Otkrijte energiju vaše kuće!

Kategorija: Glavna
Tagovi: Feng Šui, Energija, Reiki
6 komentara

Govoriti  o energijama u domu ili o energiji kakvu jedan prostor odaje, do skoro je bilo nezamislivo. Tek kada su granice među kulturama počele da blede i nestaju, shvatili smo da ljudi iz drugačijih kultura od naše, drugačije gledaju svet oko sebe i u sebi.

 Pošto sve mora da bude paradoksalno, tek uplivom stranih tradicija, kultura i verovanja, počeli samo da shvatamo da je mudrost iste vrste postojala i na ovim, našim prostorima. Nažalost, kao i mnogi naši običaji, legende i verovanja, potisnuta je u sferu bajki i marginalizovana. Negde tu, na mestu ušća jedne reke mudrosti u drugu, započinje ova naša priča. Priča o harmoniji, bojama, svetlosti, prostoru, čudnovatom uticaju svake od njih na naš život i naše življenje...

Sve nam je jasnije da ako sredimo  naše ormane, pobacamo stare, nepotrebne stvari, okrečimo, osunčamo, provetrimo, osvetlimo odgovarajuća mesta gde su „crne rupe“ u stanu,  atmosfera postaje bolja, koncentracija za učenje veća,  harmonija u porodici jednostavnija.

 Za to nam zaista, nije potrebna velika mudrost. Dovoljno je prisetiti se „velikih spremanja“ koje su naše majke i bake praktikovale bez milosti a danas za njih više niko nema vremena. Da li smo baš toliko zauzeti ili je problem na nekom drugom mestu? Moramo sami sebi konačno da priznamo da opšta zapuštenost koja nas je preplavila, potiče upravo odatle, od našeg doma (ili uma, jer je um  naš dom na suptilnom nivou) koji je zaboravljen i sveden na spavaonicu. Dom je kod Srba ali i svih drugih naroda, predstavljao zaklon, mesto sigurnosti, okupljanja, porodične harmonije i sreće. Tu je mesto hranjenja, lečenja, pružanja nežnosti, podrške, učenja. Kada je čist, on je zdrav, moćan i uspešan, baš kao i oni koji borave u njemu.  Napravite taj mali korak, zbog sebe, pre svega. Uz to, dodajmo činjenicu da se sve manje kuva i obeduje u kući, a samim tim  se sve manje okupljamo oko stola i potpuno će nam biti jasno da oblasti života koja trpe su zdravlje (toliko bolesnih), međuljudski odnosi (ljudski rod se nalazi u stadijumu tri majmuna „ne vidim“, „ne čujem“ „ne govorim“ u odnosu jedni prema drugima ) i partnerski odnosi (razvodi su poprimili razmere pandemije). Da, a sada ide čuvena rečenica, nemamo vremena... Naravno, jer moramo da zaradimo za: dopunite sami... Šta se događa kada cela vrteška stane? Ko onda zarađuje? Odakle se odjednom stvori novac za skupe lekove i operacije? Zar nije bilo jednostavnije živeti u skladu sa sobom pre bolesti? Ko je onda kriv? Bog, Sudbina, Surovi svet, Gazda? Ili...

Oslušnimo sebe

 Možda je trebalo, na trenutak, pogledati sebe dobro u ogledalu i videti tu osobu pravim očima.  Postoji priča koja veoma lepo opisuje stanje u kome se današnji čovek nalazi. Ona kaže: čovek je sekao drva u šumi veoma tupom sekirom, mučio se, znojio i proklinjao sudbinu, život, posao. Slučajno prolazeći tuda, mudrac mu se obratio i rekao da naoštri sekiru i tada će mu posao biti mnogo lakši. On mu je na to odgovorio: „Ah, šta ti znaš o tome, ne mogu da gubim vreme na gluposti, imam puno posla, a malo vremena...“ Možda zvuči poznato? Zastanimo na trenutak, oslušnimo sebe, osvrnimo se na svoj dom, on može biti izvor energije koja nam je toliko potrebna za svakodnevne napore.

Postoje prostorije u stanu koje volite. To su  mesta inspiracije i tu vam sve polazi za rukom. Takođe, prostorije u stanu  koje izbegavate ili provodite vrlo malo vremena u njima, koje vas iscrpljuju i posle velikog truda rezultati vam budu, u najbolju ruku, prosečni. Sve to je duboko povezano sa vama samima i vašim ličnim energijama. To važi i za ljude koji vam dolaze u kuću. Svi znamo da kad uđete prvi put u neku prostoriju instiktivno birate mesto gde ćete se najbolje osećati i svaki sledeći put poželite da sednete baš na to mesto. To nikako nije slučajno. Prostor prožimaju razne energije koje su plod uticaja vezanih za njegovu orijentaciju, eventualne podzemne vode koje protiču ispod kuće, energije koje dolaze spolja od raznih izvora štetnih zračenja (trafo-stanice, elektro-kablovi, buka, ...). Samim tim, naš izbor govori pre svega o nama, a zatim o prostoru u koji smo ušli. Činjenica da živimo u vremenu kada nam ponestaje prostora,suočava nas sa stanovanjem u velikim stambenim blokovima, gde prirodno okruženje gubi smisao i sve intervencije za poboljšanje energije oko nas možemo vršiti samo iznutra. 

