Kako postati bolji gejmer?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova
1 komentar

 

 

Ponovo ne uspevate da odbranite sajt posle postavljanja bombe? Niste dovoljno brzo postavili konstrukciju i protivnik je uspeo da vas ubije? Niste očekivali napad na vašu liniju pa vam pozicija nije bila baš povoljna? Sve ove situacije mogu da dovedu da se zapitate gde grešite, da li postoji način da se ovakve stvari ređe dešavaju. Naravno da postoji, samo što je put do toga teži nego što izgleda. Međutim, mora se negde početi i mi ćemo probati da vam navedemo neka od područja na kojima možete poraditi da postanete bolji u vašoj omiljenoj igri.

 

Vežbanje pre ranked-a 

 

Mnoštvo grešaka mogu da se izbegnu ako pre nego što uključite ranked meč posvetite malo vremena zagrevanju ruke, prstiju i uma na ono što predstoji. Ako vaša omiljena igrica ima neki vid treniranja nišana, vežbanja redosleda magija ili jednostavno zagrevanje šake i mišića na ovakav vid nadražaja, veoma je pametno da posvetite malo vremena tome. Svaki profesionalni igrač je posvetio mnogo vremena na vežbanje svog nišana i mehanike da bi dostigao nivo na kojem je sad. Ovo je možda najlakši način da poboljšate svoju mehaniku i češće pobeđujete mečeve.

 

Uložite u gejmersku opremu

 

Ovo je verovatno nešto što će najmanje uticati na vaše napredovanje, ali može da vam pruži taj dodatni nalet samopouzdanja koji vam treba. Neosporivo je da je gejmerska oprema napravljena da odziv bude što brži i da budete sigurni da vaša tastatura ili miš nije kriv za grešku do koje je došlo. To vam može dati uvid kada vam se tačno isprepleću prsti i ne uradite ono što ste naumili, te lociranje problema postaje mnogo lakše i znaćete na šta da se fokusirate u daljem napredovanju. Gejmerska oprema će biti važnija u onom smislu koliko će vam dugo i dobro služiti. Činjenica je da će skuplji brendovi duže da traju. Međutim, uvek pre kupovine bilo kog geđeta iz gejmerske opreme obavite istraživanje.

 

 

 

Naučite da prihvatite poraz

 

Sigurno ste čuli frazu “ne poraz nego lekcija”. Koliko god kliše zvučalo, ova izjava je veoma istinita. Ako konstantno dobijate izlive besa na svaku gresku koju vi ili vaši saigrači načine to je veoma očigledan problem pri vašem napredovanju. Umesto toga, pokušajte da vidite greške koje ste vi načinili u toku meča i potrudite se da prihvatite da je to bila vaša greška. Ovo je možda najteži korak, ali je apsolutno esencijalan za vaš napredak. Prihvatanje grešaka i samosvesnost je glavna stvar kod uočavanja grešaka i prvi korak prema ispravljanju istih.

 

Ne obazirite se na medalju

 

Ovaj korak je veoma usko povezan sa prethodnim i veoma bitan za vaš napredak u igrici. Statistički gledano potrebno je da vaš procenat pobeda bude veci od 50% da biste napredovali u MM (matchmaking) sistemu. Ovakav sistem medalja ima dosta mana i uopšte ne reflektuje vaše umeće igranja. Zbog toga je bitno da vas porazi ne pogađaju kao ni potencijalni pad na nižu medalju već da ih posmatrate kao malo veću stepenicu ka vašem cilju. Ako krenete da se fokusirate na učenje igre i primećivanje sopstvenih grešaka a ne na pobede i medalje, vaše umeće će krenuti da raste sporim, ali sigurnim tempom. 

 

Koji god korak od gorenavedenih se najviše odnosi na vas, da li nedostatak vežbe, gejmerske opreme ili neprihvatanja sopstvenih grešaka, nadamo se da vam je ovaj članak pomogao u napredovanju!


Prijavite se da biste objavili novi komentar