Intelektualni orgazam

Kategorija: Psihologija
Tagovi: Intelektualni, Orgazam, Orgasmos
22 komentara

 

Orgazam kao vrhunac može se valjda doživeti i bez seksualnog čina.

Iako reč potiče od grčke  orgasmós koja znači pohotan, pomaman, požudan, ja bih rekla da ga i mozak može doživeti i te kako. I to u mnogim situacijama u zavisnosti od afiniteta vlasnika istog.

Razlika između seksualnog i intelektualnog orgazma je u tome što ovaj drugi traje duže i ostavlja neke trajne posledice na konzumenta.Kako? Prosto je.

Setite se poslednje knjige koja vas je ostavila bez daha,koja vas je naterala na razmišljanje,koja vas je naterala da promenite delić sebe zbog onoga što ste pročitali. Doživeli ste intelektualni orgazam.

Neizmerno ste uživali u notama koje vas teraju da ih slušate svaki dan iznova. Opčinjeni virtuoznim izvođenjem, rečima koje imaju mnogo dublje značenje od onog koje bi trebalo da imaju. Preporučujete muziku drugima, u zanosu pričate o njoj. Doživeli ste intelektualni orgazam.

I sve drugo što doživljavamo, a nije vezano za fizičko zadovoljstvo u izvornom značenju (sexualni čin),a o tome nakon tog čina intezivno razmišljamo i izgubimo se u mislima,po meni je intelektualni orgazam.

Ni on ne traje večno,svaki zanos prođe kad tad,ali svakako je zadovoljstvo duže od 5sec i prija. I mogu ga doživeti svi, pa i bez predigre. Predigra je ovde preporuka prijatelja,ali nije nužno da do svega dođemo putem preporuke,umemo i sami da istražimo područja koja nas zanimaju i otkrijemo izvore zadovoljstva.

Šta bi bio afrodizijak?Želja za novim iskustvima od već proverenih autora.

Razočaranje moguće.Kao i u svemu.

Onda težimo novim otkrićima,novim “partnerima”. Preporučljivo  je imati više “partnera” istovremeno.

Nikog ne varamo,a dosežemo vrhunac-savršeno!  

 

  • Ivy_Poison
    Hvala.Isprobacu :)
  • palantril
    e TO lutko. intelektualni orgazam!!!

    jel to ono kad slusas "carmina burana" od karl orfa, pa pocne da te pece u korenu nosa, brada ti je utrnula, i zajecas, a suza se skotrlja niz obraz. udahnes duboko, napunis pluca oxygenom, i kazes...zivot je leeeeeep! hvala stari za ovo delo.

    ili, setas poljem i razmisljas o raspravkama izmedju tebe i devojke ili zene. o vasim malim, sitnim raspravkama koje te nerviraju i pitas se: kako da razresim ovaj cvor. u daljini cujes zvuk vrane, u pocetku ga i ne registrujes svesno, ali sve je blize. najednom cujes uz to i lagane zvuke vetra: šviss-šviss-šviss...krila koja seku vetar.
    okrenes se i ugledas u letu kobca i vranu, na 5 metara desno a 3 metra u vazduhu.

    kobac leti lako i bez zurbe a svraka ga oblece cas iznad,cas ispod,cas iza. jedan njegov zamah krila su 10 njenih zamaha krila. ona se pokida od graktanja a on je i ne primecuje. zagrcnuo sam se uzdahnuvsi, krv mi jurne u obraze brzinom misli i resenja mog poslepodnevnog zadatka. tako treba sa takvima. i za tim dupli orgazam-hej, prirodo,hvala ti na ovom daru. nismo sami. melkizedek, kralj iz salema je uvek uz nas.

    da, da. intelektualni orgazam. lepa tema.
    ali, nadam se da to ne znaci da smo...ne daj boze intelektualci?!? to bi me stvarno uvredilo!!!

