iGrupa

Kako popraviti problem sa identifikacijom poziva (caller id)

Kategorija: Glavna
Tagovi: Caller, Id, Fix, Iphone, Identifikacija Poziva, Cydia

Mnogi vlasnici iPhone-a čiji je mobilni telefon otključan pomoću Gevey kartice, su se zasigurno susreli sa problemom identifikacije dolaznih poziva (Caller ID). Naime, iPhone 4 ili 4S neće moći da ispravno očita dolazni poziv tj. pokazaće samo broj telefona, ali ne i ime osobe koja Vas poziva iako su taj broj telefona i ime osobe uredno upisani u kontakt listu na Vašem iPhone-u.

Evo nekoliko rešenja za ovaj problem.

 

Metod 1

Za telefone koji nisu JailBreak-ovani.
Ovaj metod je najkomplikovaniji jer za svaki broj telefona u Vašoj kontakt listi morate da dodate prefix + i pozivni broj za zemlju ispred svakog telefonskog broja u Vašoj kontakt listi, na primer +381-64-123-4567. Da, verovatno Vas mrzi da to radite i ovaj metod je dobro rešenje samo ako imate minimalan broj telefona u Vašoj kontakt listi, ali srećom ima i mnogo jednostavnijih rešenja.

 

Metod 2

Privremeno promenite jezik operativnog sistema Vašeg mobilnog telefona. Idite na:

1. Settings

2. International

3. Language

4. Sad izaberite neki drugi jezik od jezik koji ste koristili do sada, na primer English (Engleski).

5. Pritisnite dugmić "Done".

Nakon nekoliko trenutaka jezik će biti promenjen na onaj koji ste odabrali (u našem primeru engleski). 6. Sada ponovite postupak i jezik telefona vratite na isti koji je bio pre.

 

Metod 3

Za JailBroken Iphones. 

Instalirajte CallerID-Format Fix koji možete da besplatno skinete ako pokrenete aplikaciju Cydia i pogledate u BigBoss repo. 



 

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!