Majka

Kategorija: Glavna
Tagovi: Majka
91 komentar

Je li živa. Ako nije kakve uspomeno nosite?

Ako jeste...

Kako je... kakav odnos imate i jel' je viđate često?

Sutra mi dolazi na 4 meseca u posetu, a ne viđamo se baš često. Sad jednom godišnje, a jedno vreme (6 g.) samo telefon.

 

 

 

Pesma majci

Kao malom ‘klinji’prva melodija koja mi je usla u usi i tu ostala zauvek bila je nekakva meksikansku pesmica u domaćoj obradi o majci i daljini koja je razdvaja sina i nju. O nekakvom starom hrastu, cvecu i svasta ponesto. Zvala se„ PESMA MAJCI.” 
Vrtela se često ta melodicna arija na radiju koji je tad 'sezdesetih' bio jedna od retkih zabava. Svidjale su mi se reci pesme a da nisam zapravo znao zašto. Prihvatao sam tugu koja je ona u meni izazivala kao svoju sudbinu. Izrecenu i otpevanu ljubav sam prisvajao polako uceci tekst pevusio je onako sam za sebe ? Uopste nije bila decija. 
Sad mislim o majci, sad mi nedostaje, sad bi da budem pazljiv i nezan sin i da je obradujem. Sad kad je stara i bolesna ja bih da joj pokazem koliko je volim...Da je zagrlim i poljubim Ljubicu… 
Al' daleko je. Čak preko okeana. Kad je čujem telefonom uporno joj ponavljam da ne seku tamo neki orah ispred kucice na placu gde ona tako voli da provodi vreme ceprkajuci po basti. Ona ne zna zašto? Cudi se jer drvo bas smeta kucici i putu a tek lisce... Pa još komsije koje zvocaju neprestalno. Koja je to tajna sila koja je znala za setu koja me ceka? Osecam da je ista kao onda 'sezdesetih' dok sam slusajucu zatvorenih ociju zamišljao dalin i razdvojenost. 
Orah se ne sece. Postoji i dalje kao u pesmi onaj 'stari hrast.' 
 

 

  • Burazer
    Svevezano za majku je divno.Sećanja.mirisi,pogledi,reči..
    Evo mog skromnog doprinosa koga se setih

    MAJČINE RUKE


    Drhtave,
    kao da se boje
    da me ne povrede,
    dodirnu me pa uzmiču
    pod cicanu kecelju
    natopljenu hiljadama suza
    daljine.
    Smežurane,
    kao dve ptice promrzle,
    na moje krilo
    sletele.
    U njima vidim sebe,
    i neke predele davne,
    i vidim ih nežne,
    Uzimam ih i molim blagoslov
    da, sad kad blizu su,
    zagrle svoje čedo
    i nikad me
    ne puste.

    Todora Škoro
  • AB77
    Ziva je i u komsiluku je, nekih 10-ak minuta kolima; vidjam je svaki dan, ponekad i vise nego jednom dnevno; sto se odnosa tice bilo je tu nekih neverica s njene strane vezano pre svega za moje neke postupke ali je ipak videla da je sve u redu i da znam sta radim i da ono sto radim ima smisla i razloga za to :)

    Zivele nase majke i njihova deca :)

    Tajka stavi me na listu prijatelja covece :)
  • Mila-Muncan-Krstic
    E...Pos.TAJKA,nazalost moja majka ja PREMINULA ,kada je onaj rat bio tamo,pa je mog Brata,sin morao da ide,i posle tri dana moja Mama,tako reci bez bolesti (patila je jedino malo od reome)ona je umrala.Puno jako puno sam volela i postovala svoju majku,isto tako i moj Brat je voleo i postovao nasu Mamu.Volim je i dan danas i volecu je do groba.Moja Mama je bila Najbolja Majka.Nezelim nikog da uvredim -vebujem da mnogi-mnogi od nas tako mislimo za svoje majke.-Laka joj zemlja bila-sada je Mama zajedno sa Tatom, i jednog dana pridruzicu se i ja .
  • tajka
    77
    Pa jesam, prihvatio sam.(ili mozda ne znam)
    Sta treba da uradim jos?
  • nanca
    Majka...ostala sam bez nje kao mala devojcica. Bolovala je kratko a moja knedla u grlu ostace do kraja mog zivota. Ne secam se majke..tek..tek..miris njenog "slafroka"..ukus spanaca..nedeljnih setnji..citanja Zabavnika.... Auuuu...opet ona knedla u grlu...boliiiiiiii.
  • AB77
    tajka sad cu da vidim prijatelju a ako nisi uspeo onda treba da kliknes na moj nick i da kliknes Dodaj u prijatelje :) Sad cu da vidim jesi li uspeo ;)
  • AB77
    @Tajka Uspelo je, super :)
  • Mila-Muncan-Krstic
    POS.TAJKA,drago mi je da Vasa Mama dolazi ko Vas. to je toliko lepo.Imacete divne najiskrenije, trenutke provedene sa Mamom.Neka Vam srecno i neka da BOG da Vasa Majka bude jos puno godina ZIVA I ZDRAVA.Srdacni pozdrav Vama i Vasoj MAJCI.
  • tajka
    hvala Mila

