Učimo kroz igru

Kategorija: Glavna
Tagovi: Prevencija, Hiv, Aids, Narkomanija
4 komentara

Danas je Prevent imao svoj radni zadatak u okviru manifestacije Dunavske noći koju organizuje MZ Adice (Novi Sad) već nekoliko godina. 

Sa učenicima VI i VII razreda igrali smo modifikovanu igru "Ne ljuti se,čoveče"  da deca nauče šta je prevencija, koji je njen značaj kad je u pitanju narkomanija, da čujemo stavove o drogama, da deca dobiju neke osnovne informacije i da vidimo koliko uopšte poznaju neke pojmove  i ulične žargone.

U igrici je aktivno učestvovalo 28 učenika, ostali su gledali i slušali sa strane. Imali smo sedam pobednika koji su dobili jabuke kao nagradu jer je jabuka simbol zdravih stilova života, a najdragocenija nagrada je znanje koje su stekli kroz dvočasovno druženje sa nama.

Da rezimiramo naše utiske-vrlo smo zadovoljni reakcijama dece i njihovoj svesti o štetnosti droga. Bilo je dinamično, edukativno, kreativno. Uvek se rado odazivamo na ovakve akcije.

Za malo starije posetioce organizovali smo podelu kondoma i edukativnog materijala o polno prenosivim infekcijama, HIV/AIDS-u i promovisali dobrovoljno i poverljivo savetovanje i testiranje na HIV.

I kako su to deca danas lepo rekla: PREVENCIJA ZNAČI BOLJE SPREČITI NEGO LEČITI.

Mislite o tome.

  • MobiWalker
    Super. Deci je danas mnogo potrebnija poduka nego ikada pre, jer i - kao nikada ranije, upravo sve više dece postaju žrtve.
    Bravo za akciju.
  • Ivy_Poison
    Akcijanje uvek dobro može doneti...
  • Prevent
    Hvala, biće ovakvih akcija još.
  • gedeon
    Pozdravljam svaku akciju ovakve vrste.Trebalo bi da bude deo nastave još u osnovnim školama..pa nadalje

Prijavite se da biste objavili novi komentar