Otkriveno zašto žene (ne)uživaju u kućnim poslovima

Kategorija: Porodica
Tagovi: Spremanje Kuće, Kućni Poslovi, Terapija, Čišćenje Prašine, Pranje Posuđa, Usisavanje...
1 komentar

Žene sve manje rade kućne poslove zbog uređaja za domaćinstvo, no tajna je da one zapravno uživaju u čišćenju i spremanju. Iako im je ponekad čišćenje efikasan način za otklanjanje nakupljenog stresa, ribanje zagorenih mrlja na šporetu i čišćenje prozora poslovi su koje žene jednostavno – obožavaju!

Osim opuštajućeg i terapeutskog faktora, još jedan razlog zbog kojeg to rade s veseljem i osmehom na licu je i čist i uredan stan koji će zateći i najneočekivaniji gosti, pokazalo je jedno istraživanje.

Čak četiri od deset ispitanica priznalo je da im je to tajna strast – ali nikad neće priznati svojoj boljoj polovini da su u tome toliko uživale.

– Za mnoge od njih to je oblik terapije, a velik broj i uživa u osećaju da je sve pod kontrolom. Naravno, na kraju je važan doživljaj postignuća koji je potreban svakom živom biću, izjavila je psihološkinja Džejn Mekortni, piše Daily Mail.

Čak 40 posto žena kućne poslove obavlja bez ičije pomoći, najradije rade poslove čiji se rezultati vide odmah, kao što su čišćenje prašine i pranje posuđa, no vole i usisavanje, dok su najomraženiji poslovi čišćenje pećnice, kupatila i kade.

Istraživanje je takođe pokazalo da prosečnoj ženi na “kućnu rekreaciju” ode četiri sata nedeljno, a jedna od deset ispitanica toliko je opsednuta čistoćom i ugodnim mirisom kuće da ponekad posprema i kad se nađe u gostima.


Autor: Economy.rs

  • lmc
    Prosto ne bih umela da budem srecna kad ne bi postojali poslovi tipa ribanja kupatila i glancanja podova, rezim kad se neko seti da mi otme omiljeni hobi (pranje tona i tona sudova), a definitivno bih se popela u depresiju kad bih imala mogucnosti da placam kucnu pomocnicu/pomocnika...
    Kakva muska sovinisticka baljezgarija, da ne poverujes.

Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...