Kulinarstvo

Stroganof, kavijar i šči

Kategorija: Glavna
Tagovi: Russia, Food, Tradition, Schi, Borsch, Caviar, Blini, Rusija, Hrana, Традиција, Sci, Kavijar, Borsc, Blini Vodka, Kvas

Rusija je najveća Evropska zemlja a prostire sa na dva kontineta, samim tim njena kuhinja je veoma interesantna i bogata.

 

Ruska ishrana mogla bi se opisati kao zdrava, ukusna i jednostavna za pripremu. Veoma je raznovrsna, sadrži žitarice, mnogo voća, povrća, morske i rečne ribe, mleka, mlečnih proizvoda i mesa.

Ruska pravoslavna crkva je imala veliki uticaj na kuhinju, pa se tako zbog mnogo dana kada se posti u Rusiji više koristi riba nego meso.

Najpoznatije u svetu su ruske supe i čorbe, zveuzda je definitivno šči, supa od kupusa, a odmah za petama mu je boršč.

Od mesa najviše koriste govedinu, najpoznatije jelo od govedine je definitivno Stroganof, govedina izrezana na prutiće u umaku od pavlake, gljiva i kiselih krastavaca, peljmeni su takođe jelo po kome prepoznajemo Rusiju a radi se o testu punjenom mlevenom govedinom.

 

Rusi koriste mnogo rečne i morske ribe, a ipak najveća ruska delikatesa jeste kavijar koji se jede u specijalnim prilikama. Najbolji je onaj od ikre jesetre i lososa.

 

 

Tradicionalni desert zove se kisel a radi se o želeu od voća, tu su i blini, paška...

Pored vodke Rusi su veliki obožavatelji čaja i kvasa, a nezaobilazan je njihov najpoznatiji mlečni proizvod kefir.

 

Teslio.com

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!