Spin doktori

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova
9 komentara

Odmah na početku da se ogradim, da ne bi bilo optužbi da pišem političke pamflete. Nisam stranački opredeljen jer nikada nisam bio pristalica partijašenja koje je i upropastilo Srbiju, ja sam za principe narodne sabornosti, unutar koje narod bira svoje najbolje predstavnike, najpoštenije i najčasnije domaćine.

No to nije tema ovog pisanija. Čitajući konentare na moje prethodne blogove vetezane za političke teme, hteo bih samo da anliziram ličnost predsednika. Gospodo, on je odličan proizvod PR agencije i na tome im treba odati priznanje. Sela "braća" i malo razmišljala te došla do sledećeg zaključka: veliki deo biračkog tela (možda čak preko 50%) u Srbiji čine žene. E, pa lepo, sada će da im damo jednog "macana" u ranim četrdesetim,  bivšeg vaterpolistu, smirenog i dubokog glasa, markantnog i ukusno obučenog. I šta se dešava ? Žene, kakve ih Bog dao, u velikoj većini su glasale za njega na predsedničkim izborima, ne zbog njegove vizije ili političkog programa već zato što su zacopale u njega. I onda nam se desi da nam predsednik "Ken" povodom zadnje krize na severu Kosova u Skupštini drži govor, od skoro sat vremena, čiju poruku ja nisam uspeo da shvatim i pored svog mentalnog naprezanja (sa ona moja 3 neurona).

Koliko je naš narod (u daljem tekstu "ovce") u pojedinim momentima "plitak" i sklon da padne na trikove  spin doktora pokazuje i reakcija na Tadićev spot u kampanji za poslednje predsedničke izbore. Da vas podsetim to je bila ona fora tipa dvesta hiljada radnih mesta, beli šengen i slična sranja. Mnogi su tada bili u fazonu "Vauu, eto nama raja".

"Jeste, lepo je to što on to obećava, možda je čak i dostižno" rekoh tada "ovcama", "Samo, postoji jedna kvaka  u celoj toj priči",

"Koja ?" pitaju "ovce",

"Pa niko ne postavlja pitanje za koju platu će se raditi na tim njegovim radnim mestima, jer nije isto da li ću raditi za soma evra ili ću za pet evra ceo mesec da šijem "adidasove" fudbalske lopte u nekom  vlažnom podrumu. A i taj beli šengen mi neće trebati jer neću imati love da dobacim ni do Segedina. Prema tome, u zabludi ste"

"Beee" odgovoriše "ovce" i odoše na svoj dnevnu "pašu"  grand produkcije, latino serija i rialiti emisija.

A tek Toma "grobar", (to mu je bila profesija, saranjivao po Kragujevcu, pa sada prešao na Srbiju) sa onom njegovom facom složenom ko da izjavljuje saućešće, i onaj njegov "mali od palube" Vučić, e ti su tek perspektiva. Oni su kao pojava spinovani.

I na kraju Mlađa, vrhunski mag spinovanja koji nam je 2000. godine obećava svetlu budućnosti u spotu koji je ličio više na reklamu za pežo 206 (iz tog modela nam je u spotu uputio svoje proročke reči). Ako krenem da ističem primere njegovih spin bravura, ovom blogu se nebi skoro nazreo kraj. A meni se spava. Obzirom da je trenutno 06,00 časova 16.08., svima ostalima želim dobro jutro.

  • Ivy_Poison
    hahahaha, bravo, nasmejah se onako lepo..elem, pa zar nisu svi predsednici proizvod PR i marketing sluzbe? Na zapadu se odavno ne oslanjaju na birace, a nasi su to skontali,pa i sami primenjuju. Ja sam apoliticna, ne volim da ulazim ni sa kim u price o politici, ali zastupam da stav da su oni svi isti i da postenog nema, samo manje alavog. Televiziju ne gledam skoro uopste tako da cu slatko da preskocim predizbornu kampanju. :)
  • Dzoli
    Da slažem se sa Ivy..pa pogledaj samo Busha ,koji je to glupak bio..da mu nije bilo savetnika ne bi znao ni gde se nalazi ni ko je on a kamoli da vodi državu kao sto je USA.Sto se našeg predsednika tiše...kao i svi politicari namere ima kad sedne u stolicu ali posle se uljulja pohlepom
  • AB77
    Treba njih sve u Lisicji potok...i ove iz tzv vlasti i ove tzv opozicionare i onda da lepo narod i obicni covek, seljak, uzme vlast i da pokusa od nicega napraviti nesto. Ovako vise ne ide...
  • flyingvet
    Samo izbor najboljih i najkvalitetnijih ljudi sabornim putem može dovesti do boljitka. Političke partije treba ustavom ukinuti.
  • Ivy_Poison
    Ja sam za to da se Srbija kao drzava privatizuje za male pare :))) (ironican ton naglasen)
  • AB77
    Srbija treba da bude monarhija i tacka
  • levitantna
    Aha...:))
    "Srbija se saginjati neće":))
    ...............
    Mislila sam da produbim temu, ali, neću...
    Bojim se, "stićićemo do Japana":)
  • flyingvet
    Znaš šta, meni je bitno dali ću ovo malo života provesti kao čovek, hodajući uspravno, ili ću proći kroz njega "kao krava kroz kukuruz". Na sva naše slugeranjska podmetanja dupeta Angela Merkel je odgovorila još nizom ucena i zahteva. Jedno morate znati, ta EU prema kojoj mi upiremo poglede pune nade, već za par decenija može prestati da postoji.
    Drugo, ta EU nas gleda kao na gubavce, za koje je svakako predviđen sanitarni kordon.
  • AB77
    Ja kao neko sa strane(da se tako izrazim) na sve to gledam ovako(opet kazem, ovo je neko moje licno misljenje tako da cete se mozda i sloziti sa mnom a mozda i necete):

    Cinjenica br.1 - Evropa(EU)uopste NE VOLI ni Srbe ni Srbiju; ne moze Vatikan da podnese da mu pred nosem 'smrdi' pravoslavlje;

    Cinjenica br.2 - Da je toj Evropi stalo toliko do Srbije koliko zuti & co kazu da jeste ne bi oni Srbiju unistavali ucenama i sankcijama i na kraju krajeva bombama; gledaj cuda, toboze se bore za demokratiju i zastitu prava siptara na Kosovu(muslimana)a u Libiji ubise Boga u - muslimanima; isto to radi i kurva radodajka(citaj USA)a u isto vreme i EU i kurva se kao bore za nekakvu demokratiju i ljudska prava;

    Cinjenica br.3 - Ajd da kazemo da je za vreme rata u Srebrenici bio zlocin; ZLOCIN a ne genocid; verujem da je i bio ali isto tako i drugi(citaj hrvati i 'bosnjaci')su cinili iste ili gore zlocine i za njih nikad niko nije ni optuzen ni odgovarao; a o jedinom istinskom genocidu(u najoriginalnijem znacenju reci)da i ne pricam; Hrvati su avgusta '95 unisti sve dokaze o postojanju Srba na teritoriji RSK a sve to uz pomoc EU i radodajke; i sad s njima treba da idemo ruku pod ruku? Nemci i Nemacka NIKAD nisu Srbima oprostili sto smo ih slomili i u 1. i u 2. svetskom ratu i ne moze niko ko ima imalo mozga u glavi da ocekuje nesto dobro od njih(jedino Mateus sto je bio dobar ha ha ha)

Prijavite se da biste objavili novi komentar
flyingvet
semper fidelis, ljubav pobeđuje