Dejan Bodiroga kamp 2011

Četiri uspešne godine

Kategorija: Vijesti
Tagovi: Milivoje Karalejić, Dejan Bodiroga Kamp

Iza nas su četiri vrlo uspješne godine. Cilj je ispunjen, jer iz godine u godinu raste interesovanje za naš kamp. Uspeli smo da održimo visok nivo struke, sa 90 odsto stalne, vrhunske trenerske postave. Temelj dobrog kampa i jeste košarkaška struka, a zatim razvijanje ostalih vrijednosti koje idu uz košarku.

Kao neko ko je duže od tri decenije uključen u rad mnogih kampova, izdvojio bih tri neizostavne crte o kojoj treba voditi računa: 1) socijalnoj, 2) društvenoj i 3) sportskoj.

Pod broj jedan, to znači da deca borave u zdravom okruženju, uključena u sportske i druge aktivnosti. Pošto su u pitanju tinejdžeri, suočeni s raznim izazovima savremenog sveta, košarka i kamp su ono što ih zadržava na zdravom kursu.

Pod broj dva, ljudi se na ovakvim mjestima socijalizuju, poredeći vrednosti svoje i drugih kultura, upoznajući različite načine življenja, jezika, ljude raznih boja i navika.

Što se tiče sportske dimenzije, sva djeca treniraju pod nadzorom vrhunskih stručnjaka, upoznaju tajne košarkaške veštine koje bi u bliskoj budućnosti trebalo da pretoče u košarkaški kvalitet. Nekima košarka postane profesija, a nekima ljubav i razonoda, a svi su na dobitku.

Prof. dr Milivoje Karalejić,
Direktor kampa „DEJAN BODIROGA”

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!