Kulinarstvo

Pijačni dan 1 u bevarton. oregon, usa

Kategorija: Glavna
Tagovi: Pijaca, Oregon, Usa, Amerika
4 komentara

Evo nas U Oregonu  kod Cathy.Ona je inače na Seljačkoj pijaci sa svojom selekcijom sušenih proizvoda ali nam kroz slike dočarava atmosferu njene pijace.Uživajte, a Cathy se zahvaljujem na prilogu.

Cathy ima blog ovde:

http://www.wiveswithknives.net/

 

 

Seljačka pijaca.Ponuda u avgustu 

Na većini seljačkih pijaca Avgust je mesec ,koji svi čekamo.Bobičasto voće je još prisutno.Karfiola je u velikim količinama i još u raznim bojama.Morski plodovi nam dolaze direktno iz okeana.Tezge su preplavljene pasuljem,kupusom,Šargarepom,Kukuruzom,Dinjama,Lukom, Breskvama,Paprikama i mnogim drugim vrstama

 Nadam se da i vi redovno posečujete svoju pijacu.Proizvodjači su centralni i vitalni deo našeg društva, a njihov opstanak zavisi od vaše podrške. .Ja bih u svakom slučaju svoje dolare radije dala direktno proizvodjaču, nego nekoj velikoj nepoznatoj korporaciji, koja svoju dobit koristi ko zna za šta. 

Želela ih da upoznate mog prijatelja Djordja,koji već dugo godina ima tezgu na Beaverton pijaci.On je zaista divan čovek i prozvodi salate i sveže bilje,.Gde još možete kupiti veliku puter salatu za 1,50$.Pre ovoga Djordje je bio profesor Matematike na  Portlandskom državnom Univerzitetu i ima najsjsladju malu ženicu koju možete zamisliti.Mi volimo našeg Djordja

 

  • Pomoravka
    Uskoro ću ići na jednu od ovih naših pijaca ovde, one su obično subotom ujutru, jedna kod mene je utorkom.Divnog voća i povrća imaju.
  • Dzoli
    Jedva cekam:)
  • Sonja032
    Ne mogu da verujem da citam blog o pijaci u Beaverton! Ja obicno idem u Hillsboro na pica nedeljom, ali cu morati da odem do pijace u Beavrton sledece subote :-) puno pozdrava iz Portlanda!
  • Dzoli
    Odlicno Sonja.Eto vidis kako je intersvet mali:)

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!