Antić pobedio fss na sudu u lozani

Kategorija: Glavna
Tagovi: Radomir, Antić, Fss, Srbija, Fudbal, Trener, Selektor
1 komentar

Bivši selektor Srbije Radomir Antić dobio sudski spor sa Fudbalskim savezom Srbije pred sudom u Lozani. FSS dužan da mu isplati oko dva miliona evra. Fudbalski savez Srbije moraće da bivšem selektoru isplati dva miliona evra zbog jednostranog raskida ugovora na početku kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

Trofejni trener uspešno je vodio "orlove" kroz kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, a neuspešno na završnici takmičenja. Potom je izbio konflikt na relaciji Antić - Savez, okončan jednostranim raskidom saradnje i pokretanjem postupka pred sudom u Švajcarskoj.

FSS je odlučio da raskine ugovor sa Antićem pre vremena na koji je potpisan, jer bivši selektor nije bio u mogućnosti da vodi reprezentaciju na četiri utakmice zbog kazne FIFA. Međunarodna fudbalska federacija kaznila je Antića na osnovu prijave sudije Larionde za vređanje posle utakmice protiv Australije (1:2) na Mundijalu 2010.

Radomir Antić je istakao da je i pored kazne mogao da vodi reprezentaciju i da to nije bila prepreka, odnosno da to ne može biti razlog za prekid ugovora.

Mediji su pisali da je FSS uoči Mundijala u Južnoj Africi potpisao sa Antićem ugovor na platu od 100.000 evra mesečno. Posle šampionata, FSS je pokušao da revidira ugovor na platu od 70.000 evra iako Antić zbog suspenzije nije mogao da vodi reprezentaciju na četiri od deset mečeva kvalifikacija za EURO 2012.

Antić je odbio ponudu, a FSS mu uručio otkaz zato što nije mogao da ispunjava uslove iz ugovora - da vodi reprezentaciju. Antić je zauzeo stav da mu pripada dva miliona evra koje je trebalo kroz plate da zaradi do jula 2012, preneli su mediji ranije.

 

Autor: Tanjug/Mondo.rs

 

  • disco-na-selu
    Znala sam da ce Antic da pobedi i drago mi je!
    Verujem da njemu nije do novca - vec da se dokaze da je u pravu i da ova nasa Karadzic-mafija je moze da se ponasa tako bahato.
    Antic je gospodin i jedan od najcenjenijih sportskih imena u svetu.
    Meni je zao sto nije bilo razumevanja i sto se tako zavrsila saradnja s'njim - necemo imati takvog u bliskijoj buducnosti.....
    Ali nasi polustrucnjaci iz fudbalskog saveza umesto da rade u korist nas samih imaju neke svoje interese, komplekse sta li?
    Nek nam je Bog u pomoc.

Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...