Lek dobra emocija

Prvi „alat“ i možda najvažniji su boje. One nas inspirišu, relaksiraju, podstiču ili umaraju. Pravilno odabrane za svaku prostoriju u skladu sa njenom namenom i položajem u stanu, postaju nosioci dobrih rezultata u svim sferama života. Njihov nesklad, preterani ili preslabi intenzitet dovode do razdražljivosti, nervoze ili pada energije kod ukućana. Sada već svi znamo da prevelike količine crvene u prostoru izazivaju nervozu i razdražljivost,ali njena dozirana primena unosi u prostor dobru energiju i radni elan. Plava ili ljubičasta donose smirenje, relaksaciju ali njihovom preteranom upotrebom unosimo apatiju i nezainteresovanost za bilo kakvu „akciju“. Metalni tonovi boja (srebrna, bronzana, boja „starog zlata“) tako popularni poslednjih dekada, samo pokazuju našu usmerenost na prilive novca, jer doprinose blagorodnom „zveckanju“ koje nam je u godinama krize, itekako potrebno. Problem nastaje kada to postane naša jedina preokupacija, svrha i model života. Samim tim i prostor postaje preopterećen simbolima novca i bogatstva i guši razvoj svih ostalih sfera življenja. 

Slična je stvar i sa osvetljenjem. Ako je pravilno postavljeno i ima ga dovoljno, unosi živost i radost u dom, ali ako se pretera i sa njim je isto kao i sa bojama. Ukućani postaju   razdražljivi, agresivni, analogno tome manjak osvetljenja dovodi do apatije i nesigurnosti. Tako je i sa stranama sveta, biljkama, ogledalima i materijalima  koji nas okružuju. Kristali dobijaju sve veći značaj u stimulaciji dobrih energija u stanu kao i prirodni materijali- keramika, metal, staklo. Sve to zajedno predstavlja atmosferu koju odaje jedan prostor, pa tako nekada kažemo da nam je prostor odmah „legao“ ili pak da nam se nešto ne sviđa, „ne leži“. Za taj osećaj postoje razni nazivi, ali onaj koji mu najbolje odgovara je intuitivno opažanje, to je trenutak koji ne možete da objasnite ali  jednostavno znate. To samo dokazuje da je prostor živ i da daje  svoju energiju stanarima, ali i da je prima od njih. U kući se već pri ulasku, oseća da li je atmosfera u njoj radosna ili nosi neke bremene emocije u sebi. Veoma je teško odrediti da li je to posledica uticaja ukućana na prostor ili prostora na ukućane. Delovanje je uzajamno i potrebno je uporedo oplemeniti i svoj unutrašnji i spoljašnji svet. Najbolji način je da volimo svoj prostor, da se staramo o njemu ali i da širimo oko sebe oreol pozitivnih očekivanja i misli i da uživamo u blagorodnoj energiji kojom će nam naš dom uzvratiti. 

Kinezi savetuju da ljude koje volite postavite da sednu na mesta na kome se vi najbolje osećate i najviše vremena provoite u svom domu jer će tako energija koju ostavljate na tom mestu spajati vas i vašeg gosta na pravi način i komunikacija će teći lako, bez zastoja i nesporazuma. One koje ne želite dugo u svom prostoru postavite da sednu na mesto koje svi ukućani izbegavaju jer će to doprineti da se nezvani ili neprijatni gost oseća „kao na iglama“ i brzo će otići.  

  • spaletti
    ipak su kinezi ti koji se najbolje razumiju za takve stvari..stvarno su napredan narod :P
  • ekoducan
    PXD BioPiramida je dve hiljade puta umanjena Keopsova piramida iz drevnog Egipta, dimenzija 11,5 x 7,5 cm. Naprevljena je od prirodnog keramičkog materijala sa ukomponovanim metalnim kristalnim zrncima, koja imaju finkciju nekadašnje obloge Keopsove piramide.

