Vruća čokolada

Kategorija: Glavna
Tagovi: Prema Istinitoj Priči
6 komentara

 

 Nikada nećeš imati drugu šansu da ostvariš prvi utisak. Koliko je važan prvi utisak? Sta on uopšte znači?  Čini mi se da prva impresija ima ograničen rok trajanja, koliko i naša volja. Pre ili kasnije popuštamo, gubimo početnički zanosni ritam. Shvataš da su stvari koje radiš u početku( pričas "književnm jezikom", uvek imaš žvake kod sebe, naručujes pivo bez rakije, ideš u wc da prdnes, obožavas njene drugarice itd) samo  jedna maska koja vremenom postaje teška za nošenje.

Bilo je oko sedam sati predveče kada me je drugarica pozvala na telefon. Posle neizbežno originalnog pitanja : “Šta radis?” odlucio sam se na najcesci odgovor : “ Evo ništa”. Sledeće pitanje je bilo dal hoću da dođem za sat vremena kod njene drugarice Tijane na kartanje. Učinilo mi se prvo da sam čuo karanje, ali kasnije sam  skontao da je ipak tablić, poker, remi ili tako nešto. Bilo je leto, vreme kada ima najviše praznih stanova po gradu, u ovom slučaju Tijanini matorci su bili na moru. Imao sam taman toliko vremena, da se okupam, namestim frizuru na moderno, sednem u kola i dođem. Tijane je tip devojke kod koje sam hteo da prvi utisak ostvarim na najbolji način. Da sada ne serem koliko je lepa,  realno ima sise kao tehnodrom,  guzicu atletičarke i oči boje vena, boje Dunava. Odlučio sam da nikako ne bi valjalo da idem praznih ruku. U nedostatku vremena, i što je još važnije para, pročesljao sam kuću kako bih našao neki simpatičan poklon, jer ipak idem prvi put kod nje. Izbor je pao između flaše vina iz špajiza i čokolade iz fijoke. Pošto sam hteo da se napravim fin, ničim izazvan, odlučio sam da je čokolada nepogrešiv izbor. Dilema je bila rešena.

Kada sam se našao ispred ulaznih vrata, nabacio sam osmeh broj 3 iz kolekcije leto-proleće, i opozvonio. Vrata su se otvorila. Zanimljivo kako prsate devojke vešto nameste svoje sise. Prosto ti bude neprijatno što je prvo pogledaš  dole, tek kasnije dignes pogled u oci. U ovom slucaju koncentracija je bila na nivo. Gledao sam je pravo u oci, i poklonio joj cokoladu. Nasmejala se prirodno, i poljubila me u obraza. Mislio sam, da sam je kupio sa ovim potezom. Kada sam seo pored drugarice koja me je pozvala, rekla mi je kao da sam znao da Tijana obožava čokolade. Ufffffffff… Bio sam zadovoljan do neba i nazad svojim postupkom. To su oni trenutci kada volite sebe toliko, da prosto ne možete da verujete. Počeli smo da se kartamo ubrzo zatim. Kartanje je potrajalo dobrih tri sata. Posle toga smo izgubli želju za igrom. Odlučio sam da krenem kuci, iako sam pozvan od domaćice da ostanem. Uopste nisam ličio na sebe. Prvo čokolada, sada idem iz stana pod izgovorom da ustajem rano…  O čemu se radi? Sve je to bilo u službi lepog utiska. Na rastanku sam uzvratio Tijani poljubac u obraz. “Uživaj u čokoladi, nadam se da ce ti se svideti” – dobacio sam dok sam izlazio iz stana.

Sutradan kada sam se "rano" probudio oko podne, otišao sam do kuhinje da doručkujem. U tom trenutku majka se muvala po kuhinji. Tražila je nervozno nešto. Nisam mnogo obraćao pažnju na to, bio sam raspoložen od sinoćnog  provoda. Usledio je pogled prema meni i pitanje: “Jesi ti dirao možda čokoladu iz fijoke?”. Nasmejao sam se i priznao da sam je ja uzeo.  Usledio je odgovor: “ Pa dobro jesi morao od svih cokolada, morao da pojedes cokoladu za kuvanje?!”. A jooooooooooooooooooooj! Nisam mogao da verujem. Nije mi vise bilo smesno. U trenutku sam shvatio šta sam uradio. Tako mi i treba, kada sam hteo da ispadnem neodoljivo fin i kultura, a nisam takav! I dalje ne znam kakav je utisak vruća čokolada ostavila kod Tijane. Iskoreno, koga to uopšte više zanima?

 

  • MobiWalker
    Veselo :) Vremenom čovek nauči da je najmudrije da se za "prvi utisak" uopšte ne trudi, već bude ono što jeste i onakav kakav je i inače, pa time i sebi i drugima olakša mnogo toga. Ako ništa drugo, izbegnu se razočarenja koja neminovno slede. "Sladoled" od graška se možda i može kamuflirati u pistaciju...ali samo do prvog dodira jezikom. Tako to uvek biva.
    A što se tiče čokolade - čokolada za kuvanje je DOBRA čokolada. Mnogo bolja od mnogih "kartonskih" koje su samo lepo upakovane i preslađene. Nešto slično je i sa ljudima....
    Kako god, simpatična je priča.
  • Shejnoslava
    Tijana je vesela curica,budi svoj,dopasces joj se i bez cokolade.
  • andjeo
    Hey pazi od koga bi dobila chokoladu za kuvanje da nisi pogreshio...originalan poklon...Tijana je OK devojka i sigurno zna za onu staru: ...poklonu se u zube ne gleda...
  • say_something
    Hvala za komentare! Uzasno puno gramatickih gresaka, ali valjda to tako ide kada ne mozes da spavas, pa svrljas kao ja ;)
    Od sutra samo na mom blogu neka nova glupost

    VASE PRAVO DA PROCITATE SVE
  • Ivy_Poison
    Heheh,odlicno,ma barem si bio originalan :))

Prijavite se da biste objavili novi komentar