Pozitivno razmišljanje vodi ka zdravijem životu

Kategorija: Zdravlje
Tagovi: Pozitivno Razmišljanje, Pozitivne Navike, Pozitivan Stav, Optimizam

Ličnost i stav igraju važnu ulogu kod izbora životnih navika. Čini se da osobe koje pozitivno razmišljaju vode zdraviji život od onih sa pretežno negativnim mislima, otkrivaju australijski naučnici.

Naučnici su proučavali navike i tip ličnosti kod više od 7.000 osoba te su ustanovili da se oni, koji veruju u to da su sami krojači svoje sudbine, češće zdravije hrane, više vežbaju, uglavnom ne puše i piju manje alkohola. Suprotno od svega važi za osobe koje veruju da sudbina nije u njihovim rukama, već da je sve stvar sreće.



"Naše istraživanje pokazuje direktnu povezanost tipa ličnosti i načina života ", izjavila je voditeljka istraživanja prof. Deborah Cobb-Clark.

Rezultati se upućuju svim ljudima da ako žele promeniti životne navike, da prvo trebaju da porade na svom stavu jer što je on pozitivniji, to je veća verovatnoća da će biti manje loših životnih navika.

Takođe su ustanovili da muškarci i žene često imaju različita gledišta na zdrave životne navike. Muškarci gledaju na zdravlje isključivo na osnovu fizičkog izgleda, žene su to koje su fokusirane na svakodnevne dobre stvari koje dobiju iz zdravih životnih navika.

Istraživanje, koje je objavljeno u časopisu Melburn Institute Vorking Paper Series, pokazuje da su životne navike ništa drugo od odraza naših misli i stavova. Kako pozitivno vodi pozitivnome, tako dodajte malo pozitivnosti u svoje misli kako bi isto uradili i sa životom.

 

Economy.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...