iGrupa

Predstavljen novi ipad

Kategorija: Glavna
Tagovi: Ipad, Ipad 3, Tablet, Apple

Apple je danas u San Francisku predstavio svoj novi iPad tablet, koji će se naći u prodaji u Americi i još šest država za svega desetak dana. Kako je najavljeno, prodaja bi trebalo da počne 16. marta, a pored kupaca u SAD, novi tablet će moći da kupe i zainteresovani u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Kanadi i Japanu, da bi nedelju dana kasnije počela prodaja u još 25 zemalja.

 

Apple je već sa prethodnim tabletom iPad 2 držao najveći deo tržišta, i prema procenama, sa novim modelom bi trebalo još više da stabilizuje svoju vodeću poziciju.

Novi model ima bolji i oštriji ekran i brži procesor u odnosu na iPad2, ali će za razliku od svog prethodnika biti nešto teži i glomazniji.

Cena novog modela će biti ista kao i do sada, 499 dolara za osnovnu verziju, dok će modeli koji imaju mogućnost da koriste 4G kartice mobilnih mreža koštati između 629 i 829 dolara. 

Apple je odlučio da ne povlači iz prodaje iPad 2, koji se i dalje odlično kotira na tržištu, ali mu je snizio cenu na 399 dolara. 

 

Novi iPad će imati HD ekran, bolju kameru i brži procesor, što će generalno poboljšati njegove performanse.  


<object width="400" height="300" data="http://www.youtube.com/v/RQieoqCLWDo&" type="application/x-shockwave-flash"> </object>

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!