Kulinarstvo

Banana za zdrav želudac i jake kosti

Kategorija: Glavna
Tagovi: Banana, Helthy, Food, Shake, Zdravo, Voce
2 komentara

Banana je voće koje retko koje dete ne voli, mekana je, nema koštice, opne, slatkog je ukusa, dostupna cele godine, a još pri tom i jako zdrava. 

 

 

Banane su jedan od najboljih prirodnih izvora kalijuma koji je jako važan za održavanje normalnog krvnog pritiska i funkcija srca.

Samo jedna banana dnevno dovoljna je za odličnu prevenciju od bolesti srca i krvnih sudova. Jako je bitna i za zdravlje kostiju, jer može da spreči nestanak kalcijuma iz organizma što se može desiti kada unosimo veće količine soli od neophodnih.

Banana štiti sluzokožu želuca,  i sprečava nastanak čira,   odlična je za probavne smetnje i regulaciju stolice. A pored svega toga divnog je ukusa, može da se koristi u salatama, kolačima, da se prži, flambira.

Sa konzumiranjem banana trebalo bi da budu oprezni oni koji imaju povišen nivo šećera u krvi.

 

Za zdrav početak dana u blenderu izmutite banane sa jogurtom, medom i malo mente. Bićete puni energije za sve obaveze koje vas čekaju taj dan.

 

Teslio.com

 

  • mila1955
    Ako se pojede 1 ili 2 banane na dan,dali ce ta osoba da se goji?
    Molim za odgovor.
    Hvala vam unapred- Mila
  • dabba
    nema gokenja od banana, mozes svako vece pred spavanje pojesti jednu bananu, banana umiruje organizam. onaj ko ima grceve nocu u misicima neka umace bananu u prah od cimeta. a ko ima secer slobodno jedite bananu ona sadrzi prirodni secer koji nemoze skoditi jer ga organizam lako izbaci ako je visak, samo je problem sa vestackim secerom.

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!