Kulinarstvo

Kulinarski trikovi

Kategorija: Glavna
Tagovi: Kitchen, Tips, Tricks, Potato, Eggs, Fill, Bag, Icing, Kulinarski, Saveti, Trikovi, Krompir, Jaja, Napunite, Kesu, Glazura
1 komentar

 

U sledećim redovima vas očekuju mali kulinarski trikovi koji će vam sigurno koristiti jednog dana.

 

Da biste sprečili krompir da proklija, obavezno u kesu u kojoj vam stoji krompir stavite jednu jabuku time će krompir duže sačuvati svežinu.

 

 

Med koji se kristalizovao možete vratiti u divno tekuće stanje tako što ćete teglicu spustiti u ključalu vodu koja se hladila oko 5 minuta. Ostavite teglicu sa medom da stoji u toj vodi oko 15 minuta i vratiće se u prvobitno stanje.

 

Kad punite paprike poslažite ih u kalupe za mafine da bi vam bilo lakše, a možete ih i peći u njima da vam ne bi punjenje ispadalo.

 

Da bi vam salata duže ostala sveža stavite salatu u posudu, a  na vrh stavite jednu papirnu slavetu i zatvorite plastičnom folijom. Salveta će upijati svu tečnost i sprečiti salatu da istrune.

 

Ako nemate avan, za sitnjenje začina može vam poslužiti gnječilica za beli luk.

 

Ako u vodu u kojoj želite tvrdo skuvati jaja dodate malo sode bikarbone, puno lakše ćete ih ljuštiti, tačnije ljuska će goovo sama spasti.

 

 

Najlakši način da napunite špric za ukrašavanje jeste da kesu stavite u visoku usku čašu i raširite kesu preko rubova i jednostavno sipate glazuru ili kremu.

 

Teslio.com

 

  • marinada
    Predivni saveti pogotovo za punjenje šprica. Do sada sam stavljala so u vodu za kuvanje jaja a sada cemo probati i sa sodom bikarbonom

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!