke ključanja. Tek kada nam se sve smuči, postajemo svesne da smo gubile vreme sa pogrešnom osobom. I pitamo se, kako je ovo meni uopšte moglo da se desi?! Gde mi je bila glava? Pa, verovatno u oblacima izgovora. Da biste izbegle ovaj toliko puta viđen scenario, najbolje bi bilo da bacite pogled na ovih šest najčešćih izgovora zbog kojih ostajemo u lošim vezama.

Pre bih ostala u sa njim nego da budem sama

Ok, ovo nam se često mota po glavi. Izgovoreno glasno ili kao tihi glas koji nas polako slama. Strah od famoznog ne biti sama stanja frustira i gura nas u odnose koji nisu vredni nijednog trenutka našeg samotnjačkog života. Možda često zaboravljamo da se osećamo više usamljeno u društvu osobe koja nas ne razume i ne prihvata nego same sa sobom. Svakako ovaj izgovor bi trebalo preformulisati u zlatno pravilo, pre bih bila sama nego da budem sa nekim sa kim sam samo da ne bih bila sama…

Ali ja ga volim…

Da sam do sada dobijala dinar svaki put kad sam čula ovo, obogatila bih se! Volite svog ljubimca… svoju porodicu… svoje drugarice… volite dobar provod, produženi espereso za poneti, omiljenu predstavu, knjigu ili film… Ali postoji razlika između ljubavi kojoj ste predani, koja je obostrana, koja se zasniva na davanju i dobrobiti osoba koje se vole i one vrste ljubavi u kojoj se osećate kao jedini učesnik, kao usamljeni borac koji se bori protiv vetrenjača koje pak toliko voli iako ne može protiv njih. Kada su ljubavne veze u pitanju postoji jedno pravilo, ako vam odnos ne donosi dobro, ako vas ne čini boljom osobom, takav odnos je loš. Spustite svoj mač ljubavi kojim ste se hrabro i neutešno borile, priznajte poraz i nastavite putevima uspeha u kojima se nećete boriti za ljubav, već će ljubav biti vaša najveća pobeda.

Čekam da se promeni

Možda je ovo više kulturološki problem. Od nas žena se očekuje da budemo strpljive, nežne, tolerantne i da imamo višak razumevanja. Ok, nekad to može biti dobro, ali svakako ne kao izgovor za odnos koji ne funkcioniše. Još je gora situacija onda kada mislimo da i same možemo da ga promenimo. Ljudi se teško menjaju. Čak i kada se upuste u promene retko je uzrok neka druga osoba. Želja i volja su ono što nekog navodi da se menja, a ukoliko takve želje nije bilo do sada, ne treba očekivati da će se onda odjednom pojaviti. Čekati da se neko promeni u prevodu znači čekati da se problem sam od sebe reši. U bajke smo odavno prestale da verujemo, tako da…

Ne želim da povredim njegova osećanja

Nekada ostajemo suvše dugo u lošim vezama. Plašimo se da napustimo sve ono u šta smo prethodno ulagale. Ali odnos nije investicija. Možda se osećate loše zbog vremena koje ste proveli zajedno i svega što je za vas učinio. Potreba da udovoljavamo drugima i osećaj krivice svaki put kada želimo da postupimo drugačije drže nas u lošim odnosima.

Čekam dok onaj “pravi” ne dođe

Trenutna veza je samo prolazna faza dok se ne pojavi onaj pravi. Takva veza nas ne ispunjava na pravi način, ali opet, bolje išta nego ništa, bar dok se ne pojavi neko bolji. I onda, dođe neko, neko ko bi mogao biti baš taj pravi, i zatekne osobu koja, zbog niskih standarda, ne deluje nimalo privlačno. Odnos u kojem ste trenutno znak je emocionalne nesigurnosti i nemoći da se založite za nešto što stvarno želite, nešto vredno. Pre ćete delovati kao neko ko se zadovoljava mrvicama, nego kao neko ko čeka pravu stvar. Vaši standardi će delovati mnogo niže nego što zaista jesu. U redu je istraživati, to je način na koji otkrivamo šta nam zaista treba i šta želimo u odnosima, ali zadržavati se predugo u vezi koja nas ne ispunjava pod izgovorom da čekamo nešto bolje znak je lične nemoći da se založimo za ono što zaista želimo.

 

Wannabemagazine.com

  • PljucPljuc
    Pre bih ostala u sa njim nego da budem sama-Iskreno

    Ali ja ga volim…- lazhe samu sebe

    Čekam da se promeni- Gloopa

    Ne želim da povredim njegova osećanja- Looda

    Čekam dok onaj “pravi” ne dođe-Hohshtaplerka


    kao shto vidimo nikako nije dobro

Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...