Ljudska prava 2

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova
5 komentara

 

Obožavam...ma šta obožavam – lud sam od sreće što su konačno ljudska prava došla na red da se čovečanstvo njima pozabavi. A ne kao u ona davna, mračna i zatucana vremena, kad nisam mogao baš ništa da postignem, jer su mi stalno uskraćivali moja ljudska prava.

Eto npr. Imao sam žarku želju da postanem neurohirurg, baš sam to jako želeo. Onako: staviš masku, pa si skroz tajanstven, k'o neki zeleni nindža aba te zec, a one usplahirene medicinske sestrice se samo utrkuju koja će ti pre biti na usluzi, dok značajno operišeš. Čak ti i znoj sa čela brišu. Ali- avaj – ne dadoše mi, uskratiše mi moja ljudska prava. Kažu: stalno štucaš i drhte ti ruke kao da siješ brašno. Rekoh im – ma to će se srediti, znate ja sam dugogodišnji alkoholičar pa mi je to od toga, ali postajem po malo imun na to, pa će i toga ipak biti manje. Neumoljiva zatucana bagra – ne dadoše.

    E onda sam hteo da budem pilot. Pravi pravcati borbeni pilot. I opet to drhtanje ruku, a par puta sam se i onesvestio. U stvari nisam, ali oni nepismeni lekari tvrde da jesam. A ja sam se samo malo zamislio. Verovatno nikada nisu videli čoveka koji razmišlja u centrifugi, pa ih je to malo zbunilo.  Kako god i tu mi uskratiše moja ljudska prava.

   Kada su mi propale te adrenalinske težnje, shvatio sam da sam ja u stvari pozvan – čak bih rekao i da imam misiju, tako nešto – da se obraćam širokom auditorijumu. Pomislih – pa možda je i bolje što nisam ni hirurg ni pilot. To je ipak nekako...za one usamljenike i sebi dovoljne likove, što se stalno nešto koncentrišu. A ne...ja sam za slavu i narodne mase. Odlučih da radim na televiziji, da dnevnik čitam, da obrazujem narod. Crna moja sudbina – kažu: Ne može, čoveče pa ti em što štucaš i mucaš kao navijen, odakle ti ideja da budeš „Talking head“? Da čitaš javnosti...pa ti jedva govoriš.

Paaaa...imam li ja neka ljudska prava, aaaa?

E...onda se tehnologija dozvala pameti, tj. Setila se nas obespravljenih i dala nam moć da svoja prava ostvarimo: eto  - imamo internet, blogove....konačno smo bitni i konačno se čujemo...nego šta. Imam ja još toga za reći, ali....kad koju trgnem, aj zdravo.

 

  • fun-fan
    :))
  • andjeo
    xaxax....nasmeja me do suza...svaka chast...:))
  • Grlobolja
    Doslo je i tvojih pet minuta. Ma, sve se to sredi, ranije ili kasnije :)
  • Shejnoslava
    Dobro nam dosao ,ovo je pravo mesto za sve nas.Vec mi se dopada kako si poceo,nastavi.
  • MobiWalker
    Shejnoslava, hvala na dobrodošlici i podršci. Već mi manje drhte ruke :)

Prijavite se da biste objavili novi komentar
MobiWalker
SERBIA
Mrzim okruglo kamenje! Sizif!