    Pricamo eto celo vece...keva ne staje))
    Inače je poznata po recitosti.haI

    Ljubi unuci, lepotici (28) lakirane prste na nogama
    Gleda sliku unuk u New na poslovnom sastanku! Dasa ipo
    (bolji od mene kaže)) Neka.
    Odpakuje pokloncice a usput vadi ne otvorene sireve iz aviona !
    Sve brizno upakovano kao i 3 kile rakije dunjevace u staklu!
    Nije umorna kaže samo da nas vidi tako na okupu.Brine da li sam dao 'tip' coveku koji ju je pazio jer je isla sa kolicima.
    „Nema on sigurno”.
    Kaže i hvata se za novcanik.
    Prepricava kako se snalazila usput sa jezikom. Shou.))
    Posveticu se njoj sad jer imam vremena...njoj je 76g. i vedrog je duha samo je reuma iskrivila a možda i kuk zeza?.
    Brine da li može da nastavi da gleda :„balkanske prevare i istinu”?
    Ne znam šta je to ali naći će mo)). Lepota zivota!))))))))))))
    Sutra je vodim na okean!
  • AB77
    Imam ja jednu pricicu vezano za ta iskustva vezana za snalazenje u putu ali o tome cu kad budem imao malo vise vremena ;)
  • AB77
    Cekaj Tajka...Pacifik ili Atlantik?:)
  • Mila-Muncan-Krstic
    POSTOVANI TAJKA,toliko sam srecna za vas sve,drago mi je da je Mama vec stigla kao i da je dobro prosla u putu. Tajka neznam gde zivite? Dali je tu kod VAS sada lepo i vruce? Tajkazelim da kazem nesto iz licnog zivota,ja sam mlada od Vase Mame, pa kad sam imala zapusene vene meni nije odlazilo dovoljno krvi u levi kuk nisam mogla lepo tj pravo da setam moeala sam da hodam sa palicom jedno vreme.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Ovo se nastavlja-ortoped mi je preporucio lagane vezbe u vruci bazen plus tablete kalcium-i vitamin D i riblje ulje kapsule.Plus isla sam i na more tj.okean.Posle samo 1 mes. bacila sam palicu i ponovo hodala podpuno pravo i ponovo u stikle(ja ih obozavam).
  • Mila-Muncan-Krstic
    Evo sada pocela je da me boli leva noga (ustvari join tj.kraj noge gore kod stomaka),to me nekada tako jako zaboli da nemogu da disem-za kradko vreme i onda ode. Posle puno ispitivanja sve je u redu sa Arterijama,ali kuk opet trazi toplu vodu i sto je najgore stikle nesmem puno da nosim.Ja se izvinjavam i nikad vise Vam necu ovako nesto pisati,meni je ovo pomoglo pa sad Vi imate vremena i verujem da bi vasa majka volela da idete zajedno u toplu vodu.OPROSTI.SRDACNI POZDRAV ZA SVE.
  • tajka
    Na Floridi smo.Ima sunca i tople vode po bazenima pa ce mo da vezbamo.Da i ona se iskrivila , mozda je slicna dijagnoza jer je u preponi boli(a to je kuk)
  • AB77
    Cuvaj se da te ne pojedu aligatori hehehehe
  • Mila-Muncan-Krstic
    Tajka bilo bi mi jako puno drago ako bi Vasoj Mami bilobolje. Pa dali Vi tamo imate krokodila? Znam da je vruce i da imate puno kise.Posalji mi tu kisu ovamo susi mi se trava a veliko je sve da se poliva(ja imam 1.5ekre.Ato je sve bilo puno bindi-boce, ja sam sve to sredila i sama sadila travu od jutra do mraka,dosta dugo,e tu sam i osetila bolove kuka.Zelim Vam dobar i srecan provod.
  • tajka
    Imamo aligatore i samo malo krokodila.
    Video sam u Aus dok sam putovao autobusom od mesta do mesta sve se sama braon boja polja na kome su krave zeljne vode i svezine.Ovde kise ima skoro svaki dan ali i sunca jos vise pa je sve zeleno. mamu sam vodio jutros kod kiropraktora tek da pocnemo nesto ali ona se plasi i izbegava da prihvati da je problem u kuku(slaba cirkulacija).Kad udahne oseti nesto u preponi bas kao i ja.A ja sam svoj kuk vec operisao pre 9 g.Tesko hoda i ne moze dugo i sva je iskrivljena(( pozz i hvala za savet.
  • srebrenka
    Kakva sećanja nosimo na majku, kakvi su nam odnosi ako je živa. Živa je, stara, praunučad ima. Uvek je bila osećajna i nežna. I nismo tako daleko, a i jesmo. Vidimo se dva puta godišnje. Nekada je često ona dolazila, a sada samo ja idem njoj.Uvek me je tiho budila i uvek dolazila da vidi kako sam se smestila u krevet, a pre mesec dana kad sam bila kod nje došla pre spavanja da me obidje i dugo me mazila po kosi, ljubila kao da sam malo dete.Ujutro me je probudila ljubeći mi ruke i tako svih tih dana dok sam tamo bila ljubila mi ruke i uveče i ujutro kao da mi nešto ostavlje u amanet, prećutno s puno ljubavi i nežnosti.Dok ovo pišem i ja imam veliku knedlu u grlu jer bi volela da mogu da sam sa njom više i više i da slušam po ko zna koji put njene priča kad je ona bila dete...
  • tajka
    prelepo Srebrenka))
  • srebrenka
    Tvoja, emotivna, dirljiva priča me je dirnula i podstakla da kažem bar par rečenica o tim dragim usamljenim ženama koje čekaju i čekaju, a nas nema pa nema jer vodimo neke druge bitke i nešto nam je drugo važnije jer one će bez ljutnje i prekora i dalje čekati.
  • jucer-danas-sutra
    Postovani Tajka
    Gdje zivite na Floridi? Ovdje na Juznoj Floridi imamo Srbina kiroprakticara, pa bi se vasa majka mogla i sama sporazumjeti sa njime. Mislim da bi joj toj olaksalo lijecenje. Nego za ostale koji ovdje ne zive, na Floridi je vruce i pada kisa skoro svaki dan samo u razdoblju od Juna - Oktobra dok nam je tokom zime najljepse, suncano vrijeme sa malo padalina i umjerenim temperaturama. Samo po nekoliko dana u godini se temp. spusti i do nule i tada imamo priliku nositi cizme, zimske jakne, pa cak kape i salove.
  • tajka
    to znaci Srebrenka da smo na istim talasnim duzinama.Lepo si to rekla za 'cekanje'.
    Juce
    smo bili kod tog Srbina
    (verovatno mislite na Penjevica))?
    danas nismo mogli ali ce mo
