Mooshema: izvinite hrvati, izvinite gosti!

Kategorija: Gost bloger
Tagovi: Izvinjenje, Navijači, Rukomet, Hrvatska, Srbija
21 komentar

Gost bloger: Mooshema

Izvinjavam se Hrvatima što ova bagra teroriše ne samo vas, već i svakog pristojnog građanina Srbije. Izvinjavam vam se što ste došli da navijate i što su vas naši domaći navijači napali, povredili i učinili da se osećate u mojoj zemlji nesigurno. Meni su to isto učinili: napali me bez ijednog kamena, povredili bez ijedne pesnice i učinili da se osećam nesigurno i postiđeno u svojoj zemlji.

Izvinjavam se svojim prijateljima iz Zagreba, koje smo upoznali na hvarskoj plaži i koji su se zajedno sa nama radovali što nam je sin tamo naučio da pliva. I sa kojima smo se godinama nakon toga sretali na istom mestu, podešavajući datume godišnjeg odmora da bismo čvrstili svoje prijateljstvo. Čijem detetu smo se radovali i koji su toliko uživali u našoj deci.

Izvinjavam se poslovnim partnerima iz Zagreba koji su bili sjajni domaćini onog leta u Vodicama, i učinili da se osećamo sigurno, slobodno i  kao kod kuće u njihovom domu. Gde nam automobil niko nije takao iako je stajao na javnom parkingu 10 dana.

Izvinjavam se nepoznatom čoveku iz Pule koji nam je u saobraćajnom špicu ustupio mesto na parkingu koje je video pre nas, ali je onda zapazio naše NS tablice, izašao iz parkinga i rekao: Vi stanite ovde, ja znam gde još u Puli ima mjesta. Dobro nam došli.

Izvinjavam se vlasniku restorana u Banjolama koji je, čuvši naš akcenat, doneo domaću rakiju i slatko za decu, i dugo nas ispitivao kako je Đorđe Balašević, kako je Mira Banjac.

Izvinjavam se i ribaru iz Hvara koji nam je pecao svežu oradu i dopremao u Svetu Nedilju, eto tako, ne zato što smo ovo ili ono.

Izvinjavam se i domaćinima iz Bala koji su nam izneli Jelen pivo i zajedno s nama nazdravili.

Izvinjavam se konobarici iz splitskog restorana, okićenog šahovnicom, koja nam je skidala knjige sa polica da ih čitamo dok čekamo jelo, dolazila sto puta do našeg stola i na odlasku nam poželela lep odmor u njenom gradu.

Izvinjavam se i radniku s broda iz splitske trajektne luke koji je zaustavio trajekt, spustio rampu i primio naše kasneće vozilo s novosadskim tablicama na put ka Hvaru, uz reči,  da nam se lipo provedete.

Izvinjavam se vlasniku kuće sa Brača koji nas je primio kao da smo mu najrođeniji i uverio da onaj ko bude imao nešto protiv naših novosadskih tablica ispred njegove kuće, nije njegov prijatelj.

Izvinjavam se i vlasnici kuće sa Hvara koja nas je gostila dva leta i s proleća nam slala upit za letovanje za dolazeću sezonu, da prvi izabaremo datume koji nam odgovaraju, koja je imala cenu za nas, “svoje najdraže goste” i drugu cenu za druge. Koja je tvrdila da se ništa nije promenilo i da su Srbi i dalje najbolji hrvatski gosti.

Izvinjavam se porodici svoje pokojne drugarice koja nas je uvek primala kao rod rođeni i nije je bilo ni strah ni sram da nam ustupi parking ispred svoje zgrade u Zagrebu, u delu grada gde žive oni koji su bili u domovinskom ratu. Koja nam je poverila svoje dete da ga vozamo po Hvaru u kolima novosadskih tablica jer je bila sigurna da je dete sigurno sa nama, bez obzira šta nam piše na automobilu.

Izvinjavam se hrvatskom vinaru koji me zove da dođem s porodicom u goste već par godina i znam da kada jednom odem, vratiću se u neoštećenom automobilu.

Izvinjavam se i svojim prijateljima Hrvatima iz blogosfere i tvitosfere, društvo koje me nikada, ničim lošim nije zadužilo. Naprotiv.

Izvinite. Zato što sam nakon rata bila u vašoj zemlji više desetina puta, prolazila kroz nju isto toliko, parkirali se i tamo i ovamo, šrvćkali se ovde i onde, zalazi i onamo i amo i što nam se nikad, ali nikad ništa, ni najmanje neprijatno nije dogodilo.

Jer, znate, kod nas su ulaznice za sportske događaje oslobođene poreza, ali zato se na pozorišne ulaznice i knjige plaća PDV.

