Psiho remont

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova
3 komentara

Krenulo hladno vreme a to bas nesto i ne volem. I jos ova magla pa sve sivo i nekako se slika razliva. Na moje turobno psiho stanje paše samo tako. Poletna sam ko nilski konj. Na to će moja sestra - ko onaj iz crtaća. E još mi samo haljinica fali i prueticu da napravim.

I skontam neslavnu stvar da me ništa ne veseli, a silno se trudim da selektivno gledam i nekako ukebam lepe stvari al mi ne ide. Sve grđe od grđeg. Posle se bacim u analizu - sestro, jeste svet bljak al mora i tebi koja da fali u glavi. Zakrečo mi neki put za te plus i pozitiva imulse, mora da je to. Znate ono od slabe upotrebe zarđaju stvari.

Ma zarđala sam skroz, smore me debil pričama na dnevnoj bazi, onda se dokopam doma svog a tu skontam da se smaram neviđeno. Niko mi ne igra po ganglijama ili kuka al mi izbor delanja opasno smanjen, volj mi da piljim u Tv ili ekran od kompa, i to bi bilo to, na sport ne mogu iz razloga zdravstvenih, prijateljice imaju svoje porodice i uvek u gužvi i žurbi, priča uz kaficu postade retkost. terapija sopingom skroz mi nedostupna i tako dosada ukeba sasvim sigurno pre ili kasnije a s njim u kompletu krenu crne misli i pitanje čuveno - a dokle si sestro u životu dogurala. Dometi boli glava, al bukvalno.

Elem definitivno mi fali psiho remont, da se prikačim na neke druge talase i frekvencije pa da mi svet oko mene više u veselim bojama bude. Još samo da skontam kako se to radi, mislim taj remont - probah neke savete - ispisaše na tu temu umni ljudi knjiga i knjiga - al nešto slaba vajda. Tvrda mi glava izgleda il je rđa uzela maha....

 

 

 

  • Serbislava
    Имаш где да живиш, мислим је ли ти топло? Имаш храну, посао, кревет? Имаш телевизор, компјутер, посао? Ако је одговор - да, онда је све у реду. А шта би ти још? Е, то што би ти још, то мораш сама да створиш. Ту ни један "стручан савет" не помаже. Помажу породица, пријатељи, људи, природа, књиге, музика, и/или све оно што ти је блиско.

    П.С. Ајде за промену напиши нешто позитивно. Ма, мора да има нечег што ти живот чини лепшим, вредним да се о томе пише.
  • illusion
    Valjda nisi jedina...do tebe je, ni do cega drugog, mozda si prezasicena svega ili jednostavno kao sto si i napisala 'poletna si kao nilski konj'...pasivnost zaista doprinosi nazadovanju ili stagnaciji a to prouzrokuje nezadovoljstvo i jednolicnost kao i pesimisticko razmisljanje.
  • nadastep
    Kažu da ako misliš negativno sebi loše i privučeš al mi ne ide lako u glavu ako želiš dobro i pozitivan si, trudiš se a život ko pokretna traka nesreće. I ne mislim na sitne stvari i nemanje para, mislim na velike životne poraze i nesreće. Teško je poletno nositi se sa svim tim i ubeđivati sebe kako će sve jednom biti dobro, toliko puta sam to unazad radila pa nije ispalo dobro. I najčešće sve kao nesrećan splat okolnosti - niko nije kriv, desilo se, kao da je bitno ko je kriv ako je rezultat patnja i poraz.
    Treba naći racionalan razlog da se boriš s tim balastom na leđima, a motiv za hleb i da ti nije hladno - e nek sam prokleta ali ako je to život onda ... ima u životu i do duše, nešto malo ljubavi a tu ne pomogne pun stomak i najbolje grejanje sveta.

Prijavite se da biste objavili novi komentar