    prekosutra)) pozz i hvala.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Postovani Tajka,kako ste i kako je Vasa majka? Juce sam pricala sa jednom poznanicom(radile smo skupa).Ona kaze da je njena mama 85g i posto boluje od srca,nisu smeli da je uspavaju za operaciju kuka,vec su joj samo lokalno tj.sa nekom inekcijom uspavali deo kod kuka i tako su napravili operaciju i uspelo je podpuno.I ona je sada u najboljem redu.Volela bi da znam kako je vama bilo i kako je sad? POZDRAV.
  • jucer-danas-sutra
    Da, mislila sam na Dr. Penjevica. Znaci tu smo u komsiluku!!Pembroke Pines- gdje ste vi? I moja majka uskoro stize. Ona je nosilac Zelene Karte, tako da uvijek ostaje poduze ovdje. Sad, kad ponovo dodje bit ce puna novih prica iz "starog kraja" i to me zabavlja, jer ona pocne s jednom temom a zavrsi na petoj. Mislim da nam je to u mentalitetu, sto se vidi i po mom pisanju, ha, ha!!
  • Mila-Muncan-Krstic
    Postovana Srebrenka,procitala sam Vas komentar i rasplakala se kao malo dete,sva sreca da mi cerka zet i unucici nisu bili kuci,oni sa sada zive ovde kod mene a uskoro se sele.Vas komentar podsetio me na dane kad sam ja isla kod moje mame.Tamo je familija jako velika,tako da sam svake noci ostajala do 2-3sata ujutru da pricamo,oni se menjali a ja sam svaku noc izdrzavala,a ujutru bi se uspavala tako je moja pokojna mama mene budila,volela bi da se to ponovi,a to je nemoguce.Zelim Vam srece da Vi uzivate pored Vase majke sto duze.POZDRAV.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Haj Tajka,htela sam da kazem da i kod nas ima krokodila,ali oni su daleko odavde gde mi zivimo.Mi imamo i zmija i to one otrovne,imamo i otrovne zabe ali sve to ima svoj put(redko se desi da nekad neko strada od zmije).Mi imamo u dvoriste Goena to je veliki guster i on pojede zmije a i mi ga hranimo sa mesom,tako da ostane tu.Imamo divnih ptica i papagaja i to hranimo(samo nam treba kisa).POZzzzzzzzzzzzz
  • tajka
    Blizu smo U Pompanu sam ja.Moja prica ne staje...ko navijena))
  • Mila-Muncan-Krstic
    Tajka lapo je da ona prica,neka prica ona tada uziva,neznam sa kim ona zivi tamo,dali je neko pazi,bilo kako bilo verujem da Vasa mama puno puta pomisli da je ovo zadnji put da ste zajedno.Podelite najvecu srecu sa majkom.poz.
  • Shejnoslava
    Ziva,brizna i vec godinu dana zivi sa mnom.Polako se navikava na novi zivot ,znatizeljna je i ponekad zamisljena.Nedostaje joj komsiluk,voznja gsp-om,nase ulice i obilazak grobova nama najdrazih.Gluvonema je i samo sam joj ja ostala .Kada je uhvati nostalgija istipam joj obraze i razbarusim kosu,izljubim dok ne pocne da se smeje i tako do sledece tuge.Moja je mama najbolja mama na svetu;)
  • tajka
    Da..da...
    Dodir cuda pravi))
  • tajka
    E Mila,
    Sad sam uhvatio mamu i sve joj iscitao nase postove))
  • Mila-Muncan-Krstic
    Tajka samo da znas da mi je drago da si to uradio. Molim te reci mi sta je rekla mama?Hahaha,dali se vratio unuk sa puta? Predpostavljam da Vasa deca govore nas jezik,tako da baba sada sa unukom moze da prica. Puno pozdrava za sve vas tamo.
  • mravinjak
    Citam vas i dugo mislim da se javim ,mozdaa mi bude malo lakse.Sa srpskim sam ok , ali ne bas perfectno kao neki koji su zavrsili skole u stari kraj.
    Ja se o mojoj majci brinem vec godinam.Vec petu godinu je vozim na dijalizu ,tri puta nedljno i to u 4 ujutro.Ona se bas ni o cemju ne treba da brine, ja sve sredjujem za nju.Imam samo nju(otac i brat su se vec preselili na drugi svet),i pokusavam da sve uradim kako treba.Ona je jako teska za brigu jer neec nista da uradi za sebe.Ona je dosla pravo sa sela u veliki grad, nema zavrsen niti jedan razred skole ,ali je radila ovde dugo tako da ima neku penziju.Medjutim ,ona jos misli da je na selu i selo je jos u njoj.Naprimer ona ne zna ni da namesti na vcr ili dvd ,vec ja moram da sve radim za nju. Postajem pomalo umoran od svega ovoga.Koliko jos mogu ,samo dragi bog zna.Jako mi je tesko, ali moram izdrzati.
    Ali majka kao majka, ako se ja ne budem brinuo ,onda ko ce.
    Pozdrav za sve,bice mi sad lakse kad delim sa nekim.
  • AB77
    mravinjak Zapamti da je ona ta koja te donela na svet i da te takva 'teska za brigu' i malo i 'zaostala' voli; pre svega zapamti to da ti ne bi palo na pamet da joj ucinis nesto lose jer batina ima dva kraja - ako ti njoj nesto lose ucinis ima ko ce i tebi da vrati - tvoja deca. Ovo ti kazem iz najbolje namere i kao dobronameran savet a ti vidi sta ces i kako ces i da li ces se naljutiti na mene ili ne; to nije ni bitno.
  • nadanikadaneumire
    Uskoro ce 6 godina kako je nema a jos uvijek mi strasno nedostaje,svakoga dana.Umojoj sobi,na polici,stoji njena slika i kada god prodjem pored nje,uputim joj poneku njeznu rijec,kazem joj da je volim i da mi puno nedostaje.Bila je divna mati,mnogo bolja nego sto sam i sama iako moja djeca cesto kazu da sam najbolja mama na svijetu.Uvijek ce mi biti zao sto joj vise nisam pokazala ljubav dok je bila ziva iako je ona to sigurno znala.Zato svi vi,koji je jos imate,nemojte propustiti ni jednu priliku da joj to pokazete,niste ni svjesni koliki je gubitak kada ode.Volim te mila moja majcice,nikada niko ne moze popuniti prazninu koju si ostavila u meni.
  • tajka
    Mila,Mama se smeje (a to sam i hteo))
    Sin se svakako vratio sa puta i u kuci se govori iskljucivo Sepski bez problema.
    77
    Nista mravinjak nece lose da ucini osim sto vec
    cini humano delo ,samo prica sa nama da olaksa sebi.sebi.
    Uglavnom se svi koji su izgubili majku slazu sa tim da treba koristiti svaki momenat dok su zive za srecu.
  • AB77
    @tajka zdrava diskusija je preduslov za neke normalne medjuljudske odnose zar ne?:) Elem, daj postavi tamo na blogu da komentari budu automatski objavljeni :)