    U unutrašnjosti se nalazi šuplji keramički kvadar ispunjen sitnim kristalićima kvarca i zatvoren čipom. Ovakvom konstrukcijom omogućeno je PXD Biopiramidi da pozitivnu energiju, koja se stvara u njenoj unutrašnjosti na jednoj trećini visine, izvede na vrh i emituje u prostor oko sebe. Kristalići kvarca i čip deluju kao pojačivači energije i zato je snaga zračenja vrlo velika i adekvatna je običnom kartonskom modelu dimenzija 15,70 x 15,70 x 10 m, odnosno običnom keramičkom modelu dimenzija 3,2 x 3,2 x 2 m. Napominjemo da obični modeli imaju pozitivno energetsko delovanje isključivo u svojoj unutrašnjosti, na jednoj trećini visine.
    Delovanje je višestruko i može se uspešno koristiti da:
    - emituje pozitivnu energiju u prostor oko sebe u poluprečniku od 7 m a u visinu od 3m.
    - u prostoru koji štiti (154 m2) smanjuje štetno zračenje podzemnih voda, svih električnih uredjaja, poremećenog Zemljinog magnetizma, Hartmanove i Kerijeve globalne mreže i neidentifikovanih nepovoljnih energija (uroka), kao i elektromagnetskih zračenja koja dolaze od dalekovoda, transformatora, električnih aparata, uređaja izvan prostora zaštite itd.
    - zračenjem pozitivne energije na vrhu direktno energizuje: vodu za piće i kozmetiku, čaj, voće, voćne sokove, mleko, jogurt, lekove (sirupe i tablete) itd, odnosno čovečje telo tako što se od petnaest do trideset minuta sedi na stolici ispod koje se postavi piramida.
    - pomaže u zdravstvenoj terapiji, kao i kod učenja, razmišljanja i meditacije; povećava koncentraciju, pojačava delovanje misli, želja, ljubavi, pažnje itd.

    PXD BIOPIRAMIDA ima sposobnost da energije s negativnim uticajem na psihu i na telo čoveka apsorbije i transformiše u pozitivnu energiju koju, zahvaljujući posebno oblikovanom vrhu, emituje u okolni prostor. Energetsko polje PXD biopiramide ima osvežavajuće i vitalizirajuće dejstvo.
    Energija štetnih zračenja je glavni uzrok ometanja normalnog rada organa i psihofiizičkih funkcija i glavni uzrok poremećaja tegoba i bolesti. Ona slabi biopotencijal ćelija što omogućava virusima, bakterijama i gljivicama da napadnu organizam i izazovu infekcije i oboljenja.

    Upotreba : Radiestezijskim ispitivanjem utvrdjeno je da PXD BIOPIRAMIDA štiti prostor od dvadeset metara u poluprečniku ako se postavi na odredjenu tačku koju prethodno odredi radiestezista i usmeri se tako što je logo PXD SISTEM okrenut ka severu. Ako se postavi bilo gde u prostoru onda štiti sedam metara u poluprečniku i kroz zidove. Potrebno je svaka tri meseca skinuti poklopac s pirmaide i izložiti njen čip Sunčevoj svetlosti oko tri sata. Piramida će se sama isprazniti od negativne energije i napuniti pozitivnom i biće spremna za stopostotnu zaštitu.

    Rok trajanja: neograničen , do fizičkog uništenja.
    Detaljnije o proizvodu pogledajte na: http://www.dailymotion.com/video/x2ejaqc_biopiramida-i-mobicip-zastita-od-stetnih-zracenja_lifestyle

    http://ekoducan.shopmania.biz/kupi/pxd-biopiramida-zastitnik-vaseg-doma-od-stetnog-zracenja-183138
  • BUTTNER
    Imate potrebno novac,potrebno kredit,ili finansiranje, brz i pouzdan ?

    Zdravo,

    Vi tražiteod kredit za, bilo oživjeti vaše aktivnosti, bilo za projekt, bilo kupiti stan, ali Zabranjeno bankarstvo ili datoteku je odbijen u banci. Ja odobravaju kredite na sve osobe u stanju da ispuni uslove. Moj kamatna stopa je 2,5% godišnje. Ako ti treba novac zbog drugih razloga; nemojte se ustručavati da me kontaktirate za više informacija. ozbiljan i iskren pojedinaca.
    Nudimo od 5.000 € na 5.000.000 €. Otplate pojam shvatio između 1 godina i 25 godina

    E-mail:

    Slobodno me kontaktirajte za više informacija.


    Neka vas Bog blagoslovi !!!

    hvala
  • Maria1
    Pozdrav svima. Moje ime je Maria Magdalena, samohrana sam majka troje djece, želim podijeliti opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobila zajam od 10.000 eura uz 3% od bogobojaznog čovjeka, gospodina Mikea Andersona. Ako ste zainteresirani za dobivanje kredita, obratite mu se, uvjeravam vas da je sigurno, hvala. Adresa e-pošte za kontakt: ()

Prijavite se da biste objavili novi komentar
eska
moj svet je čaroban i lep