Imamo mi još mnooooogo posla u ovom prljavom dvorištu od zemlje. Nije da vam se izvinjavam sada i zbog toga. Zbog ovoga izvinjenje dugujemo svojoj deci.

http://www.mooshema.com

  • AB77
    A da malo manje budete opcinjeni i nastrojeni prema "hrvatima" koji usred Novog Sada posle i pre meca sa Francuzima i Madjarima vicu "Ubij zakolji da Srbin ne postoji!" i slicno? Ili si mozda zaboravio kako "hrvati" "lepo" docekuju i Zvezdu i Partizan kad idu u Zadar i Zagreb? Ili jos svezije zaboravio li si kako je "lepo" i sportski onaj retardirani divljak dobud ili vec kako se dzukela zove iz nemoci i ocaja iz sve snage onako krvnicki i divljacki, tipicno "hrvatski" udario Filipovica?

    E moji glupi Srbi...dok vi lizete "hrvatima" i dupe i onu drugu stvar oni se drze svog svetog pravila a to je da nas mrze organski i da nam zele sve najgore...
  • steks
    Ovaj tekst sam već negde pročitao kao izjavu jedne Novosađanke. Pošto ti to nisi naveo, a bio je red, pretpostavljam da ti je prirastao srcu i da ga shvataš kao izraz svoje volje pa ću u tom smislu i da ti dam savet.
    Kad se već izvinjavaš, red bi bio i da se pokloniš, a kad si već u tom položaju, iskoristi brate priliku pa im ga i popuši. Lakše će im pasti izvinjenje.

    p.s. Ne verujem da bi svega ovog bilo da su naše(vaše) vlasti uhapsili onog majmuna što je udario dete- maskotu. Nedostatak reakcije vaših, pardon (ne znam šta mi je), naših vlasti tim povodom je dao zeleno svetlo mirnim gostujućim navijačima da se zaborave pa su se osetili kao kod kuće. Na sreću, našlo se i nešto omladine koja u ovom mraku još uvek dobro vidi pa je goste podsetila da su ipak u gostima.
  • Debeljuca
    Zaboravio si da im se izvines sto su proterali Srbe sa njihovih ognjista, sto srpskih kuca u Hrvatskoj vise nema, da im se izvinis sto pobise zene, decu, nevine ljude samo zato sto su bili Srbi, izvini im se i sto kao Srbin u Hrvatskoj nemozes opstati a kamoli navijati za Srbiju ili nedaj Boze staviti srpsku zastavu. I da ne nabrajam dalje ali ti ces se vec setiti i fino im polizati dupe i duboko im se izviniti
  • Debeljuca
    I da te podsetim, da ne zaboravis da im se izvinis i sto ih pobedismo, jbg. bili smo bolji sorry haha
  • AB77
    Debeljuca Obozavam nacin na koji razmisljas! E da je takvih vise medju nama Srbima ne bi nam se desilo mnogo toga...
  • Donnie_Darko_
    Molim vas da nam oprostite, dragi Hrvati, sto ste morali da zakoljete 551 srpsko dijete 7. februara 1942. godine u Drakulicu, Sargovcu i Motikama. U jednom jedinom danu vas je svecenik fra sotona Majstorovic sa svojim dicnim ustasama morao da obavi taj mucni zadatak. Da zanemarimo sto ste pobili i jos neke dvije i po hiljade (2500) muskaraca i zena, civila, bez ispaljenog metka u tom istom danu.

    Izvinite sto ste morali da pokoljete 6000 Srba od Vinkovaca do Fruske gore.

    Izvinite sto ste mi ubili prababu, njene dvije sestre i sedmero male djece, tako sto ste ih zatvorili u kucu, i kucu zapalili.

    Molim vas da mi oprostite sto se sjecam obilaska logora Jasenovac, i sto sam povracao kada sam izasao.

    Izvinite sto ste pobili sve rodjake Nikole Tesle koje ste stigli, i sto ste mu srusili kucu.

    Izvinite sto Srba u vasoj "drzavi" vise nema - ostalo nesto oko 3% nacionalne manjine, pa vi morate da dolazite u Srbiju da se sa njima tucete.

    Izvinite sto vam nikada necu ni jednog jedinog centa potrositi na vasu robu, ni sto nikad necu otici na Jadransko more dokle god bude pod kontrolom nacije koja sebe naziva hrvatskom.