    A za sve vas koji imate samo secanje na vasu majku moja jedna mala preporuka - ovo sam cuo sinoc kad sam bio u gostima i dopalo mi se jako

    Preldzije - Tebi majko a link za slusanje te pesme je ovde:

    http://www.youtube.com/watch?v=qCrTlkr5p5c

    Ako kojim cudom link ne radi onda na Youtube kucajte "Preldzije Tebi majko"
  • AB77
    Dopuna:

    Pesma ne da je odlicna vec je...ufff
  • tajka
    Jesam li?
    Ako ne reci gde da kliknem step by step.
  • AB77
    Ustvari nije na blogu vec ispod slike hehe :) Ona slika iz Hrama :)

    Pozdrav ;)
  • Mila-Muncan-Krstic
    Haj Tajka,veceras sam videla divno zelenilo valda najlepse na svetu,a to je bilo na tv.-Florida-Majami divno.Dali je baba navikla na unuku da ima lakirane nokte(na nogama).Svakako gde baba zivi da nema toga.Moja snaja ima taj biznis,ona je najbolja u okolinu-stvarno je umetnik.POZDRAV svima.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Postovani Mravinjak,citala sam Vas komentar zalosno je, a u isto vreme neznam koju rec da upotrebim-da kazem divno nije divno zalosno je da je sa mamom tako,ali lepo je da vi postujete svoju majku i da je pazite.Zao mi je koliko za nju toliko i za Vas.Majku treba postovati i pomoci joj,ali zar tu gde ste Vi nepostoji staracki dom?Neznam koliko ste Vi stari,ako vec imate zenu i decu ja bi vam savetovala da prikupite snage i da pazite mamu i dalje a u suprotnom i Vama treba zivot pa zato nije greh smestiti mamu u dom i obilazite je cesto i budite sto bolji sa njom.Ja verujem da bi Vasa mama volela da vidi da imate familiju,da kad ona ode Vi neostajete sami.Pozdrav.
  • mravinjak
    Hvala za odgovore.puno mi znaci to.
    Mila, ja sam u Usa i postoje ti staracki domovi ovde , ali moja mama nije za to i tacka.Ona ne bi izdrzala tamo nedelju dana.Sve sam ja pokusao i proverio , i nema sanse da je tamo posaljem. Ovako radije sa mnom da je. Znas kako je, ona nije dospela nigde vec samo sa mnom,pa ima i lepih dana ali vecinom ona se muci i mucimo se mi sa njom.
    Da ja imam decu i zenu i oni sve to vide i dozivljavaju, ali lepo sam im sve objasnio zasto sve ovo radimo za nju i oni razumeju za sada.Iako nisu otisli na vacation zadnje 4 ili 5 godina.Nju ne mozemo da ostavimo samu,jer ne moze sama niti jedan dan.
    Sva sreca da sam tako odgojen pa ne odustajem,inace sam video njih sto su ostavili roditelje i tako ne zelim da uradim sa njom, ni po koju cenu.Jeste da je tesko ali to je nasa sudbina za sada.Sa verom u boga i dosta ljubavi i razumevanja ,uspecu da prodjem kroz ovo tesko iskusenje.
    AB77 i Tajka , thanks za postavljanje teme i odgovor.
  • AB77
    @mravinjak Znaci OK smo? Super, drago mi je ;) Ovo sto si rekao da je ne zelis napustiti ni po koju cenu je za svaku pohvalu. Ako mnogo ne pitam koliko joj je godina?
  • Mila-Muncan-Krstic
    Postovani Mravinjak,neces verovati koliko sam srecna i zadovoljna sa ovo sto si ti napisao.Divno je,sa velikim osecanjemi postovanjem,bas kako i treba da bude,prema majci.Ona to i zasluzuje.Majka je jedna-jedina i nista je nikada nemoze zameniti,verujem da je sada cesto puta tesko,ali bar vam je savest cista postupate onako kako je bog ostavio da vratimo roditeljima kada je to njma potrebno-jer oni su to zasluzili.a sa druge strane izvodite decu na pravi put-mozda ce vama jednog dana biti potrebna pomoc od vase dece hvala bogu da ih imate neka su zivi i zdravi.Mogu vam reci jednu stvar sto je jako vazna a to je da kad vam mama ode bice vam puno zao zato sada uzivajte svaki trenutak sa njom-ona vam je najveci i najiskeniji prijatelj u zivotu. Puno srece i uspeha.Pozzzzzzzz
  • AB77
