Uvod u teslio

Kategorija: Teslio
Tagovi: Teslio, Uvod
4 komentara

Dobro nam došli na Teslio!

Teslio je sajt za društveno umrežavanje koji je nastao kao zamena za stare Serbian Cafe prezentacije (profile), a kao dodatak za Diskusije, Kuvar i Vesti.

Cilj nam je da vam pružimo veće mogućnosti od onih koje smo imali ranije kroz mogućnost objavljivanja slika, blogova, organizovanja prijatelja, pokretanjem novih ili pridruživanjem u postojeće grupe.

Ime Teslio došlo je sasvim prirodno jer je domen registrovan 2006. godine na 150. godišnjicu od rođenja Nikole Tesle.

Beta verzija i popravke

Teslio je još u fazi aktivnog razvoja, tako da će nove mogućnosti biti dodavane svakodnevno. Ako otkrijete grešku u radu kliknite na link "Prijavite grešku" koji se nalazi na dnu svake stranice i pošaljite opis problema. Na dnu ovog teksta možete pronaći i spisak planiranih poboljšanja.

Korisnici

Svi korisnici sa nalogom na SerbianCafe.com sajtu mogu koristiti isto korisničko ime i lozinku kao i ranije da bi učestvovali na Teslio.com.

Blogovi

Blogovi su lični članci koje autor objavljuje na svom profilu. Blogovi mogu da se koriste za bilo kakve tekstove ili medijske priloge, pa se najčešće koriste za lične dnevnike, recepte, recenzije ili jednostavno tekstove iz svakodnevice. Tekst koji čitate je blog članak. Korisnicima je omogućeno organizovanje blogova po kategorijama. Na primer, neko ko vodi blog o automobilima može kreirati kategorije Automobili, Kamioni, Motori, itd.

Slike

Posetioci imaju mogućnost da otvaraju svoje albume i da u njih ubacuju slike, komentare, da ocene tuđe slike, a da bi sve bilo jednostavnije pregled albuma omogućen je i korištenjem tastature (taster levo = prethodna slika, desno = sledeća slika).

Grupe

Korisnici koji žele da dele zajedničke interese mogu se uključiti u postojeće ili otvoriti nove grupe. Mi smo se potrudili da za svaku diskusiju na SC-u otvorimo istoimenu grupu.

 

Profili

Svaki korisnik ima mogućnost da "okači" svoju fotografiju, avatar, da piše o sebi, svojim interesovanjima, hobijima i omiljenim stvarima. Profili takođe služe kao centrala za sve informacije o korisnicima jer na profilima možete videti prijatelje, članstvo u grupama, najnovije slike i blogove.

Privatnost

Svaki član sam određuje šta želi da podeli sa prijateljima, sa svima ili da zadrži za sebe. Ovo se odnosi na lične informacije, slike, blogove, grupe, itd.

Tagovi

Tagovi su u suštini ključne reči za informacije. Tagujte svoje blogove, slike i profile kratkim, ali relevantnim tagovima. Za tagove koristite reči koje biste koristili u pretraživaču da iste pronađete. Npr. ivo andric, citati.

Planirana poboljšanja

Očekujte sledeća poboljšanja u narednih petnaestak do mesec dana:

1. Bolja navigacija,
2. Bolji "upload" slika sa indikatorom preostalog vremena,
3. Dati mogućnost korisniku da sam promeni pozadinu na profilu, blogovima, slikama
4. Dodati blokove "najnoviji blogovi" i "najnovije slike" na korisnikov profil.
5. Promeniti prijatelje da funkcionišu po principu omiljenih ljudi, tj. da prijateljstvo ne mora biti uzajamno.
  • sylar
    Predlozio bih da umesto indikatora vremena uploada slika, koji licno zaista ne smatram nekim "poboljsanjem", mozda ubacite nekakav brojac poseta blogu, clanku, pored broja komenatra nesto poput broja citanja ili sl.
    Takodje ne bi bilo lose i da se neki slican counter stavi na sam profil, tako da vidim kada se ulogujem da je moj profil posetilo "n" ljudi.
    Odlican rad za sada, svaka pohvala, bug fixes su brzi i uredni, samo nstavite sa dobrim radom! :)
    My2cents
  • silaravijojla
    Borise oni plusevi i minusi ti uopste ne valjaju... samo navode ljude da napadaju pojedince u gomili...
  • levitantna
    Koliko ljudi, toliko ćudi!
    Za mene je ovo super "melting pot"...
    Sudar svetova u malom:))
    Osećam u tebi entuzijazam...
    Ostaje mi samo,da te podržim i pohvalim za trud,volju kao i uloženo vreme da Teslio učiniš
    boljim:))
    Svako dobro...Mig..(držim fige)........
  • DragonNest
    Moze li pomoc. Ako kacim slike na Teslio onda one automtski idu na SC,a obrnuto nije slucaj?! Uopste nisam pronasla varijantu gde na Teslio da uploud-ujem slike. Postoji li varijanta privatne poruke kako bi mogla da iskomuniciram samo sa jednom clanicom ili ne?!
    Kako mogu vidim sve recepte jedne clanice? Da li postoje mogucnosti, ako ne definitvno bi trebalo da se napravi.
    Na Teslio cesto vidim slike pojedinih jela,ali za to ne mogu da nadjem odgovarajuci recept ni tu ni na SC?! Moze li pomoc!

Prijavite se da biste objavili novi komentar
Boris
CANADA
Web gazda