    I jos jedno, dragi Hrvati, izvinite sto govorite i pisete srpskim jezikom, a morate ga nazivati "hrvatskim", dok pravi, originalni hrvatski jezik nestaje.
  • Donnie_Darko_
    Umalo da zaboraviim, izvinite molim vas, dragi Hrvati, sto ste na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2009. u Splitu morali da sklonite zastave i ostalih zemalja, a ne samo srpsku. Izvinite sto vase gradjane vrijedja srpska zastava. Zaista je neuvidjavno od Srba i Srbije da imaju zastavu koja vase gradjane iritira.
  • kockasti
    Mooshema, potpisujem svaku tvoju reč. Ima još zdravih ljudi, još uvek je moguće doživeti dobrotu... :)
  • Marko007
    Iako ne mrzim Hrvate i nije lepo sto im se desilo u Novom Sadu jednom od naj gosotprimljivih gradova u bivsoj YU, Hrvati bi morali da se sete sta su radili Srbskim sportistima pogotovo u Splitu i Zadru kad su svi autobusi sa igracima i navijacima bili napadnuti a njihova policija je samo stojala sa strane i posmatrala? NI TO NIJE BILO FER?
    Naj zapazlivije je bilo kad se bas grupa navijaca iz "Novog Sada" vracale iz Zadra i kad su bili napadnuti na bezinskoj pumpi jer su imali NS tablice. Dosta njih je bilo povreceno.
    Gde su bili ostali hravati da se izvinjavlaju?
    Dont mess with NS.
  • kockasti
    Nesvesno ili namerno, sve loše i primitivno sa hrvatske strane se generališe kao tipično hrvatsko. A baš taj postupak je eksta primitivizam. Vi pljujte po samima sebi i dalje, ja samo da vam ukažem šta radite...
  • Isidora_C
    Bolje bi bilo da si se izvinila Bori Corbi sto Hrvati nisu pitali za njega.
  • temudjin
    A zasto je ovaj smrad od bloga uopste na glavnioj stranici SERBIAN cafe-a?
    Sta mene briga sto nekakav ili nekakva poremecena polutancina ima obraza da istupi ispred Srba i 'izvinjava' se naciji koja je osnovana na genocidu, progonu i klanju Srpskog naroda i koja je etnicki ociscena od istog...ali me zanima sta ova bruka i sramota od bloga radi na glavnoj strani Sc-a???
    Pitam se da je vlasniku ovog sajta koji je sam sebi dao za pravio da NACIONALNO oboji i nazove ovaj sajt SERBIAN a koji sada glumi kosmopolitu,.da su mu ustase pobili pola familije, kako bi onda na naslovnu stavljao ovakve sramne izlive IZIVLJAVANJA kroz izvinjenja???
    Niko da pomene kako su hrvatski navijaci pored skandiranja ustaskih sranja PRE SVEGA ovoga tukli decu od 15 koja su nosili kostime maskote ovog prvenstva. Dosli su u NS i zakuvavali na ulicama i u dvorani...a kada su dobili po nosu uhvatili swe price konjusari o 'kulturi' kao i ova stoka sa bloga

    mislim...KRAVO,... mozes da se izvines i crnom djavolu, ali samo u svoje ime, a izvinjenja u ime Srba ostavi Srbima
  • AB77
    temudjin BRAVO brate!BRAVO i svaka cast na svemu izrecenom! :)
  • Milica-76
    Ma ljudi ne budite prosti, pustite budalu...Sramota je da je nesto ovako odvratno zavrsilo na naslovnoj strani. Pateticna postavljacica ovog posta je ocigledno zaboravila da su hrvati u poslednjem ratu POUBIJALI i PROGNALI hiljade Srba...da i ne pominjemo sta rade Srpskim turistima i navijacima...pogledajte samo DANASNJE vesti sta uradise u Vukovaru i Splitu...Odvratan, nemoran i jadan pokusaj da se Srbi prikazu (po sto hiljaditi put) kao nasilnici. POGOTOVU JE JADNO GENERALISANJE i steretip koj obuhvata CEO srpski NAROD KAO KRIVCA za neki nebitan incident pocinjen od nekolicine (VEC MNOGO PUTA VIDJENO)... jasno pokazuje netrpeljivost, netolerantnost PREDRASUDU i mrznju...
  • mona_liza
    Koji cinizam !!!
    Jel mooshema da ti nisi slucajno pala sa Marsa ,a uz to 'patis i bolujes' od amezije.Ti mora da si Alisa koja je na godisnjem u "zemlji cudesa".
    Mene bi sramota bilo napisati ovako nesto ,nakon onakve tragedije i nepravde koju su Srbi dozivjeli i jos i dan-danas dozivljavaju sirom Hrvatske.
    Svasta Boze koji idiotizam !!!
  • pobogu
    Moram da se umesam kada pojedinac ili grupa ljudi pokusava da ocrni ceo jedan narod. Iako vecina ovde hoce da pokaze i dokaze Srbe kao neinteligentne, sebicne i primitivne to nikako nije tacno, dokaz su Mooshema i kockasti. Zbog takvih ljudi se ova planeta jos uvek okrece.
  • Milica-76
    Koj to narod mi ovde ocnesmo, gluperdo?
    Ocrniili su se hrvati sami...cinjenice govore same za sebe...Uostalom NENORMALNO i bezobrazno je ovu patetiku upucenu Hrvatima postirati ovde na Srpskom kafeu, al ocigledno ima vas hrvoja podosta ovde. I na koju planetu si mislila? Mars?
  • AB77
    Milice e legendarna si, ajde dodaj me na listu :)

Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...