Zdrave namirnice i recepti

Domaći začin

Kategorija: Glavna
Tagovi: Vegeta, Zacin
2 komentara

Putem raznih medija, čovek uzdiže svoju svest o ishrani i načinu života. Zahvaljujuci internetu, saznala sam dosta korisnih stvari u vezi ishrane. Pošto sam pobacala sve namirnice koje sadrže pojačivače ukusa i veštačke arome, red bi bio da sve te začine nađu i prirodnu zamenu. Vegeta je bila osnovni začin u mom domu do saznanja da sadrži MSG. Na forumu sam pronašla recept za domaću vegetu, koji sam malo dopunila, po mom ukusu.


Potrebno je:

200 g korena peršuna
200 g korena paškanata
1/2 kg šargarepe
1 koren celera
1 veza persuna
2 glavice crnog luka
2-3 kašike magi začina odnosno biljke Ljubčac (liebstöckel), znači po ukusu
2-3 kašičice soli

Celer, koren persuna , šargarepu i luk oljuštiti. Koren paškanata samo temeljno operite i osusite, jer tako zadržava svoju aromu. Na sitno rende narendajte i dodajte sitno nasecen peršun, magi začin kao i so. Ovu smesu lepo ujednačite i ako vam je previše krupno, možete da ispasirate štapom za pasiranje. Smesu nanesite na posluzavnik i zamrznite. Jako praktično je da posle 2-3h "isečete" kockaste delove gde cete prelomiti začin.

  • Pomoravka
    Hvala ti puno na ovom receptu, meni je muž doneo iz Srbije domaću vegetu, koju je kupio u bio špajzu, doneće mi je i ove godine.Topli pozdrav

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!