    Mila Ne bi se ja slozio s tobom a evo i zasto :) Moj sestric(stariji),koji je moje mezimce na pitanje "Koga vise voli mamu ili tatu? odgovara "Ujaka!" hahahaha Ja sam mu i najbolji prijatelj i ucitelj i idol a nije ni cudo - kod mene moze da radi sta hoce hahahaha
  • Mila-Muncan-Krstic
    Haj 77,to je jako lepo ali to je kod dece,i lepo je da dete nece da odgovori da voli je dnog roditelja vise od drugog.Ja sam moju decu uvek ucila da odgovore jednako. ali tek kada covek sazri i ako razmislja-dobro vidi da mu je majka najbolji i najiskreniji prijatelj na svetu.pa tek kada je izgubi onda vidi i oseti sta je stvarno izgubio.
  • AB77
    Mila isto to i ja ucim moju Sanjicu a ucicu i bebu/bebe istoj stvari podrazumeva se :) Sto se tice mog Mikija obozavam ga i on to zna a i simpaticno mi je kad tako nesto kaze :)
  • Mila-Muncan-Krstic
    Razumem to u podpunosti.Jako lepo je to da Miki voli "ujku"a i ujka njega,i to sto ga pustis da radi sta hoce i on to bas voli,jer pored roditelja mnoge stvari nesme.Vidis kada je moj unuk bio mali voleo je da sedne na astal,ja sam ga postila-ali sam mu rekla nemoj to da kazes mami i tati,i cim su oni dosli a on kaze "babi tako me zove me pustila da sednem na astal".A to je bilo smesno.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Postovani Tajka,razmisljala sam punoi secam se tako neke pesme bila je vrlo lepa nesecam se reci,ali znam da je postojalo nestoi za stari hrast.A sada cu ja Vama da napisempesmicu koju smo mi pevali u prvi razred.Zove se "Jedno dete malo-bez majke ostalo". Jedno dete malo bez majke ostalo,bez majke ostalo-svud po selu hita,svud po selu hita -za majcicu pita,za majcicu pita.Jeli tata mili,jeli tata mili-gde ste majku skrili.Tvoja majka spava,tvoja majka spava oci ne otvara.Kad je dete culo,kad je dete culo na grob otrcalo,na grob otrcalo.Prsticem kopalo-prsticem kopalo majku dozivalo.Ajde mama kuci, ajde mama kuci ja cu tebe vuci-ja cu tebe vuci.Idi sine doma,idi sine doma majka ti je nova.Jeste da je nova,jeste da je nova ali nije mila kao sto si ti bila.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Kad mi kosu pere,kad mi kosu mije krv sa cela lije.Akad si ti prala ti si milovala.Interesuje me dali ste kao dete u skoli pevali ovu pesmicu?Ako smem da pitam od kog kraja ste iz juge?Ja sam od banata to je blizu rumunske granice.O kako ste srecni da imate puno nasih tamo.Pozdrav.
  • tajka
    Iz Beograda sam.
    Ta tugaljiva pesma se nije pevala u skolama iz razumljivih razloga da se deca ne ucvele a cuo sam je svojevremeno u kafani od pevaljke 'Cvete' u Kosuti)). Pre toga jedan nas drugar koji nije imao majku ju je pevao i plakao na nekom ispracaju u JNA. Znaci znam.
    77
    Zato deca najvise vole bake i deke jer im je 'sve dozvoljeno' kod njih! Tako se najbrze 'kupuje ljubav.'
    '
    A da li je to dobro za njih? Da li ces svom detetu bas sve da dopustas?
    E.From je to lepo objasnio. Pozz majstore)).
  • Mila-Muncan-Krstic
    Haj Tajka,sad si me puno zbunio.Neznam sta da mislim. Jednostavno,ja sam tu pesmu cula i pevala u skoli, a ti si je cuo u kafani(nepoznajemBeograd),dali je moguce da se ta pesma tako dugo tj.toliko puno godina pevala,ili si ti posao vrlo mlad po kafane,pa prosto neverovatno-pa nemislim da bi te primili u kafanu,to mora da je ta pesma bila dugo i dugo popularna.Sto se tice kafane nisam nikad imala prilike da cujem pevace,ali zato poznajem poslasticarnice ha ha ha
  • tajka
    Haj Mila,
    Kafanu sam upoznao dok sam u vojsci bio a kad sam izasao nastavio sam redovno da je posecujem do zenidbe.
    Posle toga jako redje)) pozz.


