iGrupa

10 najpopularnijih cydia repozitorijuma

Kategorija: Glavna
Tagovi: Cydia, Repo, Sources, Repozitorijum, Iphone, Ipad

Sada, kada je napokon izašao jailbreak za iOS 5.0.1 svi zajedno možemo prionuti na posao i baciti se na instaliranje raznih aplikacija i programa koje nam omogućuju aplikacije kao što su Cydia, Installous, i sl. Međutim, pre nego što krenete u preuzimanje datoteka, aplikacija i programa trebate dodati odgovarajuće Cydia repozitorijume (engl. repositories, repo). Danas ćemo vam predstaviti 10 najboljih Cydia repozitorija u ovoj godini. Pre toga, za one kojima to nije poznato, evo i uputstva za dodavanje novih repozitorijuma.

 

1. Pokrenite Cydia aplikaciju

2. Pritisnite "Manage" dugmić

3. Pritisnite "Sources" 

4. Pritisnite "Edit" dugmić

5. Pritisnite "Add" dugmić

6. Upišite URL adresu novog repozitorijuma i pritisnite dugmić "Add Soruce". Na primer URL adresa za BiteYourApple repozitorijum je http://repo.biteyourapple.net.

 


 

BiteYourApple

http://repo.biteyourapple.net

Ovaj repo sadrži širok spektar aplikacija, modova i melodija za vaš iPhone. To je jedan od onih sve-u-jednom repozitorija koji sadrže neke veoma popularne i korisne Cydia aplikacije i podešavanja. Sadrži čak određena nova podešavanja za iOS 5. Definitivno Cydia repo koji je vredan dodavanja.

P0dulo

http://p0dulo.com

Ne tako poznat i popularan repo, ali kada pregledate njegov sadržaj primetićete da ima sve što je nephodno i sve što je važno za vaš iPhone. Aplikacije, podešavanja, modove, melodije, emulatore… sve što želite. Broj aplikacija nije tako velik, ali je kvalitet izuzetan.

HackYouriPhone

http://repo.hackyouriphone.org

Sadržaj ovog repoa je ogroman, ali baš ogroman. Sve na jednom mestu… aplikacije, podešavanja, modove, melodije, emulatori, itd. Jedan deo aplikacija je na italijanskom jeziku, ali ne tako veliki. Ovo je još jedan morate-ga-imati repo.

iCauseFX

http://repo.icausefx.com/

Još jedan izuzetno bogat repozitorijum sa veoma velikim brojem tema iako ne možemo zanemariti i broj apolikacija. Preporučuje se da instalirate i iCausFX repo ikonicu za lakše pretraživanje datoteke ovog repozitorijuma.

iHacks

http://ihacksrepo.com

iHacks je još jedan repo koji ima baš sve. Aplikacije, podešavanja, HD teme, melodije i čak SBSettings. To je ukratko još jedan repo koji svaki jailbreak entuzijast mora imati.

PwnCenter

http://apt.pwncenter.com

Ako ste u potrazi za dobrom melodijom, temom ili pozadinom, ne morate tražiti dalje jer PwnCenter ima apsolutno sve što će Vam ikada zatrebati. Sa druge strane, ako tražite nekakvu aplikaciju ili podešavanje Vašeg iPhone-a, potražite drugi repo.

Insanelyi

http://repo.insanelyi.com

Kada su u pitanju krekovane aplikacije ovaj repo ne može da se pohvali izuzetnom ponudom, ako ga uporedimo sa prethodnim repozitorijumima. Međutim, ako ste raspoloženi da sredite i "šminkate" Vaš iPhone, iPad ili iPod Touch, ovo je repo baš za Vas. Oduševiće Vas broj tema i pozadina koje ćete pronaći u ovom repozitorijumu.

xSellize

http://cydia.xsellize.com

xSellize je repo za ljubitelje igranja emulirane igre. Ovaj repo sadrži dobar deo ROM paketa za Game Boy Advance, Nintendo 64 i NES koje, naravno, možete da učitate na svojim emulatorima. Preporučuje se da instalirate i xSellize repo ikonicu za lakše pretraživanje datoteke ovog repozitorijuma.

Hackulo.us

http://cydia.hackulo.us

Hackulo.us je definitivno jedan od najpopularnijih i najpoznatijih repozitorijuma. To je verovatno zbog toga što sadrži Installous, aplikaciju koja Vam omogućuje da na Vaš iPhone instalirate krekovane aplikacije koje se inače plaćaju u iTunes App Store. Savršeno rešenje za sve koji ne mogu da si priušte da kupuju direktno u App Store, za one koji to ne mogu da urade iz tehničkih razloga ili za one koje pre nego što kupe aplikaciju žele i da je probaju.

SiNfuL iPhone

http://sinfuliphonerepo.com

Ako tražite krekovane aplikacije i besplatna podešavanja Vašeg mobilnog telefona, onda je SiNfuL iPhone Vaš najbolji izbor. Ne sadrži impresivan broj aplikacija kao ostali repozitorijumi, ali je poznat zbog važnosti i popularnosti aplikacija koje nudi.


NAPOMENA: Sve URL adrese su bile ispravne u vreme objavljivanja ovog tekta, ali postoji veoma velika mogućnost da će se promeniti.

 

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!