Kulinarstvo

C.I.A, ali ona kulinarska

Kategorija: Glavna
Tagovi: Coulinary Institute Of America, Cooking School, Škola Kuvanja, Amerika

 

 

Većina onih čiji je san rad u nekoj profesionalnoj kuhinji i koji kulinarstvo smatraju svojim životnim pozivom, sanjaju o sticanju obrazovanja i usavršavanju u jednoj od najpoznatijih kulinarskih akademija poznatoj pod imenom C.I.A ili Culinary Institute of America.

 

Ovo je najstarija škola kuvanja u Americi osnovana 1946. godine u Nju Hejvenu, Konetikak, a imala je svega 50-ak polaznika podeljenih na kuvare, poslastičare i dijetetičare.

1972. godina menja ime u Culinary Institute of America, pod kojim i dan danas postoji.

 

Danas ovu školu pohađa oko 2700 učenika, a mogu da izaberu jedan od više od stotinu smerova. Tu se školuju budući menadžeri restorana i hotela, oni koji žele da se bave keteringom, proizvodnjom vina, da pišu o kulinarstvu...i mnogo šta drugo.

Ova škola pored klasičnih učionica poseduje četiri restorana, poslastičarnicu, 41 potpuno opremljenu kuhinju, pekare, a pored toga ima pozorište, sportske sale, teretanu, bazen, biblioteku...

 

Kažu da se na ovu akademiju nije teško upisati ukoliko ste imućnijeg imovinskog stanja.

 

 

Neki od poznatih polaznika ove škole su Anthony Bourdain, Rocco di Spirito, Cat Core, Roy Yamaguchi, Nick Livanoso, Richard Sandoval...

 

Teslio.com

 

 

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!