    A pevacica peva sta joj se naruci.
    p.s
    Ta se pesma odrzala i dalje se pevusi...
  • Mila-Muncan-Krstic
    Haj Tajka, hvala za odgovor,sad mi je puno jasnija stvar.Mi u skoli morali smo to da naucimo napamet,istinu da kazem nisam je razumela onako mala. Mi smo takode morali da znamotablicu mnozenja napamet,i to uciteljica hoce kao iz puske odgovor,i to je dobro i dan danas je ostalo u glavi. A danas mlade generacije-malo-malo pa se zbune. To su kalkulatori uradili ja mislim. Kako je tvojoj mami sada?Ako nista drugo neuradite-molim te kupi riblje ulje i kalcium sa vitaminomD. to je u kapsulama, ito one bez mirisa. To moze tvoj mami da produzi zivot kostima. To je ustvari dobro za svakog posle 50god.starosti.POZDRAV.
  • AB77
    Mila tajka zeza, on je u kafani diplomirao a u Hramu doktorirao ha ha ha :)

    tajka ne zameri, malo sale ;) A to sta sam sve dopustao Mikiju verovatno necu svom detetu da dopustam mada bice mi i moje dete/deca maza kao sto mi je sad Sanjica maza; takav sam ti ja, veliko malo dete...ili malo veliko, zavisi kako ko gleda :)

    Pozdrav za vas dvoje ;)
  • tajka
    Ma kako da zamerim kad si pogodio.'Velike su to zivotne skole')).Uzivaj sa dečicom ,u svom si drustvu)).Ja sam jos gori,ceo zivot radio sa decom a sad pisem za njih!!!Pa pogledaj mi nik))
    Mila
    pustam joj 'vitafon'/lečenje zvukom/svaki dan 2 puta,bazen, vežbice,ide sa štapom sad lakše,vitamine ima al'uzećemo još,dobra hrana....kupujemo joj sitnice , smejemo se i verujemo u bolje sutra.pozz
  • AB77
    Ja moram da priznam da licno nisam zavrsio te neke velike skole ali sam zavrsio bas tu koju si pomenuo - zivotnu :) Sto se tice uzivanja i u pustinju da me bace snasao bi se, takav sam a sto se tice Hrama...e tu malo nostalgija radi jer znam da smo ostali dole da bi igrao u svom voljenom klubu barem sezonu-dve...
  • Mila-Muncan-Krstic
    Haj Tajka,veruj mi ti napravis moj dan da bude lsp.Drago mi je puno da si se angazovao za mamu puno.Nisam znala za taj vitafon(pa sam pronasla na komputer),to izgleda stvarno mnogo dobro.Dobro da vodis mamu u topli bazen,ja jos nisam isla jer imali smo ovde neko nevreme,ali sto je dobro imali smo i dosta kise-moja trava raste.Za dve nedelje cerka i zet se sele tako da ja ostajem sama u ovoj velikoj kuci750mpod krovom.Imacu dosta posla,i mislim da cu za jedno vreme da iskljucim internet.Ti mi mozes pisati ako zelis a ja cu da odgovorim kad mogu.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Znas i ovde je sunce jako,iako smo pre dve god.zidali ovu kucu ,vec treba farbanje unutra samo prvi sprat, a balkoni su drvo dole i perspekt ograde, e to drvo moram da ofarbam ponovo,a samo na drugi sprat je veliko 18msa3.5, a na treci sprat je nesto malo manji balkon).Adok ja pomerim svo cvece sa balkona treba mi pola dana. Zato kazem bicu bizi.Kad sve bude gotovo,moj si hoce da izdaje i to studentima.Volela bi da znam koliko sati je mama provela u avionu? POZDRAV za sada.
  • tajka
    2,5h Bgd- Frankfurta
    i onda 9 sati do Majamija uz cekanje...

    Danas sam joj pustao snimke iz Aus. 2 dvd.Kad smo bili gosti pok.tetka Sonje iz Adelaide i njenog Sina Djure.(Knin)

    putovanje..mecevi..zabave..svakodnevnica..zoo u Adelaidi ..partiji..ali i samoca po seoskim jeftinim pansionima.

