Delovi crne gore koje treba da obiđete tokom letovanja

Kategorija: Turizam
Tagovi: Nema tagova

Crna Gora je oduvek bila jedna od omiljenih letnjih destinacija Balkanaca, a njena brdovit reljef, sa izlaskom na predivno, Jadransko more, pejzaž kome ne odolevaju ni najizbirljiviji turisti. Najbolje od svega je što Crna Gora važi za malu zemlju, a zapravo ima ogroman broj mesta koje vredi obići tokom letovanja. 

Znamo da je ove godine letovanje, zakup stana na moru u Crnoj Gori, ili boravak u nekom lepom, primorskom hotelu, vrlo neizvestan, zbog mera u vezi sa pandemijom, ali ako ne ove - uvek nam ostaje sledeća godina da se upoznamo sa čarima crnogorskog primorja. 

Pa, koji su to delovi Crne Gore koje treba obići tokom letovanja?

Nekoliko predloga i ideja za obilazak u Crnoj Gori saznajte u narednim pasusima. 

Kotor i njegova okolina - crnogorski vremeplov

Pre svega, čeka vas Kotor, po mnogima najlepši grad Crne Gore. Ukoliko mislite da divni, srednjevekovni pejzaži sa uskim uličicama i neodoljivim kamenim zgradicama, pa i tvrđavom koja ih obgrljuje sa zadnje strane, ostavljajući prednjem delu slobodu da izađe na more, mogu biti viđeni samo u bajci - grešite.

Kotor će vas razuveriti svojim istorijskim zdanjem, lepotom i autentičnošću koju nigde drugde ne možete videti u takvom stilu. Kulturno i ogromno istorijsko nasleđe Kotora čini ga turistički primamljivim ljudima iz celog sveta. 

Osim Kotora, u ovom delu Crne Gore vredi obići i čarobni Perast, koji se izdvaja po neponovljivoj kamenoj građevinskoj sturkturi i izgledom koji ga krasi od 17. i 18. veka, uz najlepše primere baroknog stila na celom Jadranu.

Tivat i elitna marina na obali - doživite sofisticiranu stranu Crne Gore

U Tivat ćete, ukoliko se u Crnu Goru upućujete avionom, sleteti, ali preporučujemo da ovaj deo jadranskog primorja i obiđete, te odvojite barem pola dana na posetu poznatog bokakotorskog grada.

Ne samo da je Tivat po sebi vrlo lep i vredan obilaska, već vas na delu njegove obale čeka i jedna od najelitnijih luka na čitavom Mediteranu - Porto Montenegro. Pogledajte usidrene luksuzne jahte i brodove, obiđite prodavnice koje inspirišu na eleganciju i uživajte u nekom dobrom piću na obali, sa pogledom koji će učiniti da se osećate kao da ste u Monte Karlu, Sen Tropeu ili sličnoj luksuznoj destinaciji. 

Ada Bojana - peskoviti raj koji mladi obožavaju

Želite da osetite potpun osećaj slobode, pesak pod nogama i povetarac u kosi, a sve to pomešano sa mirisom Jadrana i prijatnom atmosferom? Obiđite jedinstvenu Ada Bojanu, rečno ostrvo koje se nalazi na samom ušću reke bojane u Jadransko more. 

Ovde možete boraviti u kampu, bunglovima ili sojenicama - pravo prirodno iskustvo koje zaista nigde drugde nećete doživeti. Ada Bojana poznata je upravo po tome - prirodi, lepoj atmosferi, tome što je mladi obožavaju, ali i poznatom nudističkom delu, u kom nudisti obožavaju da provode letovanje. 

Ukoliko ste ljubitelj prirode i volite zanimljiva iskustva - Ada Bojana definitivno treba da se nađe na vašem spisku mesta koje morate obići tokom letovanja u Crnoj Gori. 

Durmitor - za planinski crnogorski doživljaj

Durmitor je čuvena crnogorska planina i nacionalni park sa najvišim vrhom od oko 2.553 m. Ovo autentično umetničko delo prirode nalazi se na severozapadu Crne Gore i obuhvata duboke kanjonske doline, impresivne planinske vrhove, kao i 18 prelepih ledničih jezera, koje Crnogorci zovu i gorske oči

Bogatstvo flore i faune, kao i kompleksnost ekosistema Durmitora, zaista su sasvim fascinantni, te je ova planina sjajna destinacija za sve ljubitelje prirode, ali i hedonizma - svež vazduh, besprekorni pejzaži koji su tu da daju savršen pogled, ali i kulinarski specijaliteti koje ćete obožavati, glavne su odlike prelepog Durimitora.

 

Pa, koje od ovih delova Crne Gore ćete obići na sledećem letovanju? Sigurni smo da želite da obiđete sve! Uživajte u očaravajućoj Crnoj Gori i obavezno napravite sjajne fotografije - uspomene sa ovih destinacija sigurno ćete rado prelistavati u godinama pred vama!  

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
Poznavalac22
Istražuj, testiraj, odbaci/primeni = unapredi sebe.