iGrupa

IPhone za 99 dolara?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Iphone, Iphone 5, Mini, Apple, Epl, Ajfon

Da, ali iPhone mini! Nove informacije kažu da kompanija Apple planira da mini model na tržiste izbaci iapk tokom ove godine, po ceni od 99 do 149 dolara. 

Umesto jednog iPhone mini modela, o kojem smo već pisali, kako saznaje portal Blumberg, Apple radi na nekoliko pristupačniih smart telefona još od februara 2011. Po informacijama do kojih je došao taj portal ovi uređaji bi trebalo da se pojave krajem godine, a ima nagoveštaja da su ljudi iz Applea razgovarali sa najmanje jednim američkim operatorom bežičnog interneta o svojim planovima.

Rukovodioci kompanije Apple su bili prilično zainteresovani za pravljenje jeftinijeg modela sa jeftinijim delovima, kako bi odgovorili na zahteve tržišta u razvoju. Pristupačniji iPhone telefoni bi pomogli kompaniji da zadrži korak sa ostalim proizvođačima pametnih telefona, kao što je Samsung koji koristi Andorid operativni sistem.

Prema IDC firmi, Android se nalazi na 75 odsto svih isporučenih pametnih telefona u trećem kvartalu, u odnosu na 15 odsto koliko čini Eplov iOS. Portparol američke IT kompanije nije želeo da komentariše navode o jeftinijim telefonima, dok je Wall Street Journal 8. januara preneo da bi se ovi telefoni mogli pojaviti već krajem 2013. godine, umesto 2014, kako je ranije bilo govora.

Direktor kompanije Apple Tim Kuk je kazao da je Kina prioritet, jer je kompanija generisala 5,7 milijardi dolara od prodaje u toj zemlji u periodu jul-septembar 2012. godine, a samo za vikend tokom kog je iPhone 5s izašao na tržište, prodato je više od dva miliona tih uređaja.

Jeftinije verzije iPhone telefona predstavljane bi strateški pomak za Apple, koji je do sada pokušavao da dođe do štedljivijih kupaca smanjujući cene starijih modela. Nakon predstavljanja modela iPhone 5, prethodnici 4 i 4S su nastavili da prodaju po sniženim cenama.

Ovi uređaji bi koristili jeftinije delove i bili bi manji od postojećih modela, kažu izvori bliski kompaniji, a Apple je razmatrao i prilagodljive verzije koje bi radile na više bežičnih mreža.

Do sada Apple je prodao više od 270 miliona iPhone uređaja širom sveta, a ti smartfoni su generisali oko 80,5 milijardi dolara od prodaje prošle godine.

 

Mondo.rs

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!