    evo jedne price koja se rodila tamo




    ZABLUDA




    Oni misle da se provodim i da mi je lepo.
    A ja tuzan da tuzniji ne mogu biti.
    Oni misle da sam luksuzno smešten u oficijelnom hotelu teniskog turnira.
    A ja u straćari sumnjivog,seoskog pansiona.
    Oni misle, kad se igra da se samo pobeđuje.
    A ja upravo brisao suze ćerci sa lica i stavljao ledene obloge na povređeno rame, posle još jednog nesrećnog poraza i neiskorišćene meč lopte.
    Oni i ne sanjaju kako čovek može biti sam i bespomoćan na kraju sveta u Australiji bez mogućnosti da se vrati kući kad on to zaželi i kad mu je dosta svega.
    Utehu sam sebi potražio u flaši jeftinog vina a ne u šampajcu kako su oni pretpostavljali.
    I naravno, spas u flasi nisam našao.
  • AB77
    Niko ne nadje spas u flasi...flasa je izgovor koji koriste oni koji su slabici u zivotu :)
  • AB77
    Nego ljudi poslusaste li tu pesmu? :)
  • Mila-Muncan-Krstic
    Haj Tajka,Pa mama nije dugo putovala,pa nisam znala da je Australija toliko dalje od BGD.Ja sam putovala23-24h.(sa cekanjem).Bas lepo da si mami pokazao te turneje,jel to tetka sa mamine ili tatine strane?Drago mi je da imas divno vreme sa tvojom mamom tako i treba,uzivajte i smejite se sto vise.Dali i tvoja deca zive kod tebe,ili su vec ozenjeni i odvojeni?Danas se sve kasnije i kasnije zene,mislim da su pametniji od stare generacije.Pozzzzzzzz.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Haj Tajka, "Zabluda"Divno napisano,ipravo ime za ovu pricu. Znas mislim da u ovoj prici ima i dosta istine.Zivot nije lak,sve zavisikakoi sta covek zeli od zivota,a sto je jos gore zivot brzo proge a mi nestignemo da uradimo sve sto zelimo. Srdacni pozdrav.
  • tajka
    Sve sto napisem je 99% istina.
    Pesmu sam odslusao i mogu razumeti da je posebno legla ljudima iz tih krajeva.Izvorna je i 'nasa' samim tim lepa.
    Alkohol samo povremeno u pravim situacijam dodje kao sedativ ali ne sme biti navika i svakodnevnica.
  • AB77
    Po korenima sam i ja iz tih krajeva mada sam rodjen u BG i nisam nesto mnogo ni slusao nasu muziku, ponesto samo dok nisu poceli ovde da stizu rodjaci koji su bezali od onog pakla pa sam zahvaljujuci njima zavoleo skoro sve nase :)
  • Mila-Muncan-Krstic
    Haj Tajka, svarno divna pesma-i tako je u zivotu. Reci mi dali ti cerka igra tenis? To je jako lep sport,ali ja to volim samo da gledam na tv.-mislim da je to jako tesko. Pozdrav.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Haj Tajka,zelim samo da ti javim da je 77 napisao,ustvari objavio...Zauvek si ostala u meni-divne pesme. POslusaj neces se pokajati.Spremi neku casicu uz toi popi jednu za mene. srdacan pozdrav.
  • AB77
    Ih, otkad taj blog stoji, ima par dana :) Ja se cudom cudim kako ga vec niste primetili a vidim da si ti Mila primetila i komentarisala :)
  • Mila-Muncan-Krstic
    Haj Tajka,molim te kazi mi istinu dali volis onu muziku od"Serif K"? Kako provodis dane? Kako je mami? Sve najbolje.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Haj Tajka,znam da si bizi sa mamom i drugo.Znam da mnogi ljudi precute -ako nesto nevole,i ja sam ista,znam da ljudi su razliciti imamo 5 prsta i svi su razliciti imam dvoje dece-blizance i oni su razliciti itd.itd. Molim te odgovori mi u vezi one muzike kako ti se dopada? Ako ti se nedopada uopste -koju muziku ti obozavas? Pozdrav.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Haj Tajka, eto samo da se javim dok jos imam liniju. Srdacan pozdrav.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Haj prijatelju moj. "Srecan ti Bozic I Nova Godina". Zelim ti puno srece,zdravlja,uspeha,ljubavi i veselja u Novoj 2012godini.To ti uvek od srca jeli tvoj iskren prijatelj iz daleka.
  • tajka
    Srecni svi praznici prijatelji.
    Imam Vas dvoje(2))
    S.Konjovica ne slusam i nemam uvid.
    Ne mogu sve, nema mesta za sve .
    Od narodnjaka u zadnje vreme Ceda Markovic mi je drag.
    http://www.youtube.com/watch?v=8seJIF8gBlI&feature=related

