iGrupa

IPhone kao ručno "oružje" za samoodbranu

Kategorija: Glavna
Tagovi: Iphone, Sprayetct, Asmoodbrana, Sprej

Sa ovim izumom koji je već u serijskoj proizvodnji, izraz da danas teleon služi za sve, sem za telefoniranje dobija sasvim novi značaj. 



Spraytect nastao je iz potrebe da otac zaštiti ćerku, koja sama odlazi u veliki grad, što ćete čuti i u video snimku dole, na kraju teksta.

Mali kanister se uz posebnu futrolu stavlja na iPhone 4 ili 4S i nosi uvek sa sobom. Impregnirana futrola, sem što nosi kanister sa sprejom služi i kao zaštitna obloga i čuva telefon od padova i udaraca. Kada napasnik priđe ili se desi neka druga situacija u kojoj se korisnik ne oseća bezbedno, dovoljno je izvaditi telefon i početi sa prskanjem. Sprej koji sadrži posebnu supstancu automatski napada oči, nos i spreju izložena koža počinje da pecka, a u ekstremnim slučajevima može doći i do otežanog disanja.

Spraytect je trenutno iritirajuće sredstvo, čije dejstvo prestaje za najduže 45 minuta. Napravljen je od najkvalitetnijih sastojaka i slične mešavine sprejeva koriste američka policija i druge organizacije za zaštitu i bezbednost.

Proizvod ima mali sigurnosni mehanizam, koji sprečava da se prskalica slučajno aktivira, a kada se ukaže potreba za korišćenjem taj mehanizam se lako može otkočiti jednim prstom, dok je telefon, recimo u džepu ili torbi. Nakon toga samo treba uperiti telefon ka nasilniku i pritisnuti okrugli taster na bočici. Upotrebljenu bočicu treba otkačiti sa futrole i zameniti je novom.

Ovaj proizvod, koji se u Americi prodaje za 40 dolara reklamira bivša mis Arizone, Stejsi Kol, koja tvrdi da je to idealan način da se osećate bezbednije i mirnije, čak i onda kada imate razloga da budete uznemireni.

Spraytect je dobar način da se izvučete iz neprijatne sitacije, ali ćete morati da se naviknete na “budžu” sa zadnje strane telefona. NBC i mnogi drugi mediji javno su ismejali ovaj izum, a vi pogledajte video i recite nam šta vi mislite o svemu ovome.

<object width="425" height="350" data="http://www.youtube.com/v/6dzNBlzCuUk" type="application/x-shockwave-flash"> </object>

 

Mondo.rs

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!