iGrupa

IPhone 5 prešišao galaxy s3 po veb prisustvu

Kategorija: Glavna
Tagovi: Iphone, Iphone 5, Apple, Epl, Ajfon, Samsung, Galaxy, Galaksi, S3

Nadmetanje najvećih rivala u smartfon segmentu se nastavlja, a iPhone tabor dobio je novi razlog da likuje. Pametni telefon iPhone 5, američke kompanije Apple, za manje od mesec dana prisustva na tržištu ostvario je veći udeo u veb saobraćaju, nego konkurentski model Galaxy S3, kompanije Samsung. Korejski top model, Galaxy S3, na tržištu se pojavio pre više od tri meseca, ali je, makar po ovom istraživanju već sada iza američkog konkurenta.

 


Rezultate ovih istraživanje objavila je Chitika, reklamna mreža i istraživačka firma.

Rezultat je dobijen tako što je uzet u obzir obim objavljivanja oglasa na mreži Chitika rađenih posebno za iPhone 5 i Galaxy S3, i to između trećeg i devetog oktobra. Prema podacima koji se odnose na severnoameričko tržiste, telefon kompanije Apple, iPhone 5 učestvovao je sa 56 odsto veb saobraćaja, a Samsungov model, Galaxy S3 sa preostalih 44 odsto.

Ovo saopštenje, ipak treba uzeti sa rezervom, jer je reč o samo jednoj reklamnoj mreži i obuhvaćeno je trajanje od svega nekoliko dana. Velike analitičke kuće još uvek nisu izbacile nikakve zvanične informacije o tome koliko je koji telefon popularan i njih treba čekivati tek početkom sledeće godine.

Takođe, opšte je poznato da su Amerikanci daleko privrženiji Apple kompaniji i njenim proizvodima, nego kompaniji Samsung, koju je tokom poslednjih nekoliko mesci pratio veoma negativan marketing i “ograničavajući faktori” u samoj prodaji. Ipak, preko 30 miliona isporčenih i prodatih Samsunga Galaxy S3 za samo nekoliko meseci dovoljno govori u prilog popularnosti i tog modela, koja je merena u svetu, ne samo u Americi.



Mondo.rs

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!