Moja plazma torta

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova
2 komentara

 

Želeći da napravim Plazma tortu lutala sam netom i pročitala mnogo različitih recepata. Osnovno pravilo kod pravljenja Plazma torte je da se mora upotrebiti plazma keks "Bambi" i gazirani sok od pomorandže. Želela sam da izbegnem upotrebu svežih jaja, a htela sam i da ista bude bogatog ukusa, pa ispade ovaj recept i torta na donjoj slici.

Potrebni sastojci

Kora:
300gr plazma mlevenog keksa
250 gr maslaca
malo šećera (nije obavezno)
čaša gaziranog soka od pomorandže
100 gr mlevenih oraha

Fil:
800 ml mleka
12 kašika šećera
2 pudinga od vanile
2 vanil šećera
250 gr maslaca
U odgovarajući sud sipati 650 ml mleka, dodati šećer, vanilu i kuvati dok ne proključa. Kada proključa smanjiti malo temperaturu, zatim dodati preostalih 150 ml mleka koje smo pre toga sjedinili sa pudingom iz kesice i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Skuvani puding skloniti sa vatre, pokriti sa rastgljivom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađen puding dodati umućen margarin i sve zajedno izmiksati.

Još potrebno:
150 gr bebi piškota
4 banane
150 gr čokolade za kuvanje
300 ml slatke pavlake ili šlaga u odgovarajućoj količini

Način pripreme:
U veću posudu sipajte sok od pomorandže pa dodajte šećer i malo promešajte kako bi se šećer rastopio. Dodajte mleveni „Plazma“ keks i orahe i mešajte dok ne dobijete ujednačenu masu. Dodajte penasto umućen maslac i izmešajte da dobijete homogenu smesu. Oblikujte tortu na pripremljenoj tacni.
Na oblikovanu koru nanesite polovinu fila, zatim poređajte bebi piškote malo namočene u hladno mleko, nanesite deugu polovinu fila, poređajte banana isečene na polovine po dužine, prelate rasopljenom čokoladom. Na kraju tortu premažite umućenom slatkom pavlakom (ja uvek koristim biljnu za torte) ukrasite prema želji.

 

 

 

  • DZEKSON
    Mnogo mi se dopadaju ovakve torte,koje se ne peku.Odlicna ti je!
  • Palma
    Sad me podseti na još jednu laku, osvežavajuću, najbržu i dobru: Torta sa jogurtom!

Prijavite se da biste objavili novi komentar
Palma
SLOVENIA
Nešto od života treba ostaviti i za druge živote.