Mir i um...

Kategorija: Glavna
Tagovi: Porodica, Ljubav, Mir, Um
15 komentara

Kad smo potpuno zaokupljeni pomazuci drugima, otkrivamo da mozemo doziveti mir i radost koji ponekad nadmashuju nashe najsmelije snove. Danas cu se, s kim god bila u drushtvu, setiti jednostavnog pitanja: "Kako mogu pomoci drugima?" Imat cu na umu da pomazuci drugima, isceljujem samu sebe - svoju dushu.Neka nam prashtanje i ljubav, svakim dahom, svakim otkucajem srca i svakim korakom budu svakodnevna i jedina poruka. Neka svetlo nashe ljubavi uvek blistavo sija, kako nigde vishe ne bi bilo tame. Prepoznajmo dechiju nevinost i lice Bozje u svakome koga sretnemo ili na koga chak samo pomislimo. Zagrlimo u svim odnosima jedni druge s ljubavlju slaveci nashe zajednishtvo, nashe jedinstvo i nashu radost..

Vazno je reci da moramo poshtovati nasha ljudska osecanja- od besa, uzasa, do bespomocnosti. tih bolnih iskustava ne mozemo se osloboditi potiskivanjem ili tako da bes koji osecamo prebacujemo na druge ljude...Vazno je da odluchimo shta zelimo uchiniti s osecanjima besa i bespomocnosti iz nashe proshlosti. Zelimo li zaista vratiti te osecaje u nashe mentalne ormarice, gde ce nastaviti pevati svoje besne pesme i plesati svoje besne plesove? Ili ipak zelimo zatraziti pomoc od mudrog Unutrasnjeg Uchitelja  kojeg svako nosi u srcu? 

Shta zelite od zivota? Zelite li sreCu? Zelite li dushevni mir? Zelite li veze pune ljubavi, bez napetosti i neprijateljstva?
Oprashtanje svakome od nas nudi sve to i josh mnogo vishe. Ono je kljuc svih nashih problema. Ono ne samo da otvara pristup sreci i radosti, nego istovremeno uravnotezuje  i uskladjuje telo, um i duh.
Kada izaberemo oprashtanje, oslobadjamo se zatvora vlastitih misli i osecanja.
Da bismo priviknuli um na postojanost i mir, a ne na zbrku i nemir, potrebna je zelja i samodisciplina. Disciplinovan um je slobodan um, koji vishe nije vezan u chvorove. Disciplinovan um ne pati od sukoba, te dopushta svojoj kreativnosti da se hrani u tishini ljubavi.


Chesto kazemo kako zelimo spokojan i tihi um, ali to zapravo ne mislimo. Kada istinski i svim svojim bicem pozelimo postojan i miran um, nash ce um takav i postati.Danas cu se podsetiti, shto ccheshce budem mogla, da na trenutak budem spokojna, jer istinski zelim doziveti svako dobro mirnog uma...

  • AB77
    Ko pomaze drugom - pomaze sebi :)

    Pozdrav :)
  • andjeo
    :)Uvek bilo i bice....:)
  • AB77
    Vidis, ja sam malo cudan po tom pitanju...ja npr vise volim kad JA nekom pomognem nego da meni pomazu; do sada sam dva puta bio bas ono bespomocan i plasilo me sve to; plasio sam se kakav cu biti posle svega toga; kako ce svi oni koji od mene zavise na ovaj ili onaj nacin da na sve to gledaju, kako ce njima biti; sad pokusavam da mi se to ne desava vise ali znam vrlo dobro da ne mozes na mnoge stvari uticati samo zato sto ti zelis da ispadnu na neki drugi nacin...

    Veliki pozdrav za tebe :)

    P.S.

    Nisam te pitao a onako, zanima me, otkud bas da tako kazem interes za mene?
  • andjeo
    Stvarno ne znam...:)
    Verovatno po pisanju...ja sam na chat doshla u maju...znam levi sa chata,a ne znam koji je tvoj nick bio tamo...:)
    veliki pozzzz
  • AB77
    Ja sam na chatu bio od negde avgusta/septembra prosle godine pa do februara ove :) levi= levitantna? Ona je moj andjeo:), moja seka i moj najbolji online prijatelj kome sam onaj blog o chatu i posvetio("Secanje na...") :)

    Pozdravce za tebe i da, jos mi nisi rekla sta je razlog sto si mi trazila prijateljstvo(i opet cu, zanima me, radoznao sam kao malo dete he he he)
  • andjeo
    Ti si bio prvi koji je komaentarisao moj blogic,isti je prvi napisan....iz tih razloga..:)
    Ali zaista volim upoznati ljude...pozz veliki..:)
  • AB77
    Ahhh...shvatam, shvatam :)

    Slicni smo po tome :)

    Pozdrav iz Kalifornije
  • andjeo
    pozzzzz veliki iz Srbije...:)
  • AB77
    Zadovoljstvo i cast je imati te za prijatelja :) Hvala na ukazanom poverenju :)
  • andjeo
    Kako u stvarnom svetu tako i u ovom chaterskom,pisalachkom ili kako bih vec nazvala...je takodje potrebno imati prave i iskrene prijatelje.Drago mi je da su chast i zadovoljstvo obostrani...:)

    pozzz velikiii...:)
  • AB77
    Slazem se, pravih prijatelja nikad dosta i to je ono kako zivm i kako me vaspitase. Jeste da ima tu i nekih drugih situacija ali Boze moj i to je zivot, zar ne?:)
  • andjeo
    Da znash sve je zivot....ali nikad vishe protiv sebe i svog morala...:)

    pozzz veliki iz Srbije...:)
  • AB77
    Protiv svih i svega mogu i hocu ali necu nikad protiv sebe, a? Poznato mi to :)
  • andjeo
    Joj nishta gore..udariti na sebe i po sebi...:(
    Od drugih se nadash udarcu ,ali od sebe same teshko...:)

    Znash za let bitno je pravilno sleteti,:))) da bi ponovo uzleteo !!! .....nikad ne gubim nadu nasmejanog jutra..........
    hahahha pozzz velikiiiii..:)
  • AB77
    Mislio sam ne u tom kontekstu vec eto da ti sad pojasnim malo - Suza je mladja sestra moje prve ljubavi(opet ja sa direkcijama - vidi blog Bolnica);desilo se ono cemu se nismo ni ja ni ona nadali; desilo se da smo oboje skoro u isto vreme postali slobodni...ispocetka sam ja bio zestoko protiv toga mada pazi, ona je i pametna i fino vaspitana i zgodna i sve; plus znam je odavno...borio sam se sam protiv sebe da bi na kraju shvatio da je ona isto to radila tamo kod svojih i onda smo se nasli i poceli istovremeno da iste stvari pricamo; tu smo se nasmejali i rekli "E, a da mi pokusamo da budemo par,a?" Nasrecu, pokusali smo i evo i sad smo par, jako srecan par :)

    A za let...znas kako...ako ti neko polomi krila moras da se oporavis, da pustis rane da zacele pa onda da se dignes nebu pod oblake; a ako ne sacekas da rane zarastu bolece te vise nego prvi put ;)

Prijavite se da biste objavili novi komentar
andjeo
SERBIA
"...Ponekad isprani dani zajauchu i andjeli se dugo ne vide kroz zguzvane oblake...Sve skupi se u kap i trnci dugo putuju kroz hladne poglede...Ono shto nas greje ne svice...Iz ove noci neme....