    Cera rai i zavrsila je sa tenisom. Samo rekreativno ponekad. pozz
  • Mila-Muncan-Krstic
    "SRECNA NOVA GODINA PRIJATELJU,ISTO TAKO I GOSPODJI,MAMI I DECI" Kako ste docekali Novu i ispratili staru? Najlepse hvala za ove divne pesme od Cede. Ovo je prvi put u mom zivotu da uzivam pored muzike a da NEPLACEM.I sad vidim da nisam umela da izaberem muziku za sebe ranije. Jutros sam slusala la paloma-pesma majci i one druge sa forum-diskusije,pa bas sam pomislila:dali je to sebicnost,dali nemarnost ili ko zna sta drugo,a da mi nejavis za te divne-starinske pesme.Oprosti zbog ovakve gluposti sa moje strane,znam da si puno -puno bizi i sada razumem kad si nam poslao ovo za Novu Godinu.Hvala jos jednom i sve naj- naj-najbolje.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Moram nesto da objasnim;ovde je vec 1/1/2012 a neznam zasto ono gore na moj komentar kaze da je 31/12/2011 Mozda je to kod vas sada bas docek. Budite mi Srecni i Veseli svi kako danas tako i cele Godine Veliki pozdrav za sve vas.
  • tajka
    nisu gluposti.
    Mila ti si dobra osoba!
  • Mila-Muncan-Krstic
    Fvala Tajka puno na komplimentu;a ako nije kompliment,onda fvala jos pet puta(salim se).Celog zivota pazim sta radim i zato punomi odgovara kad cujem tako nesto.To mi daje ogromnu snagu u zivotu.Hvala pono i pozdrav.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Haj Tajka, Moram opet nesto da pitam.(Oprosti ako sam puno dosadna).Nije mi jasno ti rece da je cerka zavrsila sa tenisom,a sta se tu podrazumeva pod tome? Molim te nemoj da se ljutis na mene-pa ja sam mozda malo vise radoznala,mozda malo glupa-bolje recenoneobrazovana dovoljno. Pozdrav.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Haj Tajka,kako si.Ovde je jutro3/1/ pa uzela sam da pogledam dali ovo jos radi,i posto radi evo opet samo da se javim. Tajka ako imas raspolozenja,vremena i malo dobre volje volela bi puno da cujem od tebe kako ti mama na prvo mesto,odavno mi nisi rekao nista o mami,i kako i gde ste docekali Novu Godinu? -Znas i ja bi volela da se ceo svet ujedini i slavi samo jednu Novu Godinu! A ja sam se kao dete radovala nasoj, a to je odaaaaaaaaavno proslo.
    Volim one tvoje komedije-ono smesno sto si pisao pa ja to pricam deci i prijateljima telefonom i kazem to je jedan moj prijatelj "Pisac"pisao. Molim seBogu da ti to uspe u podpunosti,da jednog lepog dana postanes vrlo poznat i veliki "Pisac".Pozdrav.
  • tajka
    Zena i ja smo prosetali kroz prepuni La solas u Fortlauderdalu (plaza)posedeli , slusali odlicnog gitaristu cak sam i igrao malo))
    Keva je sve bolje.Redovno joj pustam 'vitafon'
    i ide na bazen.
    Ovaj nas kalendar je promasaj i glupo je tvrdoglavo se drzati njega?
    Hvala na lepim zeljama. I ja se nadam)) pozz
  • Mila-Muncan-Krstic
    Hvala puno prijatelju da si mi napisao ovo.Drago mi je puno da ste zaista imali divno vece. Kod nas kazu ako je docek veseo bice cela godina vesela-i ja vam to od srca zelim.
    Ja sam imala lap i radostan docek. Popila sam moj omiljeni drink a to je kok+ram,
  • Mila-Muncan-Krstic
    (nastavlja se)sa koju cigaretu gledala docek na tv.i bila sam vesela iako sam bila sama.Drago mi je da si kupio mami lep i dobar stap tj.palicu.Molim te ispricaj mami sta se meni desilo,moze mozda da koristi.Dok sam u prodavnici gledala koji materijal da kupim jedan mangup mi odneo moju palicu,velika sreca da sam to primetila na vreme i izdrala se na sav glas hej daj mi moju palicu, umedjuvremenu dobila sam snagu i potrcala za njim,kod samog izlaza vratio mi i rekao da se sali.Verujemda tog ima i po Beogradu.Veliki pozdrav nastavicu kasnije.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Haj Tajka,imam neko pitanje u vezi mog kompjutera:Posto sada nemam internet kupila sam niki mali instrument koji se konekta sa moj komp. i tako mogu da vidim kako ste i sta ima novo. Ali baterija bi trebalo da traje 6 do8sati,medjutim ono traje samo malo i pocne da blinka i posle ugasi.a ako drzim ukljucen na struju svo vreme oda se ovaj mali deo pregreje i opet moram da ugasim.A do sada imam neke stanare.Necu one studente,ja bi izgubila moju penziju a ja to necu.Tako da sada moj sin izdaje njegov deo.Dosao je neki covek sa sinom,od 8 god.On nema nikakav referenc posto su spavali u njegov kamion.Bilo je kise kad je dosao pa smo se sazalili i primili ih.Oni su dole.Usmrdio mi calu kucu-pusi nesto smrdljivo i to u dvoriste ali ovde na more ima uvek briz pa sve donese u kucu.O boze taman sam naucila da budem sama-bas mi ovaj nije trebao.Dolazi uskoro jos jedna zena,ona je 44 i ima cerku 13g.cerka je divne cokolad boje(Mesavina sa crncem)sa jako kovrzavom kosom-lepa a mislim dobri-pa videcemo srecu jos neki treba da dodju e tako moja sloboda ode:) Javi se kad mozes. Puno pozdrava svima.
  • tajka
    Slucajno sam svratio ovde trazeci nesto.Bolje da se pisemo na novijim temama.A taj za stap se salio jer je uhvacen a da nije bio bi ozbiljan)) Slab sam ja majstor za kompjutere..i ja cekam sina da mi pogleda lap top koji je izgubio internet? Kad udju stanari u kucu udje i briga(( pozz.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Trazila sam nesto,a usput citala sve.Da sam to uradila ranije znala bi tacno kad se G-dja Ljubica vraca za BG.Boze kako vreme brzo prodje.To cetiri meseca ostace uvek u secanje staroj zeni-koja je toliki put prosla da bi videla jos mozda zadnji put svog sina i unucice.To je ljubav-to je velika ljubav majke prema svom sinu,svakako da ovoj starici nije bilo do provoda,da se uputi na takav put,vec velika zelja-zelja da ih vidi jos jednom.
    Verujem da i njenom sinu nije bas lako.On voli i postuje svoju majku puno.Ali on se jos nada da jednog lepog dana ponovo bice skupa! Pa ako bog da srece mozda ce se i ispuniti san.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Opet sam citala sve,pa zelim samo da napisem nesto, iako znam da nas pisac nece imati vremena da ovo pogleda.
    Majka ti ostaje jos 27 dana.Zelim da imate najlepse vreme,no sto ste ikada imali.Isto tako zelim vam obojici da vam se ispune zelje pa da se jos puno godina docekujete u goste. Nadam se i verujem da ce to da se ostvari,posto Florida nije daleko od BG.puno pozdrava za Majku i sina i celu familiju.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Verujem da G-dja Lubica jos samo uziva i da se smeje,ali uskoro kad pocne da misli da treba da se vrati,ustvari ona zeli da se vrati drugoj deci i unucicima,ali kad pomisli dali ce i kada opet videti svog sina-verujem da joj je puno tesko.Alisigurna sam videce se jos puno puta i bice vrlo srecni.Pozdrav majci i sinu.
  • Mila-Muncan-Krstic
    Postovana i Draga G-dja Ljubica.Videla sam celu vasu familiju koji zive u Florida.O boze kako su Marta i Filp lepi a isto tako u njih se vidi da su jako dobre osobe.A i Vas sin i snaja su vrlo lepi.Oni su lepo uspeli i ja im od srca zelim puno srece u buducem zivotu.pozdrav:)

Prijavite se da biste objavili novi komentar