iGrupa

Facebook pokreće besplatne pozive za korisnike apple iphone-a

Kategorija: Glavna
Tagovi: Apple, Apple Iphone, Facebook, Voip, Skype, Vonage, Viber, Android

Početkom januara Facebook je počeo da testira servis besplatnih poziva preko WiFi i mobilnog interneta za korisnike aplikacije Messenger za iPhone, a priliku da prvi testiraju ovaj servis imali su korisnici društvene mreže u Kanadi.

 

Tada je Facebook najavio da će uskoro ova usluga biti dostupna i korisnicima Messenger-a za iPhone u SAD.

Izgleda da je servis dobro prihvaćen pa je od juče mogućnost besplatnog telefoniranja dostupna i korisnicima Facebook-a u SAD.

To znači da ako ste stanovnik SAD il Kanade i ako ste vlasnik iPhone-a, možete pozivati druge korisnike društvene mreže koristeći WiFi ili mobilni internet ukoliko ste u pokretu. Ovo će posebno obradovati korisnike koji imaju problema sa signalom mobilne telefonije u kući ili na poslu, kao i one koji žele da sačuvaju besplatne minute ili da umanje svoje račune za mobilne telefone.

To je i veliki iskorak za Facebook koji se uključio u trku za VoIP korisnike. Oni koji su imali priliku da isprobaju ovu uslugu kažu da je kvalitet zvuka prilično dobar i da je u rangu sa konkurentskim servisima Viber, Vonage i Skype, koji imaju značajno manju bazu korisnika od Facebook-a.

Za sada nema informacija o tome kada će besplatni pozivi biti dostupni Facebook korisnicima u ostatku sveta, kao ni kada će ova usluga biti dostupna korisnicima verzija Messenger-a za Android i BlackBerry.

 

Economy.rs

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!