Rolat od pečuraka

Kategorija: Kulinarstvo, kuvar
Tagovi: Rolat, Pecurke
3 komentara

Rolat sa pečurkamaPotrebno je:

500 gr svežih šampinjona

500 gr kora za gibanicu

2 veće glavice crnog luka

2 jaja

1 žumance

2 pavlake

4-5 čena belog luka

kašičica bibera, so

ulje

Priprema:

Crni luk sitno iseckati i propržiti na ulju. Šampinjone dobro oprati, ocediti i sitno iseckati, kao kada sitno seckate crni luk. Ubacite i šampinjone u šerpu sa lukom i dinstajte. Pošto će šampinjoni pustiti dosta vode, dinstajte ih dok voda ne ispari, ali ne skroz, potrebno je da fil bude vlažan kako rolat ne bi bio isuviše suv. Pred kraj dodajte biber, so i seckani beli luk. Sklonite šerpu sa ringle i ostavite da se ohladi do sobne temperature.

 

Kore za gibanicu ređajte na radnoj površini jednu preko druge, s'tim što ćete na svaku drugu koru razmazati po jednu kašiku ulja. Na poslednju koru ravnomerno rasporedite fil preko cele površine, a zatim pažljivo uvijte u rolat. Sada rolat oštrim nožem isecite na šnite dva prsta debele i ređajte u pleh obložen masnim papirom.

 

Umutite viljuškom jaja i žumance, dodajte pavlaku i  sjedinite. Na svaku šnitu rolata rasporedite po dve-tri kašičice ovog fila. Bitno je da se rolat natopi ovim filom. Ispecite u rerni oko 35 minuta na 180°C.

Prijatno!

 

  • Ljiljana1953
    Jao Liketa pa ti si pravi specijalista za kulinarstvo, mozes u korak sa svakom od nas starijih kuharica. Kada vidim slike tvojih recepata odmah sam gladna. Vrlo opasno.....!
    Pozdrav Ljiljana
  • DZEKSON
    Hvala.Liketa,na receptu,odlican je.Pravim nesto slicno,posno.A pravila sam ovako nesto sa sirom i ovakvim prelivom.
    Slazem se sa Ljiljanom,ja u tvojim godinama nisam bila ni blizu ovim tvojim divotama.Pozdrav!
  • paukovaca
    Pravila i izvrsno je!

Prijavite se da biste objavili novi komentar
Liketa007
SERBIA
photo