Brak i porodica

12 tajni za uspešan bračni život

Kategorija: Glavna
Tagovi: Brak, Muz, Zena

1. Podelite obaveze. Ako jedan partner samo radi, a drugi ne, to će uvek biti tema rasprave i konflikta.

2. Naučite da se raspravljate. Konstruktivne svađe su najlakši način da prevaziđete probleme i iskreno kažete jedno drugom šta imate.

3. Učinite da vam bude zabavno. Smeh će vas opustiti i olakšaće teret svakodnevice.

4. Odvojte vreme za hobi. Sa partnerom negujte barem dva zajednička interesovanja kao što su šoping, šetnja, trčanje, odlazak u bioskop...

5. Grlite se. Potrebna su najmanje tri zagrljaja svaka 24 sata. Ljudski dodir je nezamenjiv eliksir u borbi protiv stresa.

6. Iskažite osećanja. Jedno „volim te“ dnevno ulepšaće dan. Zapamtite da nikada nije previše kada pokazujete iskrena osećanja.

7. Uvedite kao običaj dva romantična obroka mesečno. Imaćete vremena samo za sebe, a deljenje trpeze je jedna od najintimnijih stvari.

8. Preporučljivo je da održavate kontakt i za vreme radnog vremena. Dva telefonska poziva ili nekoliko SMS poruka znatno će poboljšati vaš život, a neće narušiti radnu atmosferu.

9. U formulu uspešnog braka treba uključiti i bar dva vikend putovanja godišnje i jedan zajednički put u inostranstvo, ukoliko je to moguće.

10. Sreća nije samo u zajedničkim trenucima. Za uspešan brak se preporučuju i dva solo izlaska mesečno s prijateljima.

11. Vodite ljubav bar tri puta nedeljno. Promenite ambijent, stil − pustite mašti na volju...

12. Šansa za uspešan brak povećavaju se i ako se nijedan supružnik u prošlosti nije razvodio. Ako nekome od supružnika to nije prvi brak, šanse za razvod su tri puta veće. 

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!