    ima neka druga rec za tu pojavu? neka rec neopterecena predrasudama.
  • Ivy_Poison
    palantril,ako ima preimenuj pa javi :) nisam mogla da se setim adekvatnijeg naziva da bih napravila paralelu,ali razumemo se ;)
    Intelektualni jer svi imamo mozak,bez obzira na procenat iskoriscenosti,to ne znaci nuzno da moras biti intelektualac da bi doziveo intelektualni orgazam.
  • MobiWalker
    Javila mi se misao da su baš intelektualci oni koji ga najređe doživljavaju :)
    Kod njih postoji "prisila" da stalno održavaju kondiciju, pa nema akumulacije energije koja će da eksplodira u intelektualnoj extazi...možda tek poneki drekne EUREKA...pa prevrne kadu od zaprepaštenja. Ne znam, nisam intelektualac pa verovatno grešim, imaju i oni neke svoje momente (nadam se).
  • palantril
    ma da, tih intelektualaca se i ja grozim. procelav serator, emotivno zakrzljao i sav pretvoren u neku logiku i razmisljanje. planiranje bez mooda da se jumpa preko ponora.
    ali nek bude "intelektualac", znamo sta mislis.
  • Ivy_Poison
    ne,ne,ljudi,nisam mislila na intelektualce vec na sve nas :))) ali je to jedan umni dozivljaj,osecanje muzike,razumevanje teksta,vidjenje prirodnih pojava i sl. s toga moze eto biti i umni orgazam ako vam izraz intelektualni smeta :))
  • MobiWalker
    Ne smeta nam ništa Ivy...samo se malo zezamo. Nije nama intelekt baš tako strana pojava. Ja sam npr. jednom video intelektualca, na samo 5-6 metara od mene, ali je bio mnogo zamišljen nešto, pa smo se mimoišli. A i padala je kiša ;)
  • gedeon
    Hhaha Mobi.
    Ivy naš svet brate bolje razume Foodgazam(Džolina reč), ili onaj klasičan..sve ostalo spada pod uzbudjenje:)
  • ljevicarka
    Umni orgazam ne postoji, um samo moze proizvesti emociju koja bi se mogla nazvati 'orgazmicnom'.
  • MobiWalker
    A jeste li nekada doživeli "lakatni orgazam" ? Znate ono, kad na neki tvrd predmet, recimo ivicu stola, prignječite nerv u laktu, pa vas protrese? Kako je tooo dobrooo. Tim pre što je sasvim neočekivano, a i ne treba se biti baš jako pametan za takav doživljaj ;)
  • Ivy_Poison
    Eee,vidim ja da se vi sprdate s mojim orgazmom :)))
    Ja u njima uzivam,bez obzira sta vi mislili o tome ;) Odoh da slusam icy pa na sliping.
    Svako dobro.
  • MobiWalker
    Ivy, daleko bilo, nije to sprdanje sa tvojom temom. Samo je dovoljno prostora u njoj i za malo šale.
  • Shejnoslava
    Ivy obozavam intelektualne orgazme uz otkrivanje novog benda,razgovorom sa osobom prema kojoj osecam strahopostovanje i od koje uchim ,takodje kada chujem mudru izjavu deteta ili starije osobe,budjenje proleca itd ,itd....
    Volim da te chitam ;)
  • Jackie_Drum
    ne sporim blog o Intelektualni orgazam. no taj orgazam nije dat na upotrebu svakom, a taj svako je , svako zivo bice na planeti zemlji. bez obzira na sve, uvej je ptrbna i druga strana, ako nista drugo, druga strana mozga. stoga mislim, da sa ovim sexualnim orgazmom, koji moze biti a i ne mora, nastaju moguce deca, a iz ovog transceditalna meditacija orgazma, koju malo ko moze da ostvari. intelekt i kompatibilnost odredjenih aktera u ovoj intelektualnoj sexorganizaciji orgazma, je za mene naporan cin. uz duzno postovanje svega sto je napisano. covek pozeli da oseti dah i toplinu druge strane, ako ne cesto, ponekad. a to nam je malko prirodnije, mislim.
    dobro je imati oba. a mnogi zive bez i jednog ;(
  • Burazer
    Sve je to fino uporedjeno ali brine me onih 5 sec..nije valjda..samo toliko
  • Ivy_Poison
    Shejn,hvala. :)
    Jackie_Drum, ja mislim da si ti dozivela jedan dok si me citala jer sam te naterala da razmisljas.Shala mala :))
    MobiWalker,prihvatam shale na svoj racun,nista sporno ;)
  • Jackie_Drum
    sv je okej :) dobra sala i bogu prija !!!!
    pozzzz
  • Jackie_Drum
    sve i tako dodjosmo do 21. i.g., caskom za 5 sec :D

    p,s,
    21 komentar.......
  • Ivy_Poison
    s ovim mojim fali 13 da stignemo "ponosne" :))
    ma bitno je da se druzimo,za shalu se uvek mesta naci mora

Prijavite se da biste objavili novi komentar
Ivy_Poison
SERBIA
osmeh na lice :)))