Preko princa na belom konju do kafane "rojal"

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova
5 komentara

Pročitala sam desetak njegovih blogova i mogu vam reći ostadoh bez one tako bitne stvari, na tri slova, koja se zove dah. Ne, nije mi prvi put da me nečije pisane reči, upućene ko zna kome (ali sigurno ne meni), ovako fino nalože. Dobro ne baš nalože u erotskom smislu, ali u intelektualnom definitivno... Možda se i vama to dešavalo... Znate ono kad vam se pomešaju utisci i osećanja, delo i stvaralac, čini vam se kao da ga poznajete a ne znate mu ni pravo ime ni lik. Toliko je dobro stilizovao rečenice, uveo čitaoca (u ovom slučaju mene) u prostoriju punu ženskih laži, muških "svejedno mi je" i "boli me q..." misli, da je prosto nemoguće da nisam bila tamo u trenutku kada se sve to dešavalo. Ma bila sam zar ne? U njemu sam prepoznala svakog svog muškarca a opet kad bolje razmislim ni jedan mu nije sličan. On je tako poseban što deli tu svoju mušku iskrenost sa mnom, svojom čitateljkom. Retko koji tip će tako otvoreno reći svaku svoju glupost koja mu prolazi kroz glavu o "nama" (a za koju pritom smatra da je apsolutno i neopovrgljivo tačna jer je zaboga prošla kroz baš NJEGOVU glavu) i to baš u trenucima kada je sa jednom od "nas" (pripadnicom ženskog pola), osim ako nije gej. Najmanje što bih želela je da delim nekog na "naše" i "njihove", to mi više vuče na dve sukobljene strane, mada u principu to je to što mi i radimo ceo život, ratujemo i mirimo se sa suprotnim polom. Iskreno sebe bih radije svrstala u "njihove" ako bih već morala da biram. Ne zato što je muškarcima sve lakše u životu, počevši od samog rođenja (duplo slavlje ako se rodi mali "kuronja" umesto "onog ženskog vraga"), preko drastične razlike u količini vremena utrošenog na bespotrebno ulepšavanje pa sve do "blaženstva" porođaja odnosno ne porođaja. A bolje da ne pominjem još i to da im ukinuše i redovnu vojsku. Da ne budem pogrešno shvaćena, ne proklinjem ja sudbinu kletu što nisam rođena kao muško niti želim da omalovažavam žene. Stvari su naprosto takve kakve jesu. I ja se bolje slažem sa muškarcima nego sa ženama. Nekad mi više prijaju za druženje, a rekla bih da se i razumemo. Možda imam muški mozak ili sam se samo malo više prilagodila njima? A možda ima nečeg i u onoj razlici u prijateljstvu između muškaraca i prijateljstvu između žena...?

Prijateljstvo među ženama:

Jednu noć supruga nije došla kući i suprug ju je upitao gde je spavala, a ona mu je odgovorila da je spavala kod jedne svoje prijateljice. Suprug je nazvao deset njenih najboljih prijateljica ali nijedna od njih to nije potvrdila....

Prijateljstvo među muškarcima:

Jednu noć suprug nije došao kući i supruga ga je upitala gde je spavao a on joj je odgovorio da je spavao kod jednog prijatelja. Supruga je nazvala deset njegovih najboljih prijatelja, osmorica su potvrdila da je spavao kod njih, a dvojica da je još uvek tamo.

Dok su druge devojke u potrazi za princem na belom konju ja sam u potrazi za žensko-muškim prijateljstvima. U bajke ne verujem, tako da je i verovatnoća da sretnem gore pomenutog ravna nuli. Realnost je ono što me vodi a prijateljstvo između muškarca i žene je redak beli biser sakriven u školjci na dnu mora. Može se pronaći ukoliko ste u stanju da dovoljno dugo zadržite dah i ronite u masi crnih bisera. Koja školjka krije koji biser to ne možete znati. U tome je i poenta. Pogrešne su nam bajke puštali kad smo bili mali, u kojima dolazi "taj pravi" ni manje ni više nego baš plemićke krvi (kao to je nešto što se vidi na kilometar, valjda po oblačenju ili prevoznom sredstvu), i koji ljubi, budi i spašava bede tu sirotu mučenicu Pepeljugu, Snežanu, ili Trnovu Ružicu. Posle toga srećni par zaglavi na dvoru (rijaliti šou u Srbiji), o kakve li nesrećne okolnosti, da jedu, piju i uživaju od kraljevskih para do kraja života. Ni brige ni pameti. To se možda baš i vama dogodi??? Princeze probudite se same! Kad zamak sruši neka druga zla veštica (naravno opet ženskog roda), a kraljevstvo pogodi inflacija vaš kraljević će pobeći sa Zlatokosom da spava u tuđem krevetu i pijanči u kafani "Rojal"!!!

"Ljubav" i strast vas pogode ili ne pogode. Nekad idu u paketu a nekad su razdvojene, ali u svakom slučaju su samo prolazna stanja. Ako vam posle njih ne ostane prijateljstvo ne ostaje vam ništa. Ali to što ja tražim je žilet (samo da nije Bic, od njih se uvek posečem) sa dve oštrice. Ako uz prijateljstvo dobijem i "ljubav",  koju želim da uzvratim, onda sam našla i partnera, a ako nisam u stanju da uzvratim tu ljubav, onda u većini slučajeva, gubim i prijatelja. To su moji najveći gubici u ovom muško-ženskom ratu... Ne prekinute ljubavi, nego prekinuta prijateljstva! 

  • Dzoli
    Odlican Blog.Znas nama zavisnicima od pisane reci ide kao pacijentima kod psihologa..zacas se zaljubimo u rec pa samim tim i u pisca;)
    Nego..ko je taj bloger..dovedi ga na teslio..I nastavi da pises u svakom slucaju:)
  • Ivy_Poison
    A sto bas "Rojal"? Jel mogu ja da te vodim u neku drugu kafanu? :)))) Mnogo si dobro ovo rekla, sapnuces mi na koga si mislila :***
  • Jexy
    Pa "Rojal" od Royalty,kafana za prinčeve koji su se pretvorili u žabe... A ja i onako ne zalazim među tu "elitu" tako da ako poziv i dalje važi... Jedva čekam! :-)))
  • Vanna021
    HA! :))) Gde ste vas dve to mislile da idete bez mene, m? :))
  • Jexy
    Pa Vanna vec smo bile, i to sa tobom! :D

Prijavite se da biste objavili novi komentar
Jexy
I have to see...have to know...that I can be myself!