Dobar seks: tajna zdravih i mladolikih ljudi

Kategorija: Ljubav i seks
Tagovi: Seks, Mladolik Izgled, Endorfin, San, Imunitet, Stres, Bol, Životni Vek
2 komentara

Odgovor na pitanja kako poboljšati svoje celokupno fizičko i psihičko zdravlje, sačuvati mladolik izgled i produžiti svoj život krije se u omiljenoj ljudskoj aktivnosti - seksu.


Zbog seksa se osećate dobro

Ako dobro poznajete svoje telo, znate šta vam odgovara i uzbuđeni ste zbog seksa s određenom osobom, velike su šanse da će vam biti jako dobro. Zato nema razloga da sebi uskraćujete to uživanje.

I sama pomisao na seks je dobra za mozak

Naučnik Jens Forster je 2009. godine otkrio da pojedinci koji na dnevnoj bazi razmišljaju o seksu beleže bolje rezultate u rešavanju zadataka koji zahtevaju kritičko razmišljanje nego pojedinci koji o seksu baš i ne misle.

Zbog seksa ćete živeti duže

Podaci Duke Longitudinal studije objavljeni 1993. godine pokazali su da muškarci koji češće praktikuju seks u proseku žive duže. Osim toga, isti rezultati pokazali su i da žene koje uživaju u svom seksualnom životu prosečno žive sedam do osam godina duže od žena koje su prema svom seksualnom životu ravnodušne.

Seks smanjuje bol

Oksitocin, hormon koji se oslobađa tokom seksa, istovremeno je i prirodan lek protiv bolova. Seksolog Beverli Vipli 1985. godine utvrdio je da se, nakon orgazma, kod žena podiže nivo tolerancije na bol i prag detekcije boli.

Seks smanjuje stres

U istraživanju koje je sproveo psiholog Stjuart Brodi u februaru 2006. utvrđeno je da veliki broj ljudi odmah nakon seksualnog odnosa ima niži krvni pritisak, posebno u slučaju stresne situacije.

Zbog seksa imate jači imunitet

Studija sprovedena u junu 2004. godine na Univerzitetu Vilkes pokazala je da pojedinci koji seks praktikuju jednom do dva puta nedeljno imaju viši nivo antitela imunoglobulina od onih koji ređe imaju seks. Imunoglobulin igra važnu ulogu u zaštiti tela od bolesti.

Zbog seksa izgledate mlađe

Studija sprovedena u avgustu 2002. godine u bolnici Rojal Edinburg otkrila je da parovi koji u seksu uživaju tri ili više puta nedeljno izgledaju i do 10 godina mlađe od svojih vršnjaka koji seks praktikuju dva ili manje puta nedeljno. Naučnici su zaključili da je zadovoljstvo koje proizilazi iz seksa ključni faktor u očuvanju mladolikog izgleda.

Seks poboljšava san

Prema rečima Laure Berman iz Berman Centra za žensko seksualno zdravlje, endorfini koji se oslobađaju za vreme seksa u znatnoj meri poboljšavaju san.

 

Economy.rs 

  • mila1955
    E steta da to nisam znala ranije..............

    BLAGO MLADJIM GENERACIJAMA!!!!!!!!
  • keser
    Не стоји баш. како објаснити да поједини калуђери изгледају млађи од сексаџија?

Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...