Saveti za krečenje bez muke

Kategorija: Uradi sam
Tagovi: Painting, Wall, Tips, Krecenje, Saveti
4 komentara

Ako već razmišljate o proletnjem renoviranju i krečenju, ovih nekoliko saveta kako da osvežite vaše zidove će vam zaista dobro doći.

 

Za početak očistite vaše zidove od paučine, prašine i raznih mrlja, slobodno uzmite malo vode i deterdženta pa sunđerom skinite sve prljavštine.

 

 

Sa posebnom lepljivom trakom zalepize bordure, prozore vrata, i svu drvenariju koja bi mogla ostati zaprljana od boje. Traku odlepite prije nego se boja osuši da ne biste kasnije odlepili i komadiće boje.

 

 

Ona priča da zidove koji su bojeni više puta ne treba premazivati baznom bojom, nije tačna. Baza boji daje sjaj i lepše će se premazivati novi sloj.

Pre korištenja valjka sve ćoškove i ivice gde valjak ne može da dohvati premažite mali m kistom, oko vrata, prozora do granice sa parketom...

 

 

Dok bojite valjkom za savršeno bojenje radite rukom tako da formirate slovo W i tako stalno dok ne obojite zid.

 Kad su zidovi potuno obojeni pređite na bordure i okvire vrata i prozora, samo ovog puta traku lepite na zid tik uz granicu sa stolarijom. Ove posebne trake za bojenje neće oštetiti vaš osveženi zid.

 

Teslio.com

 

  • N4n3
    Vrlo lakomislen naslov , naopak uvod jos gora razrada odnosno zavrsnica.
    Prosto neverovatno da je apsolutno sve naopako opisano!?
    -----
    "Savet za krecenje" bi bio sasvim pristojan naslov. Ono " bez muke" je relativna stvar! Ako imas 3 soban stan ili kucu od 150qm gde bi trebalo oblepiti preko 200m zastitne trake i folije je i za profi majstore "muka"!
    -----
    Sasvim je dovoljno ocistiti zidove od prasine odnosno paucine.
    Pranje zodova deterdzentom!?? Par zar nije upravo to jedan od razloga zasto krecimo !?
    Zidovi se ciste od paucine i prasine iz prostog razloga da se valjak ne bi izprljao na istom u protivnom ostavlja crne fleke na zidu.
    -----
    Uvek se prvo izvalci akril ,nakon se akril osusi (1 dan) onda se prvo premazuju povrsine oko vrata i prozora , rubovi zidova i svi ostali coskovi koji nisu dostupni (velikom valjku).
    -------
    Kada se ovo uradi ,onda je stan spreman za krecenje . Po pravilu 1/4 od vremena potrosenog na pripremu bice vam potrrebna da okrecite velike povrsine, plafon kao prvo pa onda zidove.--------

    sve ovo 2 puta

    PS. baza (grund) na vec farbane zidove ,totalno suvisno i apsolutno netacno o davanju sjaja!
    Kakvog sjaja!? farbe za farabanje su mat bele boje u izuzetnim slucajevima Latex farba (sjajana) koja se ne koristi za farabnje stana vec izovolanih povrsina kao sto je stubiste , kuhinja , kupatilo.


    Jedino tacno , traka se skida odmah po odradjenom farabnju zbog gore navedenih razloga.
  • N4n3
    lapsus (izolavanih) treba izturenih povrsina. Radi se naime o specijanoj farbi koja kada se premaze na zid i osusi ima svojstvo gume-plasitike i moze da se pere.
  • N4n3
    Dragi boze :-) tek sad shvatih poslednji pasus.

    Citat: Kad su zidovi potuno obojeni pređite na bordure i okvire vrata i prozora, samo ovog puta traku lepite na zid tik uz granicu sa stolarijom. Ove posebne trake za bojenje neće oštetiti vaš osveženi zid.

    Ovo dovodi svakog nepoznavaoca materije u tatalnu zabludu !!! A istovremeno mi govori da postavljac teme aspolutno nema pojma sta pise iiti paste/copy ko zna odakle.

    Zaista nepromisljeno pisanje. Ovde se z6apravo radi o "lakiranju" stolarije ali kako je izlozeno svako ko se ne razume, bi istom farbom ofarbao i stolariju u kuci -stanu ! Naopako.
  • Foodie
    Poštovani, hvala na komentarima i savjetima, vi ste očito profesionalac u ovom poslu i znate mnogo više od našeg izvora. Ostanite uz Teslio. Lijep pozdrav

Prijavite se da biste objavili novi komentar
Foodie
BOSNIA AND HERZEGOVINA
Teslio Foodie