Najbolje metode izbeljivanja zuba

Kategorija: Zdravlje
Tagovi: Zubi, Izbeljivanje Zuba, Osmeh
1 komentar

Savršeni osmeh možete dostići uz zdrave bele zube. Da ne bi za vaš osmeh važilo dečije poređenje: žuto kao moji zubi, svaki čovek treba da zna da postoje razni načini kako se može postići ta savršena belina.



Postoji niz procesa koji su veoma efikasni, a pri tome bezbolni, da bi se postigao efekat savršenog osmeha. Izbeljivanje zuba je vrlo složen proces i evo nekih etapa koje treba proći:

Na prvom mestu je uvek izbeljivanje prirodnim putem

Još su bake savetovale da se perući zube soda bikarbonom i limunom mogu postići belji zubi. Međutim, ovo bi trebala postati česta praksa jer su rezultati dosta minimalni. Prednost ovakvog izbeljivanja je naravno prirodan metod kojim se ni na koji način ne uništavaju zubi.

Postoje različite paste za izbeljivanje koje uglavnom služe za održavanje beline zuba

Međutim, one se smeju koristiti samo svaka tri pa čak i 6 meseci. Dakle, samo dva puta godišnje možete bezbedno koristiti ovakve paste, ali će one delovati tek nakon profesionalnog izbeljivanja zubi u ordinaciji.

Kod kuće možete izbeliti zube na još jedan način

To je noćno izbeljivanje koje predstavlja sledeći proces. Na zube se nanese gel i individualna esencija koja se drži preko noći. Nju stomatolozi ne vole da preporučuju jer ne mogu da kontrolišu zube kod vaše kuće. Oni smatraju da nakon ovakvog tretmana zubi postaju osetljivi, a zubno meso i desni mnogo nadražene.

Peskarenje zuba takozvanim Air Flow postupkom je proces koji traje 25-30 minuta

Ovim načinom se plak uklanja površinski, a sa njim i meke zubne naslage. Peskarenje zuba se sprovodi uvek pre profesionalnog izbeljivanja u ordinaciji.

Jedan od načina profesionalnog izbeljivanja u ordinaciji je ZOOM tehnologija –By light

Naziva se ovako jer plava svetlost koja je drugačija od one laserske aktivira gel hydrogen peroksida. Ovde pod uticajem toplotne energije pacijent oseća neugodnost, mali bol u desnima i zbog toga ova metoda nije mnogo popularna među ljudima.

Na kraju najpopularnija je metoda laserskog izbeljivanja

gde se najnovijim aparatom iz američke proizvodnje proizvede veoma dobar efekat nakon čega vaš osmeh mogu da krase beli zubi. Traje oko 10 minuta, a samo zračenje do 2 minute. Postupak je sličan kao i kod prethodne metode sa tim da su desni i zubna tkiva zaštićeni gelom. Ovde se ne oslobađa toplota tako da je ovaj proces bezbolan. Pored toga, veoma je efikasan jer se nakon jednog tretmana već primete velike razlike u belini zuba.

Naravno, treba znati da nisu svi pacijenti dobri kandidati za bilo koju od navedenih tehnika. Morate se dobro informisati pre odlučivanja za bilo koju metodu izbeljivanja. Postoje određena pravila ponašanja pre i posle ovakvih tretmana, a nakon izbeljivanja zubi se impregniraju fluorom.

Osobe koje imaju žute ili žuto-smeđe zube mogu lakše da postignu zavidne rezultate, dok oni koji imaju plavo-sive nijanse zuba moraju ove tremane ponavljati i po nekoliko puta. Zdrav i sjajan osmeh u današnje vreme nije luksuz. Veoma lako se svaki čovek može detaljnije raspitati o bilo kojoj metodi i podvrgnuti ovoj brzinskoj estetskoj korekturi zuba.


Economy.rs

  • nibugmail
    Ja toplo preporucujem svima (i Beogradjanima i turistima koji dolaze) doktora Barjaktarevica. Ovom prilikom mu se jos jednom i zahvaljujem na odlicnom poslu. Moji zubi su sada mnogo prijatnije boje. Sam postupak je bio lak i nije bilo nuspojava.

Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...