Restorani u beogradu koje strane turisti najviše posećuju

Kategorija: Kulinarstvo
Tagovi: Restorani, Beograd, Hrana, Gastronomija

Davno je poznati irski pisac Džordž Bernard Šo rekao - Nema iskrenije ljubavi od ljubavi prema hrani. Mi se sa time slažemo i pridodajemo na značaju ove izreke uz činjenicu da je kuhinja svakog naroda posebno iskustvo kog se najduže sećamo sa putovanja.


Ne može se niko u potpunosti upoznati sa običajima i svakodnevicom drugog naroda ukoliko nije upoznat sa gastronomskim doživljajem koji narod neguje. Isto mišljenje imaju i turisti koji posećuju našu prestonicu, s obzirom na to da im je prva, ali i svaka usputna stanica jedan od kultnih restorana. Korisne savete ako planirate da posetite Beograd, a tiču se restorana koje pune turisti i koje im lokalci srdačno preporučuju, saznajte u nastavku teksta.

#1 Magaza je sinonim za hedonizam

Magaza je restoran koji je smešten u samom srcu beogradskog noćnog provoda, u Beton hali, pa ne čudi što je obavezna stanica svih turista. Međutim, ovaj restoran je mesto za svakoga i u svojoj ponudi ima sve što je potrebno kako bi se osetile čari glavnog grada - od tradiconalne hrane i pića do odličnog provoda.

Ono što Magaza restoran garantuje posle dobrog noćnog provoda je nezaboravan doručak na obali veličanstvene reke Save, sa prelepim pogledom na šetalište i reku. Ta rapsodija ukusa po kojoj je prepoznatljiv meni Magaze nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa ne čudi što je ovaj restoran turistima prvi na listi must see mesta u Beogradu.

#2 Bella Napoli je mala Italija u srcu Zemuna

Restoran Bella Napoli krasi jedan od najstarijih delova glavnog grada, a ono što mami turiste tokom toplih dana je najlepša letnja bašta u Zemunu. Pored odličnog ambijenta, mirisi su ti zbog kojih turisti rado svraćaju u ovaj restoran, a kada jednom probaju specijalitete koje Bella Napoli krije u koricama svog menija, rado mu se vraćaju u vreme ručka ili večere.

Italijanima je ovaj restoran nesumnjivo jedan od prvih beogradskih koje obilaze kada dođu u glavni grad, jer uprkos tome što su željni da isprobaju srpske specijalitete, znaju da ako se zažele svoje tradicionalne kuhinje, Bella Napoli će ispuniti sva očekivanja i neće otići iz restorana gladni.

#3 Madera restoran za iskusne sladokusce

Madera je restoran koji predstavlja kultni simbol Beograda, jer su čuveni beogradski boemi davnih dana birali baš ovaj restoran u kojem su i započinjali i završavali svoj dan. Restoran Madera se nalazi u nedaleko od samog centra, a vrlo je jednostavno stići do njega gradskim prevozom.

Mesto gde se danas nalazi ovaj restoran je bilo poznato kao Fišegdžijska čaršija, jer je po naredbi kneza Miloša Obrenovića, taj prostor bio određen za prodaju baruta i fišeka. Ovo je samo jedan od razloga zašto je ovaj restoran interesantan turistima, pa ga rado posećuju, sa željom da saznaju više o srpskoj istoriji.

#4 Caruso - za najlepši pogled na prestonicu

Caruso restoran je nesumnjivo jedan od beogradskih restorana kojeg odlikuje magičan pogled na glavni grad. Pored toga što ovaj restoran nudi domaća jela i jela kuhinje Balkana, mnogi turisti ga rado posećuju i vraćaju mu se zbog čarobnih slika. Caruso se nalazi u samom centru grada, prekoputa poznatog hotela Moskva, pa ga je vrlo jednostavno pronaći.

Kako je smešten na vrhu zgrade, iz ovog restorana se pruža pogled na terazijski plato, srce grada, ušće Save u Dunav, sve do Zemuna i sremačkih ravnica. Nije samo pogled ono zbog čega turisti rado odlaze u Caruso. Opuštajuća atmosfera i unutrašnjost restorana, delikatan izbor muzike, odlična usluga i velika ponuda jela i pića, uz pogled na ceo grad, svakako da upotpunjuju kompletan doživljaj glavnog grada.

#5 Voulez - Vous otkriva šarm Vračara

Voulez - Vous je restoran koji veoma privlači mlade turiste. Kako je smešten odmah ispod parka na Neimaru, ovaj restoran-kafić osvaja otvorenim prostorom u kojem unutrašnji deo i bašta čine jednu celinu, otvorenu i punu svetlosti, pa ne čudi što turisti rado svraćaju u ovaj restoran čak samo i da popiju kafu, opuste se i uživaju u bojama i mirisima Beograda.

Takođe, Voulez - Vous osvaja turiste ne samo svojom lokacijom i izgledom, već i odličnom kuhinjom. Doza neformalnosti i opuštenosti, toplina i različiti ukusi srpske i mediteranske kuhinje iz godine u godinu privlače sve veći broj turista. Nema sumnje da je Voulez - Vous restoran koji će svaki mladi lokalac prvo preporučiti za obilazak, jer zbog svoje usluge i položaja pruža osećaj prirodne oaze u Beogradu.

 

Ovo su neki od restorana koji su nadeleko poznati stasom, glasom i menijem koji ih krasi. Osim što ova mesta posećuju turisti koji su za njih čuli od ponosnih Beograđana ili putem neke od aplikacija koje visoko ocenjuju ove gastronomske kutke, pomenute restorane redovno obilaze i lokalci. Oaze Beograda u kojima se dobro jede, do kasno slavi i na kojima je enterijer na zavidnom, svetskom nivou - to je energija prestonice koja se prepričava.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
Poznavalac22
Istražuj, testiraj, odbaci/primeni = unapredi sebe.