Kulinarstvo

Slatki zalogaji za drage ljude

Kategorija: Glavna
Tagovi: Presents, Holiday, Cookies, Almonds, Bademi, Pokloni, Praznici

Vreme je slavlja, dobre hrane, praznika i naravno darivanja. Kraj decembra i početak januara rezervisani su za druženja sa porodicom i prijateljima. U vremenu kada smo preplavljeni reklamama, sniženja vrište iz svakog izloga ili cvećare, vi se potrudite i svojim najmilijima napravite slatke male zalogajčiće, koje ćete im poklanjati.

 

Napravite omiljene keksiće koji mogu duže stajati, kombinujte najpopularnije zimske začine, zapakujte u šarene kutijice ili ih samo vežite mašnicom. 

Ušećereni bademi su sjajan poklon i slatki zalogaj nakon obilne praznične trpeze. Na jednu šolju badema stavite jednu šolju šećera i pola šolje vode, stavite na laganu vatru i mešajte dok ne dobijete karamelastu smesu, izvadite na pleh, ohladite, zapakujte samo u celofansku kesicu koju ćete vezati šarenom mašnicom.

Razno suvo voće (kajsije, smokve grožđice, brusnice...) naseckajte i namočite sat vremena u vodi sa aromom vanilije ili ruma nakon toga voće iscedite dodajte med i orašaste plodove po želji. Sipajte u dekorativna teglice i vaš savršeni poklon je spreman

Živimo u vremenu kad je moguće kupiti gotovo sve osim malo pažnje, ove poklončiće vaši dragi ljudi ceniće više od najfinijih belgijskih čokolada i skupocenih pića.

 


Teslio.com

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!