Kulinarstvo

Poznati afrodizijaci: mit ili istina?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Aphrodiziak, Oysters, Avocado, Libido, Chilli

Vekovima postoje priče o namirnicama koje povećavaju sexualnu moć i poboljšavaju sexualni život. Mi vam razbijamo mitove o onim najpoznatijim.

  

 

Avokado

Priča o avokadu kao afrodizijaku počinje od Asteka. Oni su primetili da je avokado voće koje visi u paru, nazvali ga tetstis stablo i afrodizijak je rođen. Najbolje što naučnici mogu jeste povezati da zdravu prehrana utiče na optimalne funkcije moždanih hemikalija koje su važne za užitak i istaknuti prisutnost antioksidansa, zdravih masti, vlakana i vitamina. Ne očekujte da će se bilo šta desiti ako budete jeli avokado.

 

Celer

Celer sadrži muški hormon andosteron. U teoriji mušakarac kada pojede celer kroz znoj luči andosteron koji privlači feromon, ženski hormon što uzbuđuje ženu. Pozitivna strana je da ćete svog muškaraca možda ubeditit da jede malo više povrća.

Čili

Čili sadrži kapsaicin molekull koji mu daje ljutinu. Kapsaicin ubrzava metabolizam, poboljšava cirkulaciju i nakratko stvara viši nivo endorfina u organizmu, pa to može asocirati na sexualnu uzbuđenost. Konzumiranje puno čilija može izazvati iritaciju genitalija i mokraćnog sistema, što takođe može da liči na sexualnu uzbuđenost.

 

Čokolada

Čokolada sadrži male količine hemikalija povezanih sa strašćui izdržljivodti, ali i nakon mnogo godina istarživanja naučnici ne mogu dokazati da je čokolada zzaista afrodizijak. Možda uloga čokolade u romantici, zavođenju i istinskom užitku  dok je jedemo zaista jeste afrodizijačka.

Ostrige

Sigurno najpoznatiji „afrodizijak“. Naučnici su pre nekoliko godina objavili da ostrige imaju puno holesterola, a da je testosteron, hormon zaslužan za libido kod muškaraca i žena sastavni deo holesterola. Ipak direktnu naučnu poveznicu nisu mogli pronaći.

U svakom slučaju ništa vas ne košta da probate uneti pobaljšanja u vaš sexualni život.

 

Teslio.com


Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!