Kulinarstvo

Napravite koktel žurku!

Kategorija: Glavna
Tagovi: Coctail, New Years Eve, Black Russian, Mojito, Tequila

Sinoć smo vam za vašu novogodišnju žurku preporučili šta biste mogli prigristi, a danas vam preporučujemo šta biste mogli popiti.

 

Donosimo vam recepte za tri popularna koktela koja biste mogli isprobati baš večeras.

Živeli!

Tequila sunrise

Piće se priprema direktno u čaši od 20cl. Prvo staviti kocke leda u čašu i sipati sok od narandže, 100% narandža). Zatim dodajte 4cl tekile i grenadine sirup. Lepa ideja je da sirup sipate neposredno pred gostima, jer taj prizor fantastično izgleda. Sirup koji je gust spustiće se na dno čaše. Ako sve uradite kako treba, na površini će ostati žuta linija od soka od narandže. Zbog ovog efekta se piće i naziva "Tequila Sunrise" - izlazeće sunce. Pažljivo promešajte piće sa koktel kašičicom I to je to.

 

 

 

Black Russian

Ovo je jednostavni liker sa vodkom i likerom od kafe, poprilično je popularan u svetu jednako kao I njegov “brat” White Russian.

U čašu napunjenu ledom sipajte dvije čašice vodka I jednu čašicu nekog likera od kafe (khalua), promešajte i pijte.

 

 

Mojito

Limetu dobro oprati, osušiti prerezati napola i iscediti sok. Kašičicom istrugati sve ostatke iz kore. Koru rezati u krug da se dobije tanka spiralna trakica. U svaku čašu staviti kašičicu ipo smeđeg šećera zaliti sokom od limete.

 

 

Na tanjiriću kašičicom malo zgnječiti listove mente, pa dodati u čaše, dodati led, zaliti rumom, zatim tonikom. Čaše ukrasiti koricom limete.

 

 

Teslio.com

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!