Krempite sa dve kore

Kategorija: deserti,torte,kolaci
Tagovi: Krempite
3 komentara

Planirala sam ovog vikenda da pravim krempitu od Kangaros,a onda sam kupila Kremaste kolace i odlucila se za jednu drugu varijantu.Ispostavilo se da je recept odlican,nista nisam menjala,a dobila sam kolace koji me podsecaju na detinjstvo,kada smo u jedinoj poslasticari u gradu jeli ovu divnu poslasticu.

Potrebno je:

8 jaja

30 kasika secera

5 kasika mekog brasna

2 kasike ulja

4 pudinga od vanile

3 kesice vanilin secera

1l vode

prah secer za posipanje

Kora:

1 celo jaje i 3 zumanca umutiti sa 5 kasika secera.Dodati polovinu brasna i kasiku ulja.Pleh 22x35 pouljiti i pobrasniti,staviti papir za pecenje,sipati masu i peci koru oko 15min. na 200 step.Pecenu koru izruciti na podlogu posipanu kristal secerom.Na isti nacin napraviti i drugu koru,ali je ostaviti u plehu.

Krem:

Skuvati sirup od 20 ravnih kasika secera sa soljicom vode.Umutiti sne od 6 belanaca dodajuci kasiku po kasiku sirupa.4 pudinga od vanile i vanilin secer skuvati u 1l vode.U umucena belanca dodavati i vruc puding kasiku po kasiku.Masu izruciti u pleh u kome je kora i prekriti drugom korom.Ostaviti da se prohladi,a onda u frizider jos nekoliko sati.Za posluzivanje posuti prah secerom.

 

 

  • Mici55
    Fantasticne!!!
  • Dzoli
    UUUU OVO IZGLEDA BOLJ OD AJFELOVE KULE.kAD CE VISE NEKO IZMISLITI DA SE I SA OVIH SLIKA MOZE ZAGRISTI:)
  • DZEKSON
    Hvala,Dzoli,medena si!

Prijavite se da biste objavili novi komentar
DZEKSON
SERBIA
*******************