Kulinarstvo

Mali sigurnosni saveti za vašu decu i vas

Kategorija: Glavna
Tagovi: Safety, Tips, Kitchen, Children, Falls, Burns, Sigurnosni, Saveti, Čeda, Padovi, Opekotine, Posekotine, Kuhinja

Koliko ste (ne)spretni u kuhinji? Prođe li vam spremanje obroka bez ogrebotina, posekotina...?

 

Bez obzira na vaš odgovor mi smo spremili neke mere sigurnosti u kuhinji za vas i za vaš decu. Jer znate kako kažu bolje pre nego kasnije.

Obavezno ih pročitajte deci od njihovog prvog eksperimenta u kuhinji.

Za početak kuvajte u kratkim rukavima, dugački, široki rukavi nisu najbolji izbor posebno, ako kuvate na plinskom šporetu sa otvorenim plamenom.

 

Pripazite sa plastikom, pisali smo o tome kako neka plastika dok se zagrejava ispušta toksine, zato bi najbolje bilo da za podgrejavanje u mikrotalasnoj koristite keramicke posude iako vam na na nekim plasticnima pisu da su bezbedne i vatrostalne. Ovoga se pridržavajte bar dok su vam deca mala.

Popularni „multitasking“, kad sebi zadate previse stvari da radite odjednom, nesto ce poci po zlu, ili ce večera biti upropaštena ili ćete se ozlediti. Ne uzimajte zalogaj koji ne možete sažvakati, ukoliko nemate pomoć fokusirajte se na jednostavnije obroke.

Nikako ne zaboravite da koristite zaštite za električne utičnice čak i u kuhinji.

 

Kad su opekotine od vrelog ulja u pitanju hladna voda nije najbolja prva pomoć već so ili soda bikarbona.

Brišite podove, ukoliko vam se prospe nešto na kuhinjske pločice to automatski postaje moguća opasnost, ostavite sve, pobrišite pa nastavite dalje, ma koliko posla imali.

Držite vaše kućne ljubimce podalje od kuhinje što zbog higijene što zbog njihove sigurnosti jer mnoga hrana koju mi koristimo može biti otrovna za vašeg psa.

 